کیک موکا
این کیک بسیار خوشمزه و کاکائویی هست و مناسب برای خامه کشی هایی که میخوایید کیک شکلاتی باشن.
خوردن اون به تنهایی مثل کیک اسفنجی یا شیفون هست و نیاز به مرطوب کردن با سس داره. اگه بخوایید بدون خامه کشی میل کنید بهتره ، برای مرطوب کردن از یک پیمانه شیر داغ به همراه نصف پیمانه نوتلا یا شکلات صبحانه و یک تا دو بسته هات چاکلت یا نسکافه ی فوری نیاز دارید و مواد رو با هم مخلوط کرده و روی کیک بریزید تا به خورد کیک بره.
مواد لازم:
زرده تخم مرغ 5 عدد
سفیده تخم مرغ هفت عدد
آرد قنادی دو پیمانه
شکر دو پیمانه
پودر کاکائو دو سوم پیمانه
کره آب شده یا روغن مایع یک دوم پیمانه
قهوه فوری دو قاشق غذاخوری
آب جوش سه چهارم پیمانه
بکینگ پودر دو قاشق چایخوری
کرم تارتار یک چهارم قاشق چایخوری
وانیل کره ای یک هشتم قاشق چایخوری
نمک یک پنسه
اولین کار مثل همیشه روشن کردن فر با دمای متوسط 170 درجه سانتی گراد هست.
کف قالبی که میخوایید استفاده کنید رو آرد پاچی کرده و در صورت تمایل کاغذ روغنی بیندازید.من از دوقالب بیست تا بیست و دو سانتی استفاده کردم. میتونید مواد را در سه قالب بیست سانتی یا یک قالب سی سانتی میان تهی هم بریزید. فقط مدت زمان پخت کیک کم یا زیاد میشه.
آرد+ نمک+ بکینگ پودر را سه بار الک میکنیم و کنار میزاریم.
پودر کاکائو را به همراه قهوه فوری و آب جوش هم میزنیم تا قهوه و پودر کاکائو در آب جوش حل بشه و یکدست بشه.
کرم تار تار یک پودر سفید رنگ هست که برای فرم دادن سفیده تخم مرغ ازش زیاد استفاده میشه و باعث میشه سفیده خوب هم بخوره و حجم بگیره. در مناطقی که رطوبت زیاد هست بهتره از تارتار در کیک هایی که سفیده و زرده ی اونها جداگانه زده میشه و نیاز به پف مناسب برای سفیده داریم استفاده بشه.
کرم تارتار و سفیده تخم مرغ رو هم میزنیم تا حسابی پف کنه و پوک بشه. و بعد یک هشتم شکر را به این مخلوط اضافه میکنیم و هم میزنیم. و ظرف حاوی سفیده تخم مرغ را در یخچال قرار میدیم.
زرده تخم مرغ را به همراه باقی شکر و وانیل هم میزنیم تا زرده ها کرم رنگ و کشدار بشن و بعد مخلوط پودر کاکائو و کره(روغن مایع) را اضافه کرده و چند دقیقه هم میزنیم. تا کاملا یکدست بشن.
مواد آردی رو کم کم اضافه میکنیم و هم میزنیم تا یکدست بشن. حتما مواد آردی رو در چند مرحله اضافه کنید.
سفیده تخم مرغ را در سه مرحله به مواد کیک اضافه میکنیم و دورانی با لیسک هم میزنیم تا پف سفیده نخوابه. و بعد به میزان مناسب مواد کیک روداخل قالب ها میریزیم.ودر طبقه ی وسط فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتی گراد قرار میدیم.
زمان پخت تقریبی هست و متناسب با سایز قالب و دمای فر تغییر میکنه ولی حدود 40 دقیقه در شرایط نرمال زمان میبره تا کیک بپزه و پخت کیک رو با خلال دندون تست میکنیم. اگه خلال دندون تمیز بیرون اومد کیک پخته.
حتما توجه داشته باشید زیر بیست دقیقه در فر رو باز نکنید که باعث میشه پف کیک خراب بشه.
این کیک بافت اسفنجی داره و برای کیک های شکلاتی که میخوایید خامه کشی کنید مناسب هست. با این میزان مواد حدود یک کیلو و چهارصد گرم کیک خواهید داشت و اگه خواستید این مواد را نصف کنید توجه کنید میزان تخم مرغ هارو رند به بالا کنید.
بعد از پخت کامل کیک و خنک شدن اون میتونید اون رو سلفون بکشید و داخل یخچال نگه داری کنید و یا همون زمان برش بدید و خامه کشی کنید.
در مورد خامه کشی کیک قبلا در این پست (کیک خامه ای یک)و این پست (کیک خامه ای دو )صحبت کردیم. و دیدن اون پستها مناسب هست و دیدن این پست (کیک روسی )هم خالی از لطف نیست.
برای مرطوب کردن لایه های کیک من از ترکیب هات چاکلت و نوتلا استفاده کردم. و برای خامه ی این کیک من از پونصد گرم خامه قنادی که بعد از فرم گرفتن نصف پیمانه نوتلا و دو قاشق پودر کاکائو استفاده کردم. و اجازه دادم هم بخوره تا یکدست بشه و لا به لای کیک زدم.
برای لابه لای کیک میتونید از نوتلا و شکلات خرد شده به همراه گردو یا فندوق تست شده استفاده کنید. تست کردن مغزیجات هم به این روش هست که اونها رو خرد کرده و در تابه داغ برای چند دقیقه تفت میدیم تا کمی برشته بشن و بوی اونها در بیاد.
خامه ی فرم گرفته سفید رو چند قسمت کردم و از رنگهای آبی و صورتی و سبز خوراکی استفاده کردم. رنگ باید ژله ای باشه. و رنگ ژله ای رو اضافه کردم به خامه و به صورت پراکنده روی کیک زدم و با کاردک صاف کردم تا فرم ابر و باد به خودش بگیره.
و از مروارید های ریز خوراکی در رنگ های سفید و صورتی و آبی استفاده کردم.
شاید این پست ها هم به کارتون بیاد: