عدس پلو مجلسی

عدس پلو از اون دسته غذاهای خوشمزه هستش که من عاشقشم. هر کی دوست داره تمام نکات یک عدس پلو خوشمزه رو بدونه بره ادامه..........
مواد لازم :
برنج آبکش : سه پیمانه
عدس پخته : یک پیمانه
گوشت چرخ کرده یا قل قلی به میزان لازم
پیاز یک عدد متوسط
کشمش به میزان لازم
زرشک در صورت تمایل کمی
زعفران به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه و دارچین به میزان لازم
کره به میزان لازم
خوب اول باید برنج رو آبکش کنید. بستگی به نوع و کیفیت برنجتون اونو با نمک یک ساعت جلوتر خیس کنید و بعد آبکش کنید. یک کم برنج زنده تر باشه بهتره. در پلوهای مخلوط معمولا برنج رو یک درجه زنده تر بر میداریم.
عدس رو چند ساعت خیس میکنیم و بعد میپزیم. مواظب هستیم له نشه! میزان عدس و برنج سلیقه ایه من خودم کمتر عدس میریزم. ممکنه یکی هم بیشتر عدس دوست داشته باشه.
کف قابلمه ته دیگه میزاریم. با ته دیگ سیب زمینی خوشمزه تر میشه. و بعد روشو برنج میریزیم. روی برنج کمی عدس میریزیم و روشو دارچین میپاچیم. حالا اینجا میتونیم کمی گوشت چرخ کرده که با پیاز رنده شده سرخ کردیم رو هم بریزیم روی عدسها و بعد دوباره برنج و.... ادامه بدیم تا موادمون تموم بشه. میتونیم گوشت رو نریزیم و بزاریم موقع سرو بهش گوشت بزنیم.
پس شد دو مدل! یکی با گوشت لابه لای پلو یکی بدون گوشت. لایه ی آخر در هر صورت برنج باشه. در قابلمه رو میزاریم. اگه نیاز داشت کمی خیلی کم آب میریزیم و میزاریم دم بکشه.
وقتی دیگه تقریبا برنجمون جا افتاد کره رو آب میکنیم و با کمی زعفران مخلوط میکنیم و میریزیم روب برنج تا 5 6 دقیقه با اون دم بکشه و پلومون عطر و بوی زعفران و کره رو بگیره.

در ماهیتابه در اون فاصله که برنج دم بکشه کمی روغن میریزیم و گوشت چرخ شده رو با پیاز ریز رنده شده و ادویه سرخ میکنیم. میتونیم یک قاشق رب گوجه هم بهش بزنیم تا خوشرنگ بشه. میتونید هم نزنید.
کشمش رو در حد یک تفت کوچیک میزاریم چون نباید باد کنه. کلا خوردن کشمش باد کرده خوب نیست!
اگه خواستید برای دورچین کمی پیاز رو خلالی ببرید و سرخ کنید.
اگه ذدوست داشتید زرشک رو هم با یک مقدار کم شکر بزارید یک تفت بخوره.
میشه به جای گوشت از مرغ سرخ شده و ریش ریش شده هم استفاده کرد.
میتونید چند تا خرما رو هم هسته هاشو بگیرید و پوستشو بکنید و کمی تفت بدید و ازش برای دورچین استفاده کنید.
میتونید به جای گوشت چرخکرده از گوشت قل قلی استفاده کنید.
میتونید عدس پلو رو به صورت کته هم درست کنید. اینطوری کافیه برنج رو به صورت کته بزارید بجوشه و وقتی آبش کشیده شد عدس پخته رو بهش اضافه کنید. میتونید گوشت چرخکرده سرخ شده رو هم بهش اضافه کنید و بزارید دم ببره. این روش خوبیش اینه مواد مغذی عدس و برنج حفظ میشه. میتونید حتی برنج رو داخل آب عدس بپزید تا آب عدس حروم نشه و مواد مغذی عدس هم باقی بمونه داخل برنج! البته اینطوری کمی رنگ برنجتون کدر میشه. دیگه یا خوشگلی یا کیفیت!!!!

نوش جان...