زرشک پلو با مرغ

 یکی از خوشمزه ترین غذاهایی که با مرغ میشه درست کردن زرشک پلو با مرغ هست. این غذا بسیار راحت درست میشه و خیلی هم خوشمزه هست. شاید بهترین و اولین گزینه هم برای غذاهای مهمونی به شمار بیاد. 

 اینم میدونیم که خانومهای باسلیقه همه روش درست کردن یک زرشک پلوی خوشمزه و خوشرنگ رو بلد هستن. فقط میخوام در این پست نکاتی که به نظرم باعث خوشمزه تر شدن این غذا میشه رو بنویسم.

مواد لازم :

مرغ 4 تکه

پیاز درشت یک عدد

فلفل دلمه ای خرد شده دو قاشق غذاخوری

کرفس خرد شده دو قاشق غذاخوری 

 هویج خرد شد چهر قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری

سس کچاب یک قاشق غذاخوری

زعفران غلیظ دم شده نصف فنجان

کره 25 گرم

گلاب دو قاشق غذاخوری

آبلیمو یک قاشق غذاخوری

زرشک یک پیمانه

خلال پسته و بادام به میزان لازم

قبلا من یک روش طبخ مرغ رو در سایت قرار دادم. اینجا سعی میکنم یک مدل دیگه رو مرور کنیم.

اول از همه پیاز هارو خرد کنید و در چند قاشق روغن کمی تفت بدید. نمیخواییم پیاز سرخ بشه همین که سبک بشه بسه. بعد مرغ هارو با نمک و فلفل سیاه و زردچوبه در روغن تفت بدید. کرفس و هویج رو هم اضافه کنید و تفت بدید. تا مرغها کاملا سرخ بشه. (کرفس و هویج برای گرفتن بوی مرغ هست نباید زیاد باشه. همین که کمی باشه بسه.)و بوی خامی اون گرفته بشه.بعد فلفل دمله ای رو اضافه کنید. توجه کنید فلفل کم باشه فقط برای گرفتن بوی موزغ نه اینکه خودش طعم قالب ایجاد کنه. بعد به میزانی که فقط کمی روی مرغهارو بگیره روی اونها آب جوشیده بریزید. میزان آب نباید زیاد باشه ، جوری که مرغها توش شناور باشن. قرار نیست به مرغها آموزش شنا بدیم که. پس زیاد آب نریزید. به جاش از ظرفی استفاده کنید که درش کاملا بسته و کیپ باشه. 

اجازه بدید آب مرغها کم بشه و کاملا بپزه. مرغ زود میپزه و اگه زمان زیادی بهش بدید باعث میشه گوشت مرغ سفت بشه. 

حالا یک تابه بردارید و توش روغن بریزید و در اون رب رو کمی تفت بدید و سس کچاب ، یک تا دو قاشق زعفران ، یک قاشق گلاب ، یک قاشق آبلیمو رو اضافه کنید. زیاد نیاز به سرخ شدن نداره. حالا دو تا کار میتونید بکنید. 

 یا این سس رو روی مرغ ها بریزید یا مرغهارو داخل سس بیندازید. هر کدوم رو دوست داشتید انجام بدید. من ترجیح میدم سس رو روی مرغها بریزیم. بعد از اینکه سس رو روی مرغها ریختید یک ربع تا نیم ساعت اجازه بدید با حرارت کم مرغها مزه دار بشن با سس و آب مرغ کاملا تموم و غلیظ بشه.

 در این فاصله میخواییم زرشک رو درست کنیم. 

کمی کره و یک قاشق روغن (برای اینکه کره نسوزه) داخل تابه بریزید و زرشک و شکر رو اضافه کنید. شکر برای اینه که ترشی زرشک رو بگیره . من برا یک پیمانه زرشک دو قاشق شکر میریزم. ممکنه شما کمتر یا بیشتر بپسندید. زرشک نباید زیاد حرارت ببینه. حرارت زیاد باعث تیره شدن و خشک شدن زرشک میشه. همین که شکر ها حل بشن کافیه. 

برای شستن زرشک از آب سرد استفاده کنید تا فرم زرشک از بین نره و رنگ اون حفظ بشه. و زرشک رو حتما پاک کنید تا سنگ نداشته باشه. 

 اگه میخوایید یک برنج زعفرانی خوشرنگ داشته باشید حتما از زعفران مرغوب استفاده کنید. زرشک + زعفران دم کرده غلیظ + یک کفگیر برنج آبکش رو با هم مخلوط کنید تا برنج زعفرانی شما درست بشه.

در مورد زعفران سعی کنید برای یک زرشک پلو با مرغ خوشمزه حتما غلیظ دم کنید. دو قاشق زعفران غلیظ خیلی خیلی بهتر هست از یک لیوان زعفران ساده و بی رنگ و بو. 

 دوستان روش درست کردن برنج رو در قالب میخواستن. خیلی خیلی این کار راحته. هر قالبی که دوست دارید برنج به شکل اون در بیاد رو انتخاب کنید و کمی خیس کنید. بعد یک سلفون یا پلاستیک رو داخل اون قرار بدید. بعد هم برنج دم کشیده رو هر طوری که دوست دارید در اون بریزید و با پشت قاشق کمی فشار بدید. میتونید یک لایه برنج زعفرانی و یک لایه برنج رنگ شده با لبو و یا آب کرفس بریزید. اینطوری میتونید یک برنج با چند رنگ در قالب درست کنید.

و بعد به آرومی قالب رو برگردونید در ظرف سرو و پلاستیک رو جدا کنید.

در صورت تمایل به برنج زعفرانی خلال پسته و بادوم اضافه کنید.

 خوب حالا مرغ رو در ظرف سرو بکشید. و نوش جان کنید.

اگه به این روش مرغ درست کنید اون سس پیازی که کف ظرف مرغ باقی میمونه خیلی خوشمزه خواهد بود. 

اگه دوست داشتید برای مرغهاتون سس جداگانه تهیه کنید میتونید یک قاشق رب گوجه فرنگی رو با یک قاشق سس کچاب به همراه نصف عصاره مرغ تفت بدید و یک پیمانه آب به اون اضافه کنید. میتونید به جای آب از آب مرغ استفاده کنید و در آخر یک قاشق چایخوری زعفران ، یک قاشق چایخوری آبلیمو و گلاب در اون بریزید. 

و در انتها کمی دارچین روی اون بریزید. اینم سس اضافی برای این زرشک پلو. ولی به نظر من همون سس پیاز باقی مونده در ته قابلمه ی مرغ بی نهایت خوشمزه و کافیه.

 اگه تمایل دارید سس بیشتر به خورد مرغها بره میتونید یک ساعت بعد از طبخ مرغها سس رو اضافه کنید تا مرغ با سس بپزه. 

برای درست کردن یک زرشک پلو با مرغ خوشمزه حتما زعفران اون رو چند دقیقه قبل از شروع آشپزی درست کنید تا عطر و بوی اون از بین نره. 

برای خوش عطر و بو شدن این غذا بهتره در برنج اون به جای روغن از روغن کرمانشاهی یا کره محلی کرمانشاه که در همه جا هست استفاده کنید. فقط این کره رو در انتهای پخت برنج اضافه کنید (میدونم برنج آبکش رو هنوز قرار ندادم و بدهکارم. حالا به روم نیارید!!)

 برای درست کردن یک زرشک پلو با مرغ خوشمزه اول از همه برنج اون مهمه که ایرانی و خوش عطر باشه. دوم مرغها باید تازه و خوب و سالم باشن . سوم زرشک ها تازه و قرمز رنگ باشه ، اگه زرشک ها مونده یا رنگ تیره دارن مناسب نیستن. بهترین روش برای نگه داری زرشک ها برای مدت طولانی فریزر هست. و چهارم زعفران مصرفی باید خوب و خوش عظر و رنگ باشه.

 برای اینکه عطر غذا بیشتر بشه میتونید یک قاشق گلاب به برنج زعفرانی تون اضافه کنید و کمی پودر هل روی برنج سفید کشیده شده بپاچید.

و نکته مهم اینه که اگه از مرغ با پوشت استفاده کنید مرغهاتون چرب تر خواهد بود ولی خوشمزه تر. من خودم خیلی خیلی این رو ترجیح میدم. و اگه مرغ با پوست رو بعد از پخت ابتدا با در روغن سرخ کنید تا کاملا برشته بشه و بعد مجدد در آب مرغ و سس قرار بدید خیلی مرغ خوشمزه تری خواهید داشت. معمولا در رستوران ها از این روش استفاده میکنند. یعنی مرغهارو با پوست میپزن و بعد از پخت سرخ میکنن و بعد از سرخ کردن در سس قرار میدن و سرو میکنن. این روشم رستورانی و خیلی هم خوشمزه هست.و روشی که من عاشقشم.... ولی امان از دست کالری!!!

 برای از بین بردن بوی مرغ در هنگام پختن میتونید یک یا دو عدد برگ بو در ظرف مرغ بیندازید. 

برای تزیین میتونید از پوست پرتقال که کاملا جوشوندید و تلخ آب اون رو گرفتید و با یک تا دو قاشق زعفران در کره تفت دادید استفاده کنید. 

گوشت مرغ رو حتما باید در ابتدا نمک و ادویه زد تا طعم خوبی بگیره. برعکس گوشت قرمز.

دیدگاه‌ها  

0 #12 Diamond 1396-03-16 13:53
با تشکر از مطالب خوبتون
جهت تهیه زرشک درجه یک (محصول خراسان جنوبی)
http://birso.ir
نقل قول کردن
+1 #11 هنگل 1396-02-17 18:33
سلام خسته نباشید واسه درست کردن مرغ گفتید زیاد آب نریزیم اگه کم بریزیم جوری که رو مرغ را نگیره مرغ پخته میشه ؟
--------------------
سلام. اولش حدود نیم ساعت بدون آب با سبزیجات و در بسته مرغ رو سرخ و نیم پز میکنید و بعد کمی آب میریزید و در ظرف کاملا بسته باشه. بله میپزه
نقل قول کردن
+1 #10 لیا 1395-09-24 09:13
سلام.شکلات خانم جواب سوال من روندادید
می خوام زرشک پلودرست کنم برای۲۰نفرلطفامقدار
موادلازم روبهم می گی -
نقل قول کردن
+1 #9 لیا 1395-09-15 07:57
سلام.شکلات خانم کارتون بی نظیرررررره.من20تامهمان
دارم می خوام زرشک پلوبی نظیرشمارودرست کنم
مقدارموادرابهم میدیدلطفا
--------------------
سلام نوش جونتون.
باید بیست تکه مرغ استفاده کنید و سایر مخلفات رو به نسبت بالا ببرید.
نقل قول کردن
+1 #8 آسیه 1395-08-15 13:15
ممنون درست کردم عالی شد :P
--------------------
نوش جان
نقل قول کردن
+3 #7 مریم بانو 1395-06-06 20:02
با عرض سلام و خسته نباشید.
دوتا سوال کوچیک دارم:
۱) آیا از پوست مرکبات دیگه هم میشه برای روی این برنج استفاده کرد؟
۲) آیا برای استفاده از زعفران در غذا حتما باید از دم کرده اون به صورت مایع استفاده کرد یا پودر زعفران را هم میشه مستقیم توی غذا ریخت؟
-----------------------
سلام.
پوست پرتقال مرسوم هست و خوش عطر و باقی پوست ها تلخ هستند . خیر نمیشه استفاده کرد.
زعفران دم کرده بو و مزه داره و پودرش بی اثر هست.
نقل قول کردن
+3 #6 مریم بانو 1395-06-05 04:46
سلام
من این غذا رو درست کر م. خیلی خوش مزه شد. همسرم می پرسید از روی دستورهای خانم شکلاتی درست کردی :-)
خلاصه توی خونه ما حسابی معروف شدی
---------------------
سلام. نوش جونتون. خداروشکر راضی بودید.
نقل قول کردن
+3 #5 tayebeh 1394-09-24 11:23
سلام عزیزم واقعا کاراتون عالیه :-* :-*
----------------------
سلام. ممنونم.
نقل قول کردن
+2 #4 مهلا 1394-09-09 14:44
سلام لطف میکنید دستور چند آش خوشمزه بذارین، ممنونم
-------------------
سلام. انشالله بهمن و اسفند ماه آش زیاد داریم.
نقل قول کردن
+5 #3 z1 1394-08-30 13:13
سلام عزیزم عالیه ، فقط یه سوال اونجا زدی مرغ زیاد بپزه سفت می شه حدوداً چقدر توی اب باید باشه ؟
---------------------
سلام. حدود دو تا دو ساعت و نیم بسته به اندازه قطعه ها داره.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir