لوبیا پلو
بعضی غذاها هست که من تا حالا خودم جرات درست کردنشو به خودم ندادم. یک جوریایی چون میدونم به پای دستپخت مامانم نمیرسه ترجیح میدم آشپزی خودم رو زیر سوال نبرم.بله زرنگیه دیگه!!
یکی از اونها لوبیا پلو با دستور اختصاصی مامان خانوم خودمه. میتونم بگم خوشمزه ترین و بی نقص ترین لوبیا پلویی که تا به حال خوردم.
من تمام نکات رو با عکاسی مرحله به مرحله ی خود ایشون در این پست قرار دادم. تا برای نو عروسامون یک پست کاربردی گذاشته باشم.
مواد لازم :
لوبیا تازه و نازک و جوان
برنج آبکش شده
گوشت گوسفندی تازه
رب گوجه فرنگی
پیاز
نمک و فلفل و زردچوبه و زعفران و هل و دارچین به میزان لازم
همیشه از لوبیا های نازک و ترد برای لوبیا پلو استفاده کنید تا خوب پخته بشه و موقع خوردن احساس خوبی رو به کسی که داره اونو میخوره انتقال بده. طرز بریدن لوبیا ها خیلی مهمه. اونهارو به صورت اریب و کج (همونطوری که در شکل میبینید) برش بزنید تا خوب سرخ بشه و زیر دندون نیاد.
بهتره لوبیا ها نازک برش بخوره تا خیلی سفت نشه . بازم بسته به سلیقه ی خودتون اونهارو برش بزنید.
در مقداری روغن لوبیا هارو به همراه نمک و فلفل و زردچوبه تفت داده و سرخ کنید.
بهتره برای لوبیا پلو از گوشت گوسفندی تازه استفاده بشه. معمولا یک تا دو تکه گوشت ماهیجه هم اگه بهش اضافه کنید باعث خوشمزه تر شدن اون میشه. اول گوشت رو به همرا پیاز ریز رنده شده و زردچوبه فلفل در روغت تفت بدید تا رنگ گوشت عوض بشه و بعد یک تا دو قاشق رب به اون اضافه کنید و بزارید رب سرخ بشه تا رنگ قرمز اون جلوه پیدا کنه. و بعد یک تا پیمانه آب به مواد اضافه کنید و بزارید با حرارت کم گوشت خوب بپزه تا آبش تموم بشه. و اواخر پخت به گوشت نمک اضافه کنید تا هم مزه بگیره و هم گوشت سفت نشه.(اگه از اول نمک بریزید گوشت سفت میشه)
برنج رو آبکش کنید . کف قابلمه رو با کمی روغن بپوشونید و روی روغن یک لایه سیب زمینی درشت رنده شده + کمی نمک بریزید. ما اینجا از این نوع ته دیگ استفاده کردیم. میتونید از سیب زمینی معمولی یا نون هم استفاده کنید. روی ته دیگ را یک لایه برنج بریزید و روی برنج کمی از مخلوط گوشت + کمی لوبیا سرخ شده + دارچین و هل بریزید و روی مواد برنج . همینطور ادامه بدید تا تمام موادتون تموم بشه.
در نهایت در قابلمه رو ببندید و بزارید یک ساعت غذاتون دم ببره .
حالا زعفران دم کرده رو روی غذا بریزید.
در نهایت همراه ترشی و شور خونگی نوش جان کنیدش.
دیدگاهها
-----------------
سلام بسیار عالی. لطف دارید بهم
-------------------------
سلام. چرا که نه. برای چهار نفر چهار پیمانه پلوپز میتونید بزارید و باقی مواد رو مطابق این بیشتر کنید. حدود نیم کیلو هم گوشت لازمه.
نووووووووش جونتون!
من فردا می خواستم مرغ بریونتونو درست کنم!
حالا دو دل شدم...
خوش به حال شوهرتون که چه خانمی داره...
طفلی شوهر من!!!!!!
---------------------------
چرا دو دل؟ دل رو به دریا بزنید. فقط نمکشو کم نزنید....
--------------------
الهیی
ممنونم.
-----------------------
ممنونم. واقعا موافقم.
--------------------
ممنونم.