کیک کره ای دو رنگ
کیک امروزمون یک کیک معروف هست که در بیشتر دستورات مثل هم درست میشه. با چند تا ماده اولیه که همه جا پیدا میشه میتونید اونو درست کنید.
این کیک علاوه بر اینکه ساده به صورت یک عصرونه یا صبحانه میشه میل کرد ، میتونید از اون به عنوان بیس و پایه انواع کیک های میوه ای و خامه ای استفاده کرد. و هم میشه با گاناش و انواع کرم ها اونو مصرف کرد.
در کل یاد گرفتن این کیک در کنار کیک اسفنجی و کیک شیفون به نظر من لازمه.
این کیک رو میتونید تک رنگ یا دو رنگ درست کنید ، مطابق با سلیقه ی خودتون.
مواد لازم : (این کیک برای 10 نفر کافی است)
آرد دو پیمانه
شکر یک و نیم پیمانه
تخم مرغ 6 عدد
کره 125 گرم
شیر یک قاشق غذاخوری
بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
پودر کاکائو دو قاشق چایخوری
وانیل نصف قاشق چایخوری
اول از همه کره رو بیرون بیارید تا به دمای محیط برسه.
سایر مواد کیک رو آماده کنید. اگه برای مدت طولانی آرد رو نگه داری میکنید بهتره اون رو در داخل فریزر نگه دارید.
فر را با دمای 180 درجه که دمای متوسط هست روشن کنید تا گرم بشه.
بدترین قسمت هم همین موضوع فر هست. چون در تابستون فر های غیر برقی گرمای زیادی در محیط ایجاد میکنند که از نظر من واقعا قسمت سخت کار ، کار کردن در محیط گرمه.
سفیده و زرده تخم مرغ رو جدا کنید. به هیچ وجه زرده وارد سفیده نشه!! ظرفی که زرده رو توش میریزید تمیز و خشک باشه چون سفیده خیلی حساسه.
سفیده تخم مرغ را با دور متوسط همزن انقدر هم بزنید تا کاملا پف کنه و پفکی بشه. طوری که وقتی ظرف رو برگردوندید چیزی ازش بیرون نریزه. و حتما اون رو داخل یخچال قرار بدید تا آب نیندازه.
میتونید برای هم زدن زرده از همون ظرف سفیده استفاده کنید. من چون برای همزدن ازهمون ظرف همزن که توش سفیده رو هم زدم استفاده میکنم ، ظرف سفیده رو عوض کردم و داخل یک ظرف فلزی که از قبل توی یخچال قرار داده بودم تا خنک بشه سفیده رو ریختم. اینطوری سفیده دیگه آب نمی اندازه.
حالا زرده تخم مرغ + شکر + وانیل + شیر را با دور متوسط همزن هم میزنیم تا کرم رنگ و کشدار بشه . اگه دونه های شکر خیلی سفت بود میتونید یکی دو دقیقه اجازه بدید مایع استراحت کنه تا کمی شکر نرم تر بشه.
عامل بوی تخم مرغ در کیک ها همون زرده هایی اند که دور ظرف میبینید. سعی کردم اونها رو نشون بدم. مدام با لیسک اونها رو از اطراف ظرف جدا کنید و کل مخلوط رو هم بزنید.
کره که به دمای محیط رسیده رو به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه.
آرد و بکینگ پودر رو مخلوط و الک کنید. کنار قرار بدید.
با پوست کره قالب مورد نظرتون که بهتره تو خالی باشه تا کیک سریع تر بپزه رو چرب کنید و بعد با الک آرد پاچی کنید و آرد اضافی رو با زدن چند تا ضربه به قالب برعکس شده از اون خالی کنید.
حالا سفیده تخم مرغ را به مایع زرده اضافه کنید و با همزن هم بزنید تا یکدست بشه. خیلی زیاد نیاز نیست هم بزنید همین که یکدست بشه مخلوط کافیه.
حالا کم کم آرد رو اضافه کنید و با همزن هم بزنید تا یکدست بشه. خیلی نباید هم بزنید همین که مخلوط یکدست بشه کافیه.
حالا دو قاشق یا سه قاشق از مخلوط کیک آماده شده که غلیظ و سفت هست رو بردارید و به دو قاشق پودر کاکائو مخلوط کنید و هم بزنید تا یکدست بشه. باقی مواد رو توی قالبتون پخش کنید.
در انتها اون دسه قاشق کیکی که با پودر کاکائو قاطی کردید رو روی مواد بریزید.
خیلی نیاز نیست سطح کیک صاف باشه چون داخل فر خودش یکدست میشه. تنها اینکه با پشت قاشق کمی سطح کیک رو صاف کنید کافیه. این کارم میتونید به بچه ی خونه بسپرید.
کل این مراحل رو در کمتر از دو دقیقه انجام بدید. اگه خیلی مواد رو هم بزنید یا طول بدید تا توی فر قرار بدید پف کیک میخوابه.
حالا کیک را برای مدت 40 تا 50 دقیقه شایدم یک ساعت(بستگی به دمای فر شما داره) توی فر با دمای 180 در طبقه ی وسط قرار بدید. و بعد از گذشت 40 دقیقه با فرو کردن خلال دندون در قسمت حجیم کیک از پخته شدن اون مطمئن بشید. معمولا در قالب تو خالی حدود 50 دقیقه زمان پخت میبره.
وقتی کیک به حدی از برشتگی که دوست داشتید رسید اون را از فر خارج کنید و اجازه بدید خنک بشه و بعد روی پنجره سیمی برگردونید تا کاملا خنک بشه. وقتی این کیک خنک میشه یک لایه ی برشته و کرانچی خواهد داشت که واقعا خوشمزه است.
من برای خوشمزه تر شدن اون کمی گاناش شکلاتی درست کردم (البته با دز بیشتر در شکلات و مقدار کمتر خامه)و همراه شکلات چیبسی روی کیک ریختم. شما میتونید این کیک رو خالی یا با هر نوع خامه ، میوه ، کرم دیگری مصرف کنید.
برای نگه داری این کیک اون را داخل ظرف در بسته در یخچال یا فریزر نگه دارید و در صورت استفاده مجدد چند دقیقه بیرون یخچال قرار بدید تا به دمای محیط برسه و کره اون یخ زده نباشه.
از این کیک در پایه ی کیک های خامه ای میتونید استفاده کنید و برای مرطوب کردن اون از نسکافه یا هات چاکلت یا انواع کمپوت ها میتونید استفاده کنید.
از اونجایی که اسم این کیک کره ای هست و کلا طعم و بوی کره در خودش داره اصلا و ابدا توصیه نمیکنم کره رو با روغن مایع یا روغن جامد عوض کنید و ترجیحا یک بارم که شده این کیک رو اورجینال درست کنید و از طعم اون لذت ببرید.
در صورت تمایل مقدار یک قاشق غذاخوری هل یا دارچین یا مخلوط هل و دارچین میتونید به مایع کیک اضافه کنید . البته بازم چون کیک با پایه ی وانیل درست میشه نیازی به این کار نیست. و برای ایجاد تنوع میتونید این کار را انجام بدید.
این کیک شیرینی ملایمی داره و به خاطر اضافه شدن پودر کاکائو تلخ ممکنه برایتون کم شیرین به حساب بیاد میتونید اگه کیک رو دو رنگ درست میکنید دو یا یک قاشق غذاخوری شکر به مواد کیک اضافه کنید تا تلخی شکلات را جبران کنه.
اینم از نمای برش خورده کیک. واقعا خوشمزه و خوشگله. من به خاطر آقای همسر خونه که خیلی کیک شکلاتی دوست نداره قسمت شکلاتی رو کمتر ریختم.
شما میتونید مایع بیشتری را با پودر کاکائو قاطی کنید. مثلا یک سوم مواد کیک را با کاکائو قاطی کنید.در کل توجه کنید چون پودر کاکائو اضافه شده به کیک اون قسمت از مواد کیک رو سنگین میکنه و باعث نشست در کیک میشه در آخرین مرحله و رویی ترین سطح اون رو بریزید نه کف قالب! چون در کف قالب باشه میسوزه.
به عنوان آخرین نکته ای که میتونم بگم اینه که سفیده رو خوب هم بزنید تا پفی که انتظار داریم را ایجاد کنه. و از هم زدن بی مورد مواد کیک خودداری کنید چون فضاهایی که در کیک هوا وجود داره رو از بین میبره و پف کیک خراب میشه.
برای تزیین کیک از بادام پرک ، توت فرنگی یا شاتوت میتونید استفاده کنید. این کیک در حد یک ایده بود ، انشالله در پست های آینده انواع دسر هارو باهاش درست میکنیم.
دیدگاهها
با خامه کاور کردم و کیک تولد هست رو با آب لبو روش تزئین کنم
میشه لطفاً طرز تهیه گاناش آب لبو رو بگید؟؟
یه دستور که بتونم با آب لبو روی کیک رو تزیین کنم ولی کیکم خراب
نشه و آب لبو پخش نشه
ممنون و تشکر از شما
-------------------------
سلام عزیزم. متاسفانه دستوری ندارم
میشه این کیک رو تو قالب سیلیکونی درست البته قالب سیلیکونیم کوچی تره
و تو قالب گرد چی باید چند سانتی باشه
--------------------
سلام بله میشه.
ممنون از سایت خیلی خوبتون
شکلات جون من این کیک رو درست کردم بافتش عالی شد فقط طعم کره خیلی قالبه اگه از اسانس پرتقال توی کیک استفاده کنم خوشمزه میشه؟؟؟؟
-----------------------
سلام. بله میتونید
--------------------
سلام. نه فر من گازی هست و تمام کیک هامو در فر گازی میپزم.
اینکه رنگ تیره میشه ممکنه کمی حرارت فر شما بالا باشه. برای پخت کیک بهتره قالب رو روی سینی فر قرار بدید و روی توری قرار ندید.
ممنون از شما بابت توضیحات کاملتون
من این کیک رو مطابق دستوری که گفتین درست کردم عالی شد
دستتون درد نکنه
----------------------
سلام. نوش جونتون
--------------------
نوش جان. خخیلی خوشحال شدم باب میل بوده
یه سوال داشتم
من یه قالب مثل همین دارم اما وقت برگردوندن کیک خیلی مشکل دارم همیشه نصفه برمی گرده
ته قالب چی بریزم که نچسبه؟
درضمن بگم کاملا کف قالب رو چرب می کنم اما بازم برنمی گرده اگه کمک کنی ممنون می شم
--------------------
سلام کف قالب رو با کره آب نشده یا اسپری روغن چرب کنید و بعد با الک یک قاشق آرد (در کیک های شکلاتی یک قاشق پودر کاکائو) بریزید و اضافی اون رو با ظربه خارج کنید. و وقتی کیک کاملا خنک شد برگردونید
اون خوشگل خانوم کیه تو عکسها؟؟؟؟
تا بعد خداحافظ
-------------------------
سلام خانومی. دختر خانوم وروجک ماست دیگه.
فقط یه سوال برام پیش امده قسمت کاکایو مثل عکس نشد و همون جور پایین کیک موند ولی با این وجود طعمش عالی بود بازم ازتون ممنونم...
-------------------------------
سلام. نوش جان. میتونید با چاقو یا پشت قاشق کمی مواد شکلاتی رو داخل خمیر فرو کنید. ولی باید این کارو سریع انجام بدید تا خمیر خیلی هم نخوره و فقط مواد فرو بره.
-------------
سلام. بله.