شیرین پلو قزوین
در قدیم در قزوین و خیلی شهر های دیگه پلوهای شیرین بیشتر از امروزه رایج و مرسوم بود. در قزوین اگه دنبال یک پلوی مخلوط مجلل برای مهمون های ویژه بودند حتما انتخاب اول شیرین پلو میبود و بعد اون قیمه نثار. پس این پلوی امروز یکی از مجلل ترین غذاهای قدیم بود که با مرغ یا گوشت سرو میشد. اگه مثل من از عشاق گوشت هستید که حتما اون رو با گوشت درست کنید. ولی اگه مرغ دوست هستید میتونید با مرغ تهیه کنید.
همونطور که قبلا هم گفتم این پلو با کوکوی شیرین سرو میشه. به نوعی این غذا هم پیش غذا داره به همراهش و هم دسر.
زرشک پلو با مرغ
یکی از خوشمزه ترین غذاهایی که با مرغ میشه درست کردن زرشک پلو با مرغ هست. این غذا بسیار راحت درست میشه و خیلی هم خوشمزه هست. شاید بهترین و اولین گزینه هم برای غذاهای مهمونی به شمار بیاد.
اینم میدونیم که خانومهای باسلیقه همه روش درست کردن یک زرشک پلوی خوشمزه و خوشرنگ رو بلد هستن. فقط میخوام در این پست نکاتی که به نظرم باعث خوشمزه تر شدن این غذا میشه رو بنویسم.
ته چین مرغ
ته چین یکی از غذاهای خوشگل و خوشمزه ایه که متاسفانه کمی مورد کم لطفی قرار گرفته. گرچه این روزها طرفدارهای خاص خودشو داره ولی هنوزم کم نیستند اهالیه خونه هایی که هنوز حتی یک بارم ته چین رو امتحان نکردن. این غذا یک ایده بسیار مناسب برای مهمونی هاست. هم جدیده و هم راحت. تازه استرس پخت برنج و دون در آوردن اون رو هم نداره. تازه با یک کوچولو سلیقه میشه اونو نقل مجلس کرد. ته چین امروز ته چین مرغه. بریم ادامه مطلب
باقالی پلو
وای!! باقالی پلو! باقالی پلو با گوشت ماهیچه یا گوشت گردن یا حتی مرغ یا ماهی یا اصلا خالی! برای من مفهوم یک غذای بی نهایت خوشمزه رو داره. یک باقالی پلوی خوشمزه و مجلسی میتونه خستگی یک روز طولانی کاری رو از تن آدم بیرون بیاره.
با اینکه من شدیدا طرفدار غذاهای فست فود و مدرن هستم ولی یک سری غذاهای سنتی هست براش جون و دل میدم. طوری که آدم حاضره یک ماه چیزی نخوره و فقط و فقط اون رو بخوره.
باقالی پلو به نظر من بی نظیر ترین ترکیب باقالی در غذاها هست و دیگه هیچ غذایی به خوشمزگی اون نمیتونه با باقالی درست بشه.
حرف زیاد داریم امروز پس بریم زودتر ادامه مطلب...
لوبیا پلو
بعضی غذاها هست که من تا حالا خودم جرات درست کردنشو به خودم ندادم. یک جوریایی چون میدونم به پای دستپخت مامانم نمیرسه ترجیح میدم آشپزی خودم رو زیر سوال نبرم.بله زرنگیه دیگه!!
یکی از اونها لوبیا پلو با دستور اختصاصی مامان خانوم خودمه. میتونم بگم خوشمزه ترین و بی نقص ترین لوبیا پلویی که تا به حال خوردم.
من تمام نکات رو با عکاسی مرحله به مرحله ی خود ایشون در این پست قرار دادم. تا برای نو عروسامون یک پست کاربردی گذاشته باشم.
قیمه نثار قزوین
پست امروز یک غذای سنتی از قزوین هستش به اسم قیمه نثار.که به گویش محلی بهش قیمه نساء میگن.
از تاریخچه این غذا تا جایی که من تحقیق کردم و میدونم اینه که سالهای دور در قزوین خانومی بوده که خیلی آشپزیش خوب بوده و اسم ایشون خانوم نساء بوده . اون موقع ها غذا پزی نبوده. ولی ایشون برای مجالس و افرادی که خواستدارش بودن غذا درست میکرده و میفروخته.
یک غذای محبوبی داشته که ایشون خودش ابداع کرده بوده و اونو با تغییر دادن قیمه که یک واژه ترکی هست . (همون قیمه لپه امروزی) درست کرده بود. خلاصه سرتون رو درد نیارم ، کل شهر اسم و آوازه ی این خورشت خوشمزه میپیچه و همه میگن قیمه خانوم نساء.... که عطر و بوی محشری داشته. مثلا وقتی یکی یکی رو میدید میگفت این عطر چیه؟ و طرفش میگفت بوی عطر قیمه نساء ... زمان طی میشه و تا امروز که همه این غذارو درست میکنن. و بعدها اسمش از نساء به نثار تغییر کرده که مردم قزوین میگن ما این غذارو که پر مخلفات خوشمزه و عطرهای دل انگیزه نثار مهمونمون میکنیم.(یک همچین مردمی هستیم ما)
نمیدونم درستی این تاریخچه تا چه حدیه. اما میدونم این تنها تاریخچه ایی بود که من بعد از کلی پرسش از بزرگان آشپزی شهر قزوین بهش دست پیدا کردم. و برای اولین بار توی نت نشرش دادم.