ته چین مرغ
ته چین یکی از غذاهای خوشگل و خوشمزه ایه که متاسفانه کمی مورد کم لطفی قرار گرفته. گرچه این روزها طرفدارهای خاص خودشو داره ولی هنوزم کم نیستند اهالیه خونه هایی که هنوز حتی یک بارم ته چین رو امتحان نکردن. این غذا یک ایده بسیار مناسب برای مهمونی هاست. هم جدیده و هم راحت. تازه استرس پخت برنج و دون در آوردن اون رو هم نداره. تازه با یک کوچولو سلیقه میشه اونو نقل مجلس کرد. ته چین امروز ته چین مرغه. بریم ادامه مطلب
مواد لازم لایه برنجی :
برنج آبکش شده ۳ پیمانه
زرده تخم مرغ ۴ عدد
ماست چکیده یک پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ یک سوم پیمانه
کره ۵۰ گرم
نمک به میزان لازم
نیم پیمانه آب مرغ غلیظ و خالص (از باقی مونده پخت مرغها نگه میداریم)
مواد لازم لایه میانی :
مرغ پخته ۲ تا ۳ پیمانه
زرشک یک سوم پیمانه
زعفران به میزان لازم
هل و دارچین به میزان لازم
کره ۵۰ گرم
خلال پسته در صورت تمایل به میزان لازم
اولین نکته برای داشتن یک ته چین خوشمزه اینه که مرغ اون مزه دار باشه. مرغ رو با یک پیاز بزرگ و دو حبه سیر و هویج و کمی فلفل دلمه ای با ادویه فراوون شامل نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین خوب میپزیم. در ابتدا مقدار کمی آب داخل مرغمون میریزیم تا در نهایت کل آب اون تموم بشه و تمام عصاره ی مرغ به خورد مرغ بره.
من از تموم قسمت های مرغ استفاده میکنم. سینه و ران و حتی بال و گردن. چون سینه به تنهایی خیلی خشکه و اگه تمام قسمت های مرغ باشه خیلی مزه دار تر میشه.
نباید اندازه مرغهامون رو خیلی ریز کنیم.بعد از پخت تقریبا درشت درشت اونو خرد میکنیم.
زرشک رو با یک قاشق شکر و کمی کره تفت میدیم تا خامیش گرفته بشه.
حالا میریم سراغ برنج. برنجمون رو آبکش میکنیم.
زرده تخم مرغ رو با چنگال میزنیم و بعد ماست چکیده رو بهش اضافه میکنیم. من همیشه برای ته چین از ماستی که کمی ترش شده استفاده میکنم. و از نتیجه کار راضی ام.
زعفران و ۵۰ گرم کره رو به همراه مقدار کمی نمک و فلفل سیاه به مخلوط ماست و تخم مرغ اضافه میکنیم. و حالا برنج رو به مواد بالا اضافه کرده و هم میزنیم. خیلی هم نمیزنیم. ممکنه برنج خمیر بشه.(هرچند خمیرشم بد نیست)
خوب یک نکته مهم اینکه خیلی در بند مقادیر نباشید. مطمئن باشید به هر حال بهترین ته چین دنیارو درست میکنید. مثلا خیلی وقتها شده من وسط کار حس میکنم باید یک زرده دیگه اضافه کنم. یا یک قاشق ماست. اصلا خود ته چین باهاتون حرف میزنه!هر چی کم داشت خودش بهتون میگه. فقط باید به صداش گوش کنید. پس سعی کنید در محیط آروم ته چین درست کنید .آخه نیست خیلی خیلی ماخوذ به حیاست ته چین خانوم و همیشه آروم حرف میزنه و ممکنه صداشو نشنوید!
حالا کف قابلمه یا قالب یا هر ظرفی که دوست دارید ته چین توش درست بشه رو کمی چرب کنید و نصف برنج رو داخل اون بریزید و با پشت قاشق صاف کنید.
حالا مرغهارو روی اون بچینید. کمی فشار بدید. اما نه خیلی! روی مرغ ها رو هل و دارچین میپاشیم. و کمی زعفران میریزیم. زرشک و کره رو هم اضافه میکنیم. و در صورت تمایل کمی هم خلال پسته میریزیم.
حالا بقیه ی برنج رو روی مواد میریزیم و صافش میکنیم و میزاریم روی اجاق و درش رو محکم میبندیم. حدود نیم پیمانه آب مرغ غنی (غلیظ) رو روی برنج میریزیم. و میزاریم با اون جا بیفته.
حدود یک تا ۱ ساعت و نیم با شعله خیلی کم ممکنه زمان ببره. وقتی ته چین به راحتی در قالب تکون خورد و حس کردید دورش طلایی شده آماده است......
رنگ ته دیگ ته چین خیلی مهمه.....
خیلی از نکات رو بالا گفتم ولی خوب بازم خیلی نکته داریم ..........
ظرف ته چین رو خیلی بزرگ انتخواب نکنید.این مدلی کل غذاتون ته دیگ میشه.
در ریختن زعفران و ادویه سخاوتمندانه عمل کنید! کل مزه این غذا با ادویه هاشه. یک جور ادویه مخصوص ته چین در عطاریها وجود داره که به نظرم مزه خوبی به ته چین میده.
لطفا در ریختن مرغ دست و دل باز باشید دیگه خیال کنید خواهر و مادر خودتون قراره این ته چین رو بخورن.
میتونید مرغ رو بعد از پخت در ادویه و زعفران و یک تا دو قاشق ماست و یک تا دو قاشق آبلیمو برای چند ساعت بخوابونید.(اگه یک شب تا صبح بمونه که چه بهتر)اینطوری تردتر میشه و مزه ی خوبی میگیره.
مامان من همیشه برای ته چین هاش روش خاصی داره. نصف برنج سس میزد و نصف دیگه رو تنها زعفران و کره میزنه. مواد مرغی رو هم از قبل طبق روش گفته شده در بالا مزه دار میکنه. بعد برنج مخلوط با زرده رو زیر میرزه مواد مرغی وسط و لایه آخر برنج زعفرانی. این یک خوبی که داره اینه که خیلی مواد تخم مرغ کاری و خمیری نمیشه. و هر سلیقه ایی اونو میپسنده.
میتونید ته چین رو طبقه ای درست کنید. از یک سری قابلمه در سایز های متفاوت استفاده کنید و توی هر کدوم به میزانی که انشالله دستتون اومده مواد بریزید و بزارید بپزه و بعد روی هم برشون گردونید. (اول سایز بزرگ و بعد کوچیک و ....)
ته چین رو در فر میشه پخت باید روی ظرف رو فویل بکشید و چند تا سوراخ در اون ایجاد کنید و بزارید در طبقه ی وسط فر با درجه متوسط به مدت یک ساعت تا یک ساعت و نیم.
بعضی ها مخلوط ماست رو تنها به مرغها اضافه میکنن و دیگه داخل برنج نمیزنن. این کار باعث میشه برنج زنده تر بمونه و خیلی خمیر نشه.
اگه طعم بادمجون و قارچ رو دوست دارید. مقدار یک پیمانه قارچ خرد شده رو کمی تفت بدید و دو عدد بادمجون رو حلقه ایی خرد کنید و بعد از اینکه تلخیشو گرفتید سرخ کنید و به جای زرشک روی مرغ بریزید و بچینید. خیلی خوشمزه میشه و میشه ته چین مرغ و بادمجان...
نمیدونم چرا همش حس میکنم بازم نکته مونده! یادم بیاد اضافه میکنم.
دیدگاهها
-----------------------
سلام. ممنونم از شما مامان و دختر خوب که مارو فراموش نمیکنید.
من درستش کررررردم
عاااالی شد
مرسی
----------------------
نوش جان...........
خستگی درومد.
---------------------
سلام عزیزم. ممنونم بزرگواری