
یک غذای راحته دیگه....
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه. البته خوشمزگیشو من از قول دوستان و آشنایان که این مرغ رو چشیدن میگم. وگر نه میشه قضیه ی ماست فروش و .....
خوب این روش اینه که سریع عملی میشه و از 24 ساعت قبل مرغ رو لازم نیست تو موادی بخوابونی و .....
من خودم همیشه مرغ فریز شده رو استفاده میکنم.زمان پخت 3 ساعته و آماده سازی قبلی هم نداره. پس خوراکه اونایی که وقت اضافی ندارن مثل خودم.
و همچنین اونایی که مرغ بریون بیرون رو به خاطر خشکی و بی مزگیش دوست ندارن.این مرغ هم فوق العاده نرمه و هم خوشمزه. به قول همسر عزیزم یک چاشنی داره که آدم دلش نمیاد ازش دل بکنه.
مواد لازم :
مرغ درسته با پوست یک عدد متوسط(حدود 2 کیلویی)
پیاز دو عدد متوسط
سیر 4 حبه
فلفل دلمه ایی دو عدد متوسط
گوجه یک عدد متوسط
هویج دو عدد
کره 50 گرم
زعفران دم کرده غلیظ 4 قاشق غذاخوری
سیب زمینی 4 عدد متوسط
روغن زیتون 4 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
اول از همه مرغ رو از فریزر خارج میکنیم.(مرغ رو قبلا خوب شستیم و داخل شکمش رو خالی کردیم و پوستشو نکندیم!) من برای یخ زدایی از ماکروفر کمک گرفتم. مرغ تازه دارید که چه بهتر.
مرغ رو برای 15 دقیقه داخل آب ولرم میزاریم تا خون آب گوشت مرغ ازش جدا بشه و بره به سلامت!!!
مواد داخلی مرغ رو برش میزنیم. مثل عکس فکر کنم گویا باشه.
مرغ رو از آب خارج میکنیم و سطح مرغ و داخل شکمه اونو با نمک حسابی مزه دار میکنیم. نمک میزنیم و نمیترسیم.... شور نمیشه. حدود دو یا سه قاشق غذاخوری نمک میخواد. حسابی سطح مرغ رو نمکی کنید. و داخل شکمش رو هم نمک بریزید. قبلا گفتم : گوشت مرغ بدون نمک افتضاحه! یعنی بی نمک هیچ مزه ایی نداره.
و حالا توی شکمش رو پر میکنیم . سیر+نمک + فلفل سیاه + یک فلفل دلمه خرد شده + یک پیاز حلقه شده + گوجه خرد شده. کامل شکم مرغ رو پر میکنیم. حالا اگه نیاز بود شکمش رو ببندید یک دو تا کوک بزنید. (نه ببخشید بخیه کنید
)
حالا سطح مرغ رو کمی روغن زیتون بمالید. و دو تا پای مرغ رو خوب ببندید. تا از هم باز نشه. یک پا روی اون یکی بیارید و بعد با نخ ببندید به هم. سعی کنید به مرغ و پوستش آسیب نزنید.
کف یک ظرف که از قضا همون ظرف مورد نظرتونم هست رو با روغن زیتون چرب کنید.
بعد مرغتون رو بزارید توش. دور مرغ رو سیب زمینی های خرد شده + هویج + یک پیاز باقی مونده + یک فلفل باقی مونده پر کنید. و دوباره یک نمک کلی با ننک دون این بار روی کل مواد و مخلفات میریزیم.(حالا من انقدر گفتم نمک یک بسته نمک رو خالی نکنید بگید تو گفتی یا!! فشارتون میره بالا
)
حالا یک کاری رو اگه خواستید یواشکی انجام بدید ، زیر سیبیلی یک کم روغن مایع (دو قاشق غذاخوری) بپاشید روی سیب زمینی ها و مرغ و مخلفات.(جایگزین میشه همون روغن زیتونم ریخت)
یک فلفل سیاهم بزنید دل من خوش باشه ، آخه فلفل دوست دارم......
حالا خوب روی سطح مرغ رو با فویل آلمینیومی یا نایلون مخصوص فر ببندید. و مرغ رو در طبقه ی وسط فر از قبل داغ شده با دمای 180 درجه قرار بدید.برای مدت دو ساعت. اگه مرغتون درشت بود بیشتر زمان میخواد و اگه مرغتون ریز بود زمان کمتر میشه.
حالا عین بچه های خوب بشینید یک گوشه و هی نرید در فر رو باز نکنیدو مطمئنا مرغه فرار نمیکنه. میدونید که چرا؟ خوب پاشو بستیم دیگه! یادتونه که؟!
بعد از دوساعت با احتیاط مرغ رو خارج کنید. فویل رو آروم بردارید چون ممکنه بخار بزنه تو صورتتون. و روی سطح مرغ رو زعفران غلیظ شده بمالید و روی زعفران رو کره ی آب شده.
حالا مرغ رو برای مدت یک ساعت بدون در پوش میزاریم توی فر. هر 15 دقیقه رومال زعفران و کره رو تجدید میکنیم. تا مرغ خشک نشه. (شایدم کمتر از یک ساعت تا وقتی آب مرغ تموم شه)
نیاز به زدن گریل نداره. آب کف ظرف تموم شد و رنگ مرغتون عوض شد مرغ آماده است.
آقا مرغ یک طرف سیب زمینی هاش یک طرف. جونم سیب زمینی.
مرغ رو توی ظرف سرو میکشیم. معمولا برای دورچین از خیار شور + گوجه + جعفری استفاده میشه. امیدوارم درست کنید و لذت ببرید. نوش جان
دیدگاهها
------------------
بله. میشه
------------------
سلام. خوش اومدید. انشالله به کارتون بیاد
-----------------
سلام. به به کدبانوی هنرمند. پس شما حسابی ویژه اش کردید و سس دار.
من دیشب این مرغ رو درست کردم طعم و ظاهرش فوق العاده شد
فقط اینکه من دو ساعت دماش 180 بود مرغ کاملا پخته شد بعد دماش و برای نیم ساعت 203 بردم کاملا بریان شد هر یه ربع تا نیم ساعت هم زعفران روش می دادم
در کل که خیلی خوب شد
ممنون از توضیحتون
-------------------
سلام. نوش جونتون باشه
--------------------
سلام. وقتی فویل رو باز کنید کل مرغ پخته شده و آب اضافی بخار میشه
البته یک نکته ای که خودم به آن مشکوک بودم اضافه کردن گوجه فرنگی به ظرف مرغ بود.
------------------------
سلام. آلمینیوم رو بردارید و اجازه بدید یک ساعت بدون اون بپزه و آبش تبخیر بشه.
ممنون برای مطالب خوب سایت.
یه تکته ای رو می خواستم یادآوری کنم.
من اوایل توجه نداشتم که درجه فر رو شما بر حسب سیلسیوس می گین و خیلی به مشکل می خوردم که مثلا چرا مرغ من این همه دیر می پزه و چرا کیک هام هر چی خلال دندون می زنم همش بهش می چسبه و چند برابر باید زمان برای پختشون صرف کنم و....
بعدها متوجه شدم که درجه فر من بر حسب فارنهایت هست و همین کار رو خراب کرده. حالا دیگه درجه هایی که شما می گین رو تبدیل می کنم و خدا رو شکر دیگه مشکل حل شد
-----------------------------
خدارو شکر اشکال کار رو درک کردید. در کل برای پخت اکثر چیزها باید دمای فر دقیقا متوسط باشه حالا بر حسب هر چیزی شد.
همراه رب بوده
ممنون از سایتتون
---------------------------
برای این دستور؟ رب نداره. آبم نداره.
طاعات تون قبول باشه!
شما بسیار شبیه به بنده هستید،با سلیقه و بادقت و به دنبال شاد کردن انسان ها؛از صمیم قلب به خانواده تون به خاطر داشتن چنین کدبانوی خوش ذوقی تبریک میگم و امیدارم خداوند کدبانوهای ایرانی رو زیاد کنه که گرما بخش به خانه و خانواده هستن؛بهترین ها رو براتون آرزو می کنم و دوست دارم روزی که از کار معلمی و ادامه تحصیل فارغ شدم همانند شما تجربیات 20ساله آشپزیمو در اختیار دیگران قرار بدم؛
امیدوارم در کنار خانواده ی عزیزتون شاد و سربلند باشید و از خوردن غذاهای خوشمزه لذت ببرید
--------------------
سلام به شما و تمامی معلم های دلسوز سرزمینم که هر چیزی داریم از آموخته های شما عزیزان هست.
امیدوارم بتونم گوشه ای از محبت های آموزگاران زندگی ام رو با نوشتن تجربیاتم جبران کنم.
ممنونم از لطف شما.