رنگ های خوراکی

http://s5.picofile.com/file/8139565026/download_3_.jpg

رنگ پدیده ی جالبیه! نمیدونم باید بگم رنگ یا نور! خوب نوره که به اجسام می تابه و بازتابش به چشم خارق العاده ی ما میرسه و ما همه چیز رو زیبا میبینیم. من عاشق رنگ هام. یکی از چیزهایی که در غذا خوردن منو جذب میکنه رنگ غذا یا به طور کلی رنگ خوراکی هستش.

 

رنگهای خوراکی دو دسته اند یا طبیعی  اند و یا شیمیایی . دسته ی اول رنگهایی طبیعی هستن که از مواد غذایی خوراکی گرفته میشه. معمولا این رنگها در اثر پختن کاهش پیدا میکنن و شدت رنگشون کم میشه. رنگ های طبیعی مثل رنگ زرد زعفران ، رنگ قرمز لبو یا کلم قرمز یا شاتوت ، رنگ سبز انواع سبزی جات به خصوص اسفناج یا جعفری ، تمشک آبی برای رنگ آبی ، کاکائو برای رنگ قهوه ای و انواع میوه ها ، ادویه ها ، مربا ها و شربت های خانگی.که با ترکیبشون میشه رنگهای دیگه را هم ساخت.

این دسته رنگ بی ضرر هستند و مطمئن. ولی خوب تنوع رنگیشون کمه. دسترسی به اونها معمولا سخته و یا در مواردی غیره ممکنه .

http://s5.picofile.com/file/8139565576/fdgbvcxvfbg.png

دسته ی دوم رنگهای شیمیایی هستن.قبل از هر چیزی بگم من همیشه با این رنگها مشکل داشتم. همیشه یک احساسی در درونم بهم میگفت نه! نباید از این رنگها استفاده کنی! اما کمی بعد فکر کردم و دیدم واقعا اگه من هم به شخصه از این رنگها استفاده نکنم  آیا این رنگها وارد بدن ما نمیشن؟ همین ژله ها ی رنگ و وارنگ! تمام شکلات ها و کیک و شرینی ها حاضری! انواع تنقلات و کنسرو ها! یا میشه گفت 90 درصد چیزهایی که ما آماده میخوریم. روش نوشته حاوی رنگهای خوراکی مجاز! پس نباید خیلی هم سخت گرفت.فقط باید استفاده ی معین و محدودی داشته باشیم. در هر زمینه ای افراط و تفریط ناپسنده.

http://s5.picofile.com/file/8139565192/download.jpg

رنگهای شیمیایی هم البته معمولا بیان میکنن که از ماده ی طبیعی خاصی گرفته شده اند و انواع مختلفی دارن. برخی جامد هستند و به صورت پودر عرضه میشه. برخی مایع هستن و داخل شیشه هایی نظیر شربت به فروش میرسه قیمت آنها کم هستش ولی به خاطر مایع بودن اون در شیرینی پزی و کیک زیاد استفاده نمیشه.و برخی هم ژله ای یا مایع غلیظ اند.

http://s5.picofile.com/file/8139565284/dsfvbgvdcxz.jpg

رنگهایی که ما با اونها سر و کار داریم در آشپزی و شیرینی پزی معمولا از نوع ژله ای هستند. یکی از سوالات همیشگی که از من پرسیده میشه اینه که چه مارکی و چه رنگی هایی بخریم. اول از همه بگم که مارک های زیادی رنگهای با کیفیت تولید میکنن که متاسفانه تنها مارک های خاصی در حال حاضر در دسترس ما هستند.

پس ما دایره انتخاب وسیعی نداریم! اولین مارکی که من پیشنهاد میکنم ویلتون اصل (تاکید روی کلمه اصل، چون تقلبی اون هم در بازار هست)هستش. این رنگها غلیظ هستند و 3 سال هم تاریخ انقضا دارند.

یک سری رنگهای ایرانی هم این روزها در بازار موجود هست که اسم اونها نیلگون هستش و میشه گفت کیفیت بدی نداره. پس در درجه اول ویلتون و در درجه بعدی نیلگون.

http://s5.picofile.com/file/8139565784/IMG_0280.JPG

و اینکه چه رنگهای بخریم؟ بهتره رنگهای اصلی خریداری بشه و از ترکیب رنگ اونها بقیه ی رنگها درست بشه. رنگ زرد ، آبی ، قرمز + رنگ قهوه ای یا مشکی که در دورگیری کارها خیلی کاربرد داره. از ترکیب سه رنگ اصلی میتونید تمام رنگها را درست کنید. مثلا :

رنگ زرد + رنگ قرمز = نارنجی

رنگ زرد + رنگ آبی = سبز

رنگ آبی + رنگ قرمز = بنفش

یا در تزیین کیک میشه با ترکیب خامه سفید و رنگ قرمز رنگ صورتی ایجاد کرد و ..... و در نهایت اینکه برای اضافه کردن رنگ به خامه مخصوصا خامه فرم گرفته حتما از رنگ های ژله ای غلیظ (ویلتون ، نیلگون) استفاده کنید و رنگ های مایع طبیعی یا شیمیایی اصلا استفاده نشه ، چون باعث شل شدن و وارفتن خامه میشه.

در خرید رنگهای پودری خیلی باید دقت بشه چون متاسفانه یک سری رنگهای پودری غیر خوراکی در بازار به اسم خوراکی به فروش میرسه.پس بهتره از رنگها با بسته بندی و نشان استاندارد استفاده کنید.

http://s5.picofile.com/file/8139564834/6a00e553a4097c88340120a7a29366970b.jpg

علاوه بر این مذل های معمول در رنگهای خوراکی ، رنگهایی هم وجود داره که خیلی شیک و کاربردی هست. مثل ماژیک های رنگی خوراکی که در سایز های مختلف وجود داره. که به نظر من رنگ مشکی یا قهوه ای اون خیلی کاربردیه و بهتره توی خونه داشته باشیم.

 

دیدگاه‌ها  

-2 #40 خسروی 1395-05-19 13:39
سلام ببخشید برای رنگی کردن شکلات سفید از رنگ خوراکی خاصی باید استفاده کنیم؟من از رنگ قرمز استفاده کردم اما شکلاتم بعد از بن ماری دیگه به حالت جامد برنگشت
--------------------------
سلام. بعد از آب شدن شکلات کمی رنگ ژله ای .فرقی نداره چه مارکی باشه ولی زیاد نباشه. مایع نباشه. کلا شکلات سفید باید مارک خوبی باشه و تخته ای که ببنده وگرنه شل میشه.
نقل قول کردن
+2 #39 نفیسه nafis 1395-05-11 08:31
سلام رنگ پودری رو با چی باید حل کنیم برای رنگ کردن گلای فوندانت مثلا رنگ طلایی پودری رو با الکی با چه الکلی
----------------------
اگهرنگ اکلیلی باشه با خیسی سطح فوندانت خودش میپسبه و نیازی به خمیری کردن نیست.
نقل قول کردن
0 #38 سپید 1395-03-03 12:26
سلام من رنگ مایع نیلگون برای ژله تزریقی پیدا کردم ولی رنگاشون محدودن.آبی یا سبز نداشتن.الان میتونم برای ترکیبش با خامه از پودر ژله بلوبری یا کیوی برای رنگ دار کردن خامه استفاده کنم؟
------------------
نبود سبز عیبی نداره. میشه درستش کرد. ولی آبی ضروریه. چرا نبود؟ خوب ویلتون بگیرید. ترکیب با پودر ژله رنگ مناسب نمیده. خوش رنگ نمیشه.
نقل قول کردن
+1 #37 نازنین 123 1395-02-29 18:26
سلام
رنگ قهوه ای تیره روی کیک های شیرینی چطور تهیه میشه البته بعضی هاشون تیره تر هست که من مد نظرم اونا هستش؟؟؟
---------------------
سلام پودر کاکائو و شکلات تلخ و مخلوط خامه. خصوصا شکلات تلخ رنگ تیره میده. نشد رنگ ژله ای قهوه ای
نقل قول کردن
+2 #36 سپيده 1395-02-21 17:50
سلام ، من ميخوام شكلات سفيد رو رنگ كنم هم رنگ پودر گرفتم هم ژله ولي فروشنده گفت با رنگ ژله اي نميتونم شكلات رو رنگ كنم ، پودر رو هم كه ريختم تو شكلات آب كرده سفيد اصلا باز نشد و دون دون سياه شد ، ميشه يكي راهنماييم كنه ؟ ممنونم
-------------------------
سلام. رنگ ژله ای برای رنگ کردن شکلات هست. اونو باید اضافه کنید. رنگ پودری باید در مایعات اضافه بشه.
نقل قول کردن
+1 #35 elahe talebi 1395-02-09 06:10
Ba salam
man sakene sweden hastam ama gharare be zoodi be vatanam bargardam va kare shokolat sazi ro shoroo konam.mikhastam bedoonam aya rang haye khorakiye ba keyfiyate aali dar iran peyda mishe ya inke behtare az haminja tahaye konam? aya edare behdashte iran ejaze estefade az in rangharo be man mide?
mamnoon misham rahnamaiim konid
-------------------
سلام رنگها که پیدا خواهد شد ولی بهداشت خیلی سخت گیری میکنه. برای مصارف صنعتی زیر نظر خود بهداشت باید رنگ خوراکی تهیه بشه.برای خرید انفرادی هم معمولا رنگها در بازار زیاد متنوع نیست.
نقل قول کردن
+3 #34 مریم ص 1395-01-18 12:31
سلام
برای اینکه رنگ خامه قهوه ای یا نسکافه ای بشه باید به خامه چی اضافه کنیم؟رنگ قهوه ای هم موجود هست؟
---------------------
رنگ قهوه ای موجود هست و میتونید پودر کاکائو هم اضافه کنید.
نقل قول کردن
-1 #33 بیتا 1395-01-17 16:49
سلام من رنگ ژله ای آمیییتیدا خریدم یعنی تقلبیه؟؟؟؟
-------------------
سلام. من اصلا این اسم رو نشنیدم. ولی شاید برند جدید و خوبی باشه. باید امتحانش کنید.
نقل قول کردن
0 #32 مریم ص 1395-01-16 17:58
سلام خامه به رنگ نسکافه ای را چطوری درست کنم؟
-------------------
سلام از پودر کاکائو و کارامل استفاده کنید.
نقل قول کردن
+1 #31 سالي 1394-12-22 09:04
سلام. خواستم ببينم از رنگ مايع ميشه در شكلات ذوب شده ب روش بن ماري استفاده كرد؟ با توجه ب اينكه اضافه كردن يه قطره آب شكلات رو خراب ميكنه!
------------------
سلام بله. اول شکلات رو کاملا دوب کنید و بعد رنگ رو اضافه کنید. و البته اجازه بدید شکلات از حرارت بیفته و بعد اضافه کنید.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir