پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است که پیشنهاد میکنم حداقل یک بار امتحان کنید. این غذا مشکل پسند ترین افراد رو هم جذب میکنه. و مشتری ثابتش میشید.
تفاوت تارت و پای: پای زیر و روی مواد داخلی رو خمیر گرفته ولی تارت زیرش فقط خمیر سبدی داره. البته نوع خمیر هم متفاوته. خمیر تارت معمولا کره ایی و ترده و خمیر پای کیکی .و بازم تفاوتهایی که بعدا اشاره میکنم.
مواد لازم :
آرد دو نیم پیمانه
شیر یک چهارم پیمانه
ماست سه چهارم پیمانه
خمیر مایه یک قاشق سوپخوری
روغن یک چهارم پیمانه + یک قاشق سوپخوری
شکر یک قاشق غذاخوری
نمک یک چهارم قاشق چایخوری
بکینگ پودر یک قاشق مرباخوری( بکینگ پودر در این خمیر نقش بهبود دهنده رو داره. )
مواد داخل پای گوشت :
گوشت چرخکرده
پیاز
قارچ
فلفل دلمه ای
رب
پنیر پیتزا به میزان لازم
مواد رویه :
زرده تخم مرغ یک عدد
شیر دو قاشق سوپخوری
کنجد به میزان لازم
اول ماست رو با روغن(بجز اون یک قاشق) مخلوط کنید. نیاز به زیاد هم زدن نداره.
قبلا در مورد خمیر مایه توضیح دادم. شیر رو با شکر مخلوط کنید . شیر ولرم باشه. و بعد خمیر مایه رو روی اونها بپاچید. دیگه بهش دست نزنید و بزاریدش کنار روی کابینتی جایی. دمای محیط. 15 دقیقه بمونه تا روش حالت محدب پیدا کنه.اگه خمیر مایه سالم باشه این حالت محدب ایجاد میشه. (قبلا گفتم خمیر مایه باکتری های زنده هستند و اون شکر باعث رشد اونها و عمل کردنشون میشه)
مواد خشکمون رو با هم مخلوط و الک میکنیم. و بعد داخل مواد رو باز میکنیم و مخلوط ماست و روغن و خمیر مایه رو بهش اضافه میکنیم. بهتره تمام آرد رو یکباره نریزید. بسته به نوع و جنس آرد ممکنه کمی بیشتر یا کمی کمتر آرد نیاز بشه. تا زمانی که خمیر به دست نچسبه.
بعد اون یک قاشق روغن اضافی رو دور تا دور خمیر میمالیم و روی خمیر رو میپوشونیم و میزاریم دو ساعت استراحت کنه.
بعد از دو ساعت خمیر فوق العاده سبک و خوبی خواهید داشت.
مواد داخلی پای رو آماده میکنیم. پیاز رو نگینی خرد کنید و بزارید کمی سبک بشه و بعد فلفل دلمه ایی نگینی خرد شده و گوشت رو اضافه میکنیم. نمک + فلفل سیاه و قرمز + زردچوبه رو اضافه میکنیم . کمی که گوشت تفت خورد قارچ رو که نگینی خرد کردیم اضافه میکنیم و میزاریم مواد سرخ بشه. در نهایت رب گوجه و آویشن رو اضافه میکنیم و شعله خاموش....
خمیر رو داخل ظرف پای باز کنید. دو نوع قالب پای داریم. یا کمربندی یا معمولی. کمربندی که خوب جداکردنش پای از قالب راحته. اما اگه معمولیه کف قالب رو کمی چرب کنید و یک کاغظ مومی بندازید کفش.
خمیر پای رو کف قالب پهن کنید. و با چنگال اونو سوراخ کنید تا پف نکنه. تقریبا به قطر نیم سانت. (دو سوم خمیر میشه) و اونو داخل فری که از 15 دقیقه جلوتر داغ کردید میزارید. برای 10 دقیقه تا کمی خمیر خودشو بگیره.
بعد از 10 دقیقه ظرف پای رو میاریم و مواد داخلی اونو پر میکنیم. هر چی مواد داخلی بیشتر از نظر من خوشمزه تر...
روی موادمون رو کامل با پنیر میپوشونیم.
و در نهایت خمیر باقی مونده رو روی سطح پای میکشیم. (ساده یا هر مدلی که دوست دارید.)والا من اگه وقت داشتم و بچه ریزم میزاشت میخواستم حصیر بافت کنم. ولی میدونید که بچه ها همیشه مواقعی گریه میکنن که کلی کار داری. اینجاست که باید کار رو بسپری به همسر خونه. و اونه که برات مدلهای زیبا می آفرینه.
یک رومال از مخلوط شیر و زرده تخم مرغ درست میکنیم و میکشیم روی خمیر و روی اونو کنجد میریزیم.
پای رو داخل طبقه ی وسط فر که از قبل گرم شده با دمای 175 درجه قرار میدیم تا زمانی که روی اون طلایی بشه و حس کنیم پای پخته.(حدود نیم ساعت)
و در نهایت میزاریم کمی خنک بشه و اونو از قالب جدا میکنیم.... دیگه از اینجا به بعد حالتونو میخرم......... اون پنیر کش اومدش منو کشته.
نکته هارو هم گفتم. برم که حسابی گشنمه و هنوز فکر نهار و شام رو نکردم.نوش جونتون.
دیدگاهها
من هم این پای را درست میکنم . هم با مرغ و هم با گوشت .ولی خمیری که من درست میکنم همون خمیر پای یا تارته . بافت خمیر شما حالت نونی داره ولی اون ترد و شکننده س و پفی هم به اون صورت تمی کنه . ولی ظاهر قضیه تقریبا شبیه همه .
ممنووون از دستورهای عالی شما .
-----------------
سلام. نوش جان
----------------------
آرد سفید همون آرد گندم هست.
یه سوال دارم؛من فر برقی دارم واسه پختن غذا باید فر بالا رو روشن کنم یا پایین و یا هردو؟؟؟؟
ممنون میشم زودتر جواب بدی
------------------
سلام. از ابتدا تا پخت فر پایین. برای چیزهایی مثل پیتزا هر دو شعله و برای پریل کردن و طلایی شدن غذا در انتهای پخت شعله بالا
در مواردی که ذکر نشده باشه شعله پایین
میزان آرد دو پیمانه و نیم پیمانه هست یا دو نیم پیمانه(یک پیمانه)؟
-----------------------
دو پیمانه و نیم پیمانه.
دو تا یک پیمانه و یک نیم پیمانه
این پای رو چند مرتبه درست کردم خیلی عالی شد،خمیر بسیار نرم و تردی داشت و کلا شبیه پیتزا بود ،برای مهمانی ها هم گزینه بسیار خوبیه .واقعا سپاسگزارم
------------------------
سلام. نوش جان...
دیشب این پای رو درست کردم ، خیلی خوب شد، فکرش رو نمی کردم،خمیرش ترد و سبک و خوشمزه بود و کلا بسیار خوش خوراک، البته شیک برای مهمانی ها، جشن تولد و ...
-----------------------------
سلام عزیزم. نوش جون. منم این غذارو حداقل هفته ای یک بار درست میکنم.
------------------------
میزان آرد تون زیاد بوده که پودر شده.
-----------------------
سلام. وای چقدر خوشحال شدم. نوش جان...
-------------------------
چیو عزیزم؟
بعد آردی که استفاده کردین آرد قنادیه؟یه سوال دیگه ام اینه که میشه از قالبی که مخصوص پای نباشه استفاده کرد؟
--------------
سلام عزیزم. مواد داخلی سلیقه ای هست. مثل مقادیر اسنک که در سایت گفتم. تقریبیه. من زیاد دوست دارم و ممکنه یکی کمتر...
بله آرد قنادیه.
بله در ظرفی که دیواره داشته باشه. مثل پیتزا خوری با .... فقط کف ظرف کاغذ روغنی بیندازید تا نچسبه.