شیرین پلو قزوین

 در قدیم در قزوین و خیلی شهر های دیگه پلوهای شیرین بیشتر از امروزه رایج و مرسوم بود. در قزوین اگه دنبال یک پلوی مخلوط مجلل برای مهمون های ویژه بودند حتما انتخاب اول شیرین پلو میبود و بعد اون قیمه نثار. پس این پلوی امروز یکی از مجلل ترین غذاهای قدیم بود که با مرغ یا گوشت سرو میشد. اگه مثل من از عشاق گوشت هستید که حتما اون رو با گوشت درست کنید. ولی اگه مرغ دوست هستید میتونید با مرغ تهیه کنید.

همونطور که قبلا هم گفتم این پلو با کوکوی شیرین سرو میشه. به نوعی این غذا هم پیش غذا داره به همراهش و هم دسر. 

 مواد لازم :

برنج دانه بلند ایرانی آبکش شده سه پیمانه

خلال بادام و پسته یک و نیم پیمانه

خلال پوست پرتقال یک پیمانه

زعفران غلیظ دم شده نصف استکان

شربت یک پیمانه

 کره یا روغن کرمانشاهی اصل! نصف پیمانه

 برای کف قابلمه سیب زمینی یا نون به میزان لازم

هل و دارچین به میزان لازم

 اول از همه انتخاب کنید میخوایید شیرین پلو رو با چه نوع گوشتی سرو کنید. متداول تر با گوشت گوسفند بدون استخوان هست. ولی شما میتونید از گردن گوسفند ، ماهیچه ، یا هر نوع گوشت دیگه ای مثل مرغ استفاده کنید. فقط از اونجایی که این غذا باید شیرین باشه گوشت اون رو نباید خیلی نمک زد. در روش سنتی در انتهای پخت گوشت و در زمان سرو روی گوشت رو پودر قند و شربت ریخته میشه. ولی این به ذایقه ی شما برمیگرده تا چه اندازه تحمل خوردن غذای شیرین رو داشته باشید. ادویه ی بسیار مهم در پخت گوشت که باید انتها به گوشت اضافه بشه دارچین و هل کوبیده شده و زعفران هست که نباید فراموش کنید.

خلال پوست پرتقال رو شیرین کنید. یعنی اول بزارید آب جوش بیاد و بعد خلال های خشک رو داخل آب بریزید و یک جوش که خورد آب اون رو خالی کنید و با آب سرد بشورید تا تلخی اون گرفته بشه و برای اینکه رنگش از بین نره دو قاشق بهش زعفران دم کرده اضافه کنید.

خلال بادام رو در گلاب خیس کنید تا نرم بشه.

برنج اصیل و مرغوب ایرانی رو آبکش کنید. و در زمانی که داره جوش میخوره تا آبکش کنیدش دو قاشق پوست پرتقال داخل اون بریزید تا عطر و بوی خودش رو به برنج بده. حواستون باشه برای خیس دادن برنج و آبکش کردن برنج اصلا از نمک استفاده نکنید. نهایتا یک پنسه نمک . وگر نه اصلا این غذا نیاز به نمک نداره. 

 کف قابلمه نون یا سیب زمینی میچینیم و کمی روغن میریزیم و بعد برنج که به همراه خلال پوست پرتقال آبکش کردیم رو میریزیم. در صورت نیاز میتونید کمی کره یا روغن روی برنج بریزید و در قابلمه رو بزارید تا برنج بپزه. 

بعد از پخت برنج و ده دقیقه قبل از خاموش کردن شعله و زمانی که برنج خوب دم برده یک تا دو ملاقه شربت که از جوش خوردن دو پیمانه شکر و یک پیمانه آب و در انتها اضافه شدن زعفران و گلاب درست شده رو باید روی برنج بدید. قبلا خیلی دستور درست کردن شربت رو گفتم. شربت نباید خیلی بجوشه . (اینجارو بخونید :: کوکوی شیرین )

زمانی که شربت ریخته میشه دیگه برنج نمیپزه و فقط جا میفته. پس حواستون باشه کی باید شربت اضافه بشه. بعد از ریختن شربت اجازه میدیم ده دقیقه برنج جا بیفته .

 و بعد در انتها پخت برنج روغن داغ یا کره یا روغن کرمانشاهی داغ رو به برنج اضافه کنید و چند دقیقه بعد شعله خاموش!!

گوشت یا مرغ رو هم که آماده کردیم حسابی با هل و دارچین و زعفران مخلوط میکنیم تا طعم دار بشه. برای پخت گوشت هم حتما از پیاز استفاده کنید و هویج. 

خلال پوست پرتقال تلخی گرفته شده رو در سه قاشق کره آب شده و یک قاشق روغن آب شده (کرده خالی میسوزه!) در حد یک تا دو دقیقه تقت بدید و در صورت لزوم کمی شکر و زعفران بهش اضافه کنید. 

خلال بادام رو هم برای مدت یک دقیقه تفت بدید. میتونید برای خوش رنگ شدنش بهش زعفران بدید. 

خلال پسته رو هم با زعفران در حد یک تفت کوچیک تفت بدید .

 برای کشیدن برنج بهتره در روی برنج و لابه لای برنج از هل استفاده کنید و هل رو تازه بکوبید تا عطر و بوی خودش رو داشته باشه. میتونید برای خوشمزه تر شدن نصف برنج رو زعفرانی کنید و زعفران رو از شب قبل با گلاب دم کنید تا عطر بیشتری داشته باشه. برای این مورد اول زعفران رو با کمی آب جوش دم بزارید و بعد که رنگ گرفت چهار تا پنج قاشق گلاب به زعفران اضافه کنید. میتونید هم در وقت درست کردن برنج زعفرانی کمی عرق هل به برنج اضافه کنید.

روی شیرین پلو رو با خلال ها تزیین کنید و گوشت رو لابه لای برنج قرار بدید . میتونید روی گوشت پودر قند و یا کمی شربت بدید.

 شیرین پلوی قزوین هویج ندارد!!! از اضافه کردن هویج ، زرشک ، کشمش و ... جدا خورداری کنید. اون غذایی که هویج داره میشه هویج پلو ، یا افغانی پلو یا ... اونی که کشمش داره یا عدس پلو هست یا آجیل پلو و ... زرشکم مال زرشک پلو با مرغ یا قیمه نثار یا ... هست. پس این غذا هیچ کدوم از موارد گفته شده رو نداره. 

این غذا باید عطر هل و گلاب و زعفران و شیرینی شربت داشته باشه. 

اومیدوارم درست کنید و لذت ببرید. و حتما اون را به همراه کوکوی شیرین  میل کنید.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir