مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست. یک سری هم نکته برای درست کردن نگین های این غذای جواهر نشانی. یادتونه که؟ این غذا جواهراتی داره واسه خودش خواهر...
مواد لازم :
مرغ آبپز
برنج آبکش
خلال بادام
خلال پسته
پوست پرتقال
کشمش در صورت تمایل
زرشک
پیاز داغ در صورت تمایل
اول مرغ رو با پیاز رنده شده در مقدار کمی روغن تفت میدیم و بعد نمک + فلفل + ز ردچوبه+ کمی دارچین + کمی زعفران به مواد اضافه میکنیم و یک دونه هویج و یک برش کوچیک فلفل دلمه ای و یکی دو حبه سیر هم بهش اضافه کنید. و در ظرف مرغ رو بزارید تا مرغ آب بندازه. بعد از حدود یک ربع به اندازه دو لیوان آب به مرغ اضافه کنید و بزارید مرغ بپزه تا آبش تموم بشه. خوب این تا اینجا شد مرغ آب پز!!!!
خوب برای مرصع پلو نیازی به سرخ کردن مرغ نداریم.مخصوصا با روش بالا که گفتم مرغ حسابی خوش عطر میشه. ولی اگه مثل من با مرغ آبپز مشکل دارید میتونید راه منو دنبال کنید.
مرغ هارو تیکه کنید.(از هر تیکه ی مرغ میتونید استفاده کنید) ریز و درشتش دسته خودتونه. معمولا مجلسی تر اینه که درشت باشه. من خودم چون دوست دارم حسابی مرغ برشته باشه ریز میکنم.
من اول پیاز یک پیاز متوسط رو در روغن تفت میدم تا سبک بشه و بعد بهش ادویه اضافه میکنم. و بعد از اینکه کاملا سبک شد مرغهای ریش شده رو اضافه میکنم و میزارم کمی سرخ بشه.
و در نهایت نصف یک قاشق رب (اینم کاملا دلخواهه چون مرغ این غذا رب نداره) برای خوشرنگ شدنش بهش اضافه میکنم. و در آخر هل و دارچین و زعفران رو بهش اضافه میکنم و شعله میره تا خاموش بشه......
همونطور که قبلاگفتم میزان خلال های مصرفی و نوع هر کدوم کاملا سلیقه ایه. معمولا خلال بادوم و پسته و زرشک و پوست پرتقال حتما استفاده میشه.
خلال بادام رو در گلاب خیس میکنیم و میزاریم نیم ساعت بمونه. بعد در کره تفتش میدیم. خیلی کوتاه برای چند ثانیه. میتونید کمی زعفران هم بهش اضافه کنید.
خلال پسته رو هم 10 دقیقه در گلاب خیس میکنیم.و چند ثانیه در کره تفت میدیم.(زیاد بمونه تیره میشه.فقط چند ثانیه)
زرشک رو میشوریم و با دو قاشق چایخوری زعفران و مقداری شکر در کره تفت میدیم. زرشک زود میسوزه. پس حسابی مواظبیم.
پوست پرتقال رزو دو بار میجوشونیم و آب اونو خالی میکنیم و در نهایت با کمی کره و زعفران تفت میدیمش.
اگر از کشمش استفاده کردید هم اونو با کمی کره تفت بدید. مواظبیم کشمش باد نکنه پف کنه مشکل شرعی پیدا میکنه!!!!
برای پیاز داغم اگه میخوایید پیاز چیبسی و خوشرنگی داشته باشید. اول پیاز رو یک دست خورد کنید. بعد کاملا پیاز هارو از هم باز کنید. طوری که لایه ی های بین پیاز ها باز بشه. بعد در آب جوشی که در یک قابلمه روی گاز گذاشتید به جوش بیاد کمی روغن و کمی نمک بریزید و پیاز هارو برای یک دقیقه بریزید توی آب. و بعد آبکش کنید. و بریزید توی تابه و با روغن سرخ کنید.در طول مدت سرخ شدن داییم هم بزنید. و بعد از سرخ شدن هم داخل آبکش یا صافی بریزید تا رواغن اضافیش گرفته بشه. و نمک و ادویه ی دلخواه رو بهش بزنید.
خوب برنج رو هم آبکش کنید و بزارید دم ببره.
برای چیدن این غذا در ظرف. اول یک کم از برنج رو زعفرانی کنید. برای خوشمزه تر شدنه اون کمی کره رو هم داغ کنید و به برنج زعفرانی اضافه کنید.
کف ظرف سرو برنج سفید میریزیم. روش کمی برنج زعفرانی و روی اون مواد مرغیمون رو میریزیم.
روی مواد مرغیمون دوباره برنج سفید میریزم. و با انواع خلال ها و زرشک و کشمش و برنج زعفرانی و پیاز داغ و هر چی عشقتون کشید تزیینش کنید. صد البته اگه اهلو عیال فرصت تزیین بهتون بدن.
دیدگاهها
ممنون شکلات بانو
----------------------
نوش جان.
دمتون بخاری
کیف کردم! :))
-----------------------
مرسی:))
-------------------
لطف دارید