شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن و مذاب کردن شکلات رو به طور کامل بیان کنم. خیلی از سوالاتی که تا امروز مطرح شده در مورد این موضوع هست. با یک تیر دو نشون زدیم و به بهانه ی روز عشق که در راهه هم میخواییم آب کردن شکلات رو بگیم و هم یک ایده ی تقریبا ارزون قیمت برای درست کردن یک سری شکلات خوشگل بدیم. تازه حسن این کار اینه که با دستهای خودتون شکلات خوشمزه ای درست خواهید کرد.
در ضمن از این شکلات ها در انواع تزیینات هم میتونید بهره ببرید و کیک ها و کاپ کیک ها و دسرهاتون رو با راحترین روش زیبا کنید.
مواد لازم:
ورق یک بار مصرف شکلات (قالب طرح دار یک بار مصرف)
شکلات خوشمزه
یک موضوعی که من همیشه توی مواد لازم ذکر میکنم اینه که مثلا از کالباس خوشمزه یا خیار شور خوشمزه یا شکلات خوشمزه استفاده کنید. برخی چیزها هست که با زحمت فراوون درست میشه اما اصلا به دل آدم نمیچسبه. باید تاثیر مواد رو بدونیم و بدونیم که خوشمزه بودن مواد غذایی چیزی فراتر اونه که بخواییم ازش چشم پوشی کنیم. پس بی رو در واسی برای هزینه ای که میخواهید انجام بدید ارزش قایل شید و از فروشنده بخوایید جنس با کیفیت و خوشمزه ی خودش رو بهتون بده.
به طور کلی دو مدل شکلات در بازار یافت میشه. سری اول شکلات های اصلی واقعی یا (real) هست که در ترکیب اون علاوه بر خمیر کاکائو از کره کاکائو استفاده شده . و دسته ی دوم شکلات های ترکیبی یا کامپاند (compound) که داخل اونها کره ی کاکائو وجود نداره و از روغن های گیاهی مختلف و مجاز استفاده میشه. . به راحتی با خوندن مشخصات پشت محصول میتونید اصل بودن شکلات رو بدونید چون وزارت بهداشت داخل حتما مقید کرده کارخونه هارو که حقیقت محصول درج بشه.
شکلات های اصل که با کره کاکائو درست میشن به طبع خوشمزه تر اند اکثر شکلات های خارجی و داخلی معروف که گرون قیمت اند شکلات واقعی اند. حالا هر چی درصد تلخی اونها بیشتر باشه خالص تر اند وشیر و شکر کمتری داخلش داره و هر چی تلخی کمتر بشه شکر بیشتری دارند.
شکلات هایی مثل شکلات تخته ای ها و شکلات فله ها هم که از نظر قیمتی ارزون تر اند نود و نه درصد شکلات ترکیبی اند.
امروزه قالب های شکلات خیلی متنوع شدند. سلیکونی یا یکبار مصرف یا .... این قالب هایی که توی عکس مشاهده میکنید طرح دار هستند و طرح اونها با رنگ های مجاز خوراکی کشیده شده. در مورد رنگ های مجاز خوراکی قبلا صحبت کردم. مطمئنا این مقدار اونقدر ناچیز هست که مشکلی رو برای بدنتون ایجاد نمیکنه.
خوشبختانه این قالب ها طرح های زیادی دارند و دست شما برای انتخاب بازه.فقط در هنگام خرید دقت کنید حتما در سلفون و پلاستیک باشه و گرد و خاکی نباشه و در محیط باز قرار نگرفته باشه.
ما دو روش برای آب و روون کردن شکلات داریم. اول از حرارت غیر مستقیم (بن ماری) استفاده کنیم. و دوم از ماکروفر.
من اصولا همیشه بن ماری استفاده میکنم. راحت تره برام. ظرف حاوی شکلات خرد شده روی حرارت کتری میزاریم برای مدت 1 تا دو دقیقه تا تقریبا 80 درصد شکلات ها آب بشه و در آخر از روی حرارت بر میداریم و کمی هم میزنیم تا 20 درصد شکلات هم آب بشه.
تنها نکته ی این روش هم در اینه که ظرفتون باید خشک و تمیز باشه و با آب در تماس نباشه! تنها با بخار آب در تماس باشه. چون تماس مستقیم با آب باعث سوختن شکلات میشه.
روش دوم ماکروفر. باز هم شکلات رو خرد کنید و بعد در داخل ماکروفر با توان حداکثر برای مدت 30 ثانیه قرار بدید. بعد از گذشت 30 ثانیه شکلات رو بیرون بیارید و هم بزنید و دوباره توی ماکروفر قرار بدید و باز 30 ثانیه و این کارو ادامه بدید تا 80 درصد شکلات آب بشه و در نهایت 20 درصد باقی مونده رو با قاشق حل کنید.
نکته مهم اینجاست که نباید شکلات رو طوری هم بزنید که حباب های هوایی توش ایجاد بشه. اون اون حباب ها قیافه ی شکلات رو خراب میکنه. پس از هم زدن بیش از حد خوداری کنید. همین که شکلات آب بشه کافیه.
نوع شکلاتی هم که استفاده میکنید همونطوری که توضیح دادم؛ خیلی مهمه ، سعی کنید با کیفیت و اصل باشه. من خودم طرفدار شکلات تلخ هستم. البته که اینجا برای اینکه همه پسند باشه از شکلات 60 درصد تلخ استفاده کردم. این میزان دست شماست. بهتره شکلاتی انتخاب کنید که همه دوست داشته باشن و با کیفیت باشه!!
بعد از اینکه تمام شکلات ها آب شد اونهارو داخل کپسولهای یکبار مصرفمون میریزیم. قلق خاصی نداره. فقط توجه کنید شکلات خیلی داغ رو داخل کپسولها نریزید چون طرح رو خراب میکنه.
وقتی کل شکلات را داخل قالب ها ریختید میتونید اونها رو توی یخچال قرار بدید تا سریع ببنده. میتونید اونهارو بیرون قرار بدید و در دمای محیط با کمی تاخیر ببنده. فرقی نداره و در نتیجه ی کارم تاثیری نخواهد داشت.
در ضمن زمانی که شکلات ها رو داخل قالب میریزید میتونید انواع مغزها مثل بادوم، پسته یا فندوق رو توش بریزید که اینطوری شکلات مغزدار خواهید داشت.
بعد از گذشت یک ساعت کاملا شکلات های شما سفت خواهد شد و با یک ضربه کوچیک میتونید اونها رو از قالب جدا کنید. این شکلات ها میتونه ایده ی مناسبی برای پزیرایی نوروز باشه. هم خوشکله هم کاره خودتونه.
توجه داشته باشید به هیچ وجه چیزهایی مثل روغن ، کره ، خامه ، شیر و .... به شکلات آب شده اضافه نکنید!!
بجز شکلات قهوه ای از شکلات سفید هم میتونید استفاده کنید. ولی توجه کنید شکلات سفید یا همون پوششی کمی نرم تر از شکلات قهوه ای هست و ممکنه دیرتر خودش رو بگیره یا زودتر شل بشه. پس برای مذاب کردندش تایم ماکروفر رو از 30 به 20 کاهش بدید و حتما در یخچال نگه داریش بکنید.
این روش درست کردن شکلات میتونه ایده های مختلفی بهتون بده. بهتره به یکی از وسایل قنادی فروشی مراجعه کنید و از انواع قالب های یکبار مصرف طرح دارش دیدن کنید. بعد میبینید جرقه های ایده است که در ذهنتون پشت سر هم ایجاد میشه. البته مراقب باشید آتش سوزی نشه.
در تزیین انواع کیک ها ، کاپ کیک ها ، دسر ها و حتی کادو ها میتونید از اونها استفاده کنید.در عین سادگی خوشگله و بسیار پر کار به نظر میرسه.
روز عشق و عشقتان پایدار و مستدام ، نوروزتان پیروز!!!
دیدگاهها
من به همين روشي كه گفتين شكلات رو آب ميكنم ولي روي شكلاتم اصلا براق نميشه،واسه اينكه براق شه بايد چيزي استفاده كنم؟
-----------------------
سلام. شکلات را روی سطح کار هوا دهی کنید تا کم کم خنک بشه و براق بشه
------------------
عزیزم خامه چون خودش سفید هست نمیشه خیلی خیلی سیاه بشه. ولی با استفاده از رنگ ژله ای ویلتون اصل رنگش رو سیاه کنید. و اگه خواستید مشکی تر باشه میتونید روی کار رو با رنگ پودری مشکی کاور کنید.
----------------------
بعید میدونم در ایران بشه پیدا کرد. منم دیدم و اون یک آبنبات خاص هست.
این قالب ها تو بازار پیدا میشه؟ من جایی ندیدم
--------------------
سلام. بله عزیزم.
--------------------
شکلات تخته ای پارمیدا ایرانی و هرشیز خارجی
میخواستم بدونم میتونم از شکلات تخته ای استفاده کنم یا نه؟؟
----------------------
سلام. هر شکلاتی که مزه ی اونو دوست دارید میتونید استفاده کنید.
من از شکلات پارمیدا استفاده کردم و بعد از این که شکلات قالب ریزی شد به مدت 10 دقیقه داخل فریزر گذاشتم اما وقتی بیرون اوردم توی محیط بعد از یه مدت شروع به آب شدن کردن...در ضمن قالب من خود ساخته بود و ضخامت شکلاتم خیلی کم بود...میشه دلیلش یا روش درستش رو برام توضیح بدین...ممنون
-----------------------
سلام. بهتر بود اجازه میدادید در دمای محیط سفت بشه و بعد در نهایت چند دقیقه در یخچال قرار میدادید. منم معمولا شکلات پارمیدا استفاده میکنم ولی هیچ وقت این مشکل برام ایجاد نشده. چیزی به شکلات اضافه کردید ؟!
-------------------
ممنونم از لطف شما.
------------------
کف ظرفتون نباید مستقیم با بخار آب و آب در تماس باشه. به نوعی نباید بخار آب و خیسی اون ته ظرفتون باشه. نوع شکلات رو عوض کنید. و شعله غیر مستقیم رو هم کم کنید. شکلات رو با دمای پایین کم کم ذوب کنید.
--------------------
سلام. اصلا اضافه کردن روغن کار درستی نیست.
زیر ظرف هم نباید با آب در تماس باشه.
نوع شکلات رو عوض کنید. ظرف انتخابیتونم چینی باشه