پیراشکی گوشت

با اینکه ساعت از۳ شب که بهتره بگم بامداد گذشته و من حسابی خوابم میاد اما دلم نیومد این پست رو امروز اینجا قرار ندم.

شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه! اما بزرگترین دغدغه ی خمیری برای درست کردن خمیر پیراشکیه! نکنه خمیر بشه! نکنه خشک بشه! نکنه پف نکنه و .... !

امروز دستور یک خمیر فوق العاده راحت و آسون رو میزارم. که در لطافت و خوشمزگی به جرات میگم همتا نداره. راستش این خمیر خمیر یک نون شکلاتی بود که با کمی تغییر تبدیلش کردم به خمیر پیراشکی. اگه خوب درش بیارید بی شباهت به خمیر کروسان یا همون خمیر نون های پچ پچ یا اشترودل نیست. خوب زودتر بریم سراغ خمیر بازی......

   مواد لازم :

آرد سه پیمانه سر خالی

شیر : ۱۵۰ میلی لیتر

روغن : 80 میلی لیتر

آب گرم (ولرم داغ نباشه ها!) : ۲۵ میلی لیتر

خمیر مایه فوری : یک قاشق چایخوری

شکر : یک قاشق چایخوری سر خالی

نمک : یک قاشق چایخوری سر خالی

بکینگ پودر : یک قاشق چایخوری سر خالی

نصف یک تخم مرغ

کره : یک قاشق غذاخوری سر خالی

مواد رویه :

تخم مرغ یک عدد

کنجد در صورت تمایل

مواد داخلی :

گوشت چرخکرده کم چرب ۲ پیمانه

قارچ یک بسته کوچک یا معادل ۸ عدد متوسط

رب یک قاشق غذاخوری

پیاز متوسط ریز رنده شده یک عدد

فلفل دلمه ای نصف یک فلفل متوسط نگینی شده

کالباس در صورت تمایل یک پیمانه(بریزید خوشمزه میشه)

ادویه شامل نمک و فلفل سیاه و پاپریکا و آویشن و زردچوبه به میزان لازم

یک نکته اینکه هیچ وقت برای پیمانه زدن جامدات مثل آرد پیمانه رو توی ظرف و آرد فرو نکنید. با قاشق پیمانه رو پر کنید و یک تکون کوچیک بدید و روشو با چاقو صاف کنید.

اول شکر رو با آب گرم مخلوط کنید و خمیر مایه رو روش بپاچید و ۱۵ دقیقه بزارید تا عمل بیاد. نیاز نیست جای خاصی بره. روی کابینت خوبه. دستم بهش نزنید!!! از کجا بفهمید خمیر مایه سالمه؟ اگه بعد از گذشت ۱۵ دقیقه خمیر مایه کمی پف کرد و حال محدب به خودش گرفت سالمه و عمل میکنه. آب جوش نریزید روش چون خمیر مایع موجود زنده است و اینطوری میکشیدش و دیگه عمل نمیکنه. از بوشم میشه تشخیص سالم بودن داد که کمی سخته.اگه روی خمیرمایع هم کف کرد نشونه ی سالم بودنشه.

یک نکته : بهترین ظرف برای عمل اومدن خمیر مایع ظروف چینیه!

فکر کنم حالت محدبش معلومه نه؟  

توی اون ۱۵ دقیقه که خمیر مایع داره عمل میکنه آرد و بکینگ پودر و نمک رو با هم مخلوط کنید و کمه کم سه بار الکشون کنید.خیلی رو کیفیت خمیر تاثیر داره این کار. بعدا میبینید. 

بعد تخم مرغتون رو باید نصف کنید. اول یک تخم مرغ کامل رو با چنگال کمی بزنید و بعد نصف اونو که احتیاج داریم بردارید. میتونید از بقیه اش برای رویه استفاده کنید. 

خوب بریم سراغ جاهای خوب خوبش ... وسط آرد رو گود کنید و تخم مرغ و کره و روغن و مایه خمیر و نصف شیر رو اضافه کنید. (نصف شیر!!!) و با دست ورز بدید. اگه نیاز بود باقی شیر رو کم کم اضافه کنید تا خمیر لطیفی که به دست نمیچسبه درست بشه. برای من حدودا کل شیر بجز ۳ قاشق غذاخوریش لازم شد. بسته به نوع آردتون ممکنه از ۷۵ میلی لیتر تا ۱۵۰ میلی لیتر شیر مصرف بشه. 

خیلی ورز نمیخواد . همین که حس کردید خمیر درست شده کافیه. توی ظرف گردش کنید و روشو بپوشونید و بزارید در دمای آشپزخونه ۳۰ دقیقه استراحت کنه. بعد از ۳۰ دقیقه روشو برمیدارم یک کوچولو ورز میدیم تا پفش بخوابه(خیلی کم) و دوباره ۱۵ دقیقه بهش استراحت میدیم. مثل قبل.  

توی اون فاصله میریم سراغ مواد داخلی ...

اول از همه اینکه از روغن در کمترین مقدار ممکن استفاده کنید تا بیرون نزنه بعدا. گوشت و پیاز و ادویه بجز آویشن رو کمی تفت بدید و بعد قارچ و کالباس و فلفل دلمه ایی رو اضافه کنید . کمی که سرخ شد رب رو اضافه کنید و در نهایت آویشن رو و شعله خاموش.

ببینید چقدر کم روغن ریختم.... 

فر رو ۱۵ دقیقه جلوتر روی حرارت ۱۸۰ درجه روشن میکنیم تا داغ بشه.

وای که چقدر خمیر لطیفیه نه؟ از اون برمیداریم و اینطوری بازش میکنیم و گوششو کمی سس کچاب میمالیم.

روی سس رو  پنیر میریزیم و روی پنیر رو گوشت (متاسفانه از این مرحله عکس ندارم. بعدا دلیلشو میگم.)

با چاقو همونطوری که در سمت راست عکس میبینید یک سری شیار ایجاد میکنیم .

خوب چون عکس نگرفتم باقیشو توضیح میدم پس دقت کنید ! بعد از ریختن گوشت و شیار دادن اون ناحیه که با فلش نارنجی نشون دادم و بهش اشاره شده رو در جهت فلش آبی میبریم روی ناحیه ی فلش سبز لوله میکنیم. یک بیضی ایجاد میشه.و سر و ته خمیر رو میبندیم به داخل.

حالا بیضی رو طوری میپیچیم که اون خط خطی ها بیفته روی پیراشکی.خمیر های اضافی رو به داخل میچسبونیم. خمیر لطفیه و کار باهاش خیلی راحته. 

حالا اگه کاغذ روغنی دارید کف سینی فر بزارید اگه مثل من نداشتید سینی رو آرد پاچی کنید و پیراشکی هارو با احتیاط و با فاصله از هم بچینید  و روشو با قلمو تخم مرغ بمالید و در صورت تمایل کمی کنجد بپاچید. و بزارید در طبقه ی وسط فر تا زیرش طلایی بشه. با فر من حدود ۱۰ دقیقه زمان برد. بسته به درجه فر. وقتی زیرش طلایی شد گریل روشو بزنید تا روشم طلایی بشه.

وقتی روش اینطوری  شد آماده است..........  

متاسفانه از برش خوردش عکس ندارم. چرا؟ کلیه ی عکس های این پست رو آقای همسر گرفتن . چون دختر ۴ ماهه ی بهانه گیر من حسابی اذیت میکرد و نمیزاشت به کارم برسم. واسه همین زحمت خمیر و عکس و بیشتر پخت با ایشون بود.(با تشکر از همکاریش) و بعضی مراحل رو واقعا فرصت نمیکرد عکس بگیره. مطئنم از این خمیر خوشتون میاد. درصد خراب شدن این خمیر تقریبا صفره. چون بی چاره هر بلایی سرش بیارید تحمل داره. ولی اگه موادش رو خوب بریزید و دقیق یک خمیر خوب بهتون میده.

نکته ی اخلاقی !!!

اگر بچه ی اذیت کاری دارید از این کارا تو خونه نکنید یا حداقل ۱ ساعت اونو به کسی بسپرید تا دیوونه نکنه شمارو به طوری که قید کار رو بزنید. خمیر و خمیر گیری راحته اما وقت میخواد.

کل زمان درست کردن این پیراشکی ۱ ساعته و قول میدم می ارزه به پختنش.

در آخر بازم میگم کل شیر رو نریزید! کم کم اضافه کنید تا خمیر شل یا سفت نشه.

یک نکته هم اینکه خمیر رو کلفت نگیرید. نازک باشه خیلی بهتره و زود میپزه و خوبم میپزه. قطرش کم باشه.

 

دیدگاه‌ها  

+1 #18 نسترن.م 1399-01-31 05:20
سلاااام خانوم هنرمند .
پیراشکیهاتون عااااالی و درجه یکه .فقط یه سوال
من شخصا پیراشکی راسرخ میکنم . این خمیری که شما گذاشتی برای سرخ کردن تو روغن مناسبه ؟
------------------------
سلام عزیزم. خیر برای فر هست
نقل قول کردن
0 #17 Mitra 1396-04-26 11:15
عااااالیه ممنونم ازتون
---------------------
خواهش میکنم
نقل قول کردن
0 #16 Fariba 1395-12-03 10:31
سلام عزیزم ممنون از دستوراتت من پیتزاتونو درست کردم عالی شدددددددددددد. میخواستم در مورد این پیراشکی و شکلش که اصلا متوجه نشدم اون شیارها و پیچوندنش چطوریه یک سوالاتی کنم. الان اول رول کردین بعد شیار دادین من نفهمیدم . میشه بهم بگید میخوام جمعه درست کنم . خونوادم همیشه هر وقت از دستوراتون چیزی درست میکنم دعاتون میکنن و میگن هر جا هست خدا خیرش بده. ممنون باز هم
----------------------
سلام. مرسی عزیزم. خمیر رو باز کنید یک طرف رو شیار بزنید و یک سمت رو مواد بزارید و قسمت شیار دار رو روی مواد برگردونید.و ببندید
نقل قول کردن
+1 #15 بی تا 1395-09-23 07:45
سلام
آفرین به این همه ذوق و سلیقه
میشه عکساشو بذارین
بدون عکساش تقریبا درست کردنش غیر ممکنه
------------------------
سلام. عکسهاش هست ولی مشکل پیدا کرده باز نمیشه
نقل قول کردن
-1 #14 مارالI 1395-04-09 05:49
جیگرم سایتتون خیلی عالیه راستی اگه میتونین عکشو بذارین من خوب متوجه نشدم
-------------------
سلام. عکساش پاک شده. سعی میکنم مجدد آپلود کنم.
نقل قول کردن
0 #13 محبوبه دادگر 1395-01-09 21:26
باسلام
از دستوراتون خیلی راضیم
امیدوارم همیشه سالم وموفق باشید
-------------------
سلام. نوش جان. خدارو شکر
نقل قول کردن
0 #12 yalda 1394-10-13 05:04
من سعی می کنم از آرد نونوایی استفاده کنم ولی مدتی ک پیراشکی هام ترک میخوره و داخلش خمیر میمونه با وجود اینکه تو فر 155 حدود 40 میذارم.
---------------------
ترک خوردن ناشی از خشکی هست. یعنی یا محیط و حرارت بالاست و یا مواد خمیرتون خشکه.
نقل قول کردن
0 #11 hiss 1394-07-22 16:05
سلام.ببخشید برای تهیه خمیر گفتین آرد ۳پیمانه میشه بگید هر پیمانه آرد چند گرمه؟ممنون میشم به گرم بگید بقیه موادو اگه امکانش هس ممنون میشم
-----------------------
سلام. من مخالف تبدیل واحد ها هستم. لطفا پیمانه استاندارد از لوازم قنادی فروشی ها تهیه کنید.
عزیزم حدودی میشه مثلا یک پیمانه آرد از 125 گرم تا 150 گرم ممکنه متغییر باشه.
نقل قول کردن
+5 #10 معصومه 1394-05-28 19:10
سلام عزیزم و واقعا ممنون که انقد مهربونی! مرسی که انقد صادقانه چیزایی که می تونی واسه خودت نگه داری به همه میگی ک.پیراشکی گوشت زیاد خوردم و درست کردم ولی این یه چیز دیگه شد.هرچی از خدا میخوای بهت بده .به دلت نگاه کنه و بهت بده تواین روزگار اینجور آدما کمن.یه جورایی ندیده خیلی دوست دارم. :-*
------------------------
ممنونم عزیزم. یعنی تمام خستگی های امروزم با اینمتن زیبا و دعای دوست داشتنی شما از تنم در رفت.
نقل قول کردن
0 #9 somayeh 1394-05-03 07:11
ممنون از پاسختون حتما تو مایکروویو امتحان میکنم
مطمعنامثل دستورهای قبلتون خوب از اب درمیاد
-------------------------
سلام. انشالله عالی بشه.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir