مارشملو فوندانت
روش های مختلفی برای درست کردن فوندانت وجود داره. راحترین اونها درست کردن فوندانت با مارشملو هستش. انشالله در پست بعدی درست کردن فوندانت با پودر قند رو هم قرار میدم.
برای این پست قبلا یک سری عکس آماده کرده بودم که متاسفانه سایت آپلودش بسته شده و عکسهام باز نمیکرد. لازم به ذکره کلی غصه خوردم که همه ی عکسهام پریده! ولی از اونجایی که قول این پست رو به چند تا از دوستامون دادم در کارم ثابت قدم موندم و دستور فوندانت رو میگم.
مواد لازم :
مارشملو 500 گرم
پودر شکر 1 کیلو گرم
آب به مقدار لازم
روغن به میزان لازم
بعضی چیزها هست که واقعا نمیشه براش مقدار ثابت بیان کرد. و گفتن یک معیار ثابت خیلی سخته. مثل همین خمیر. کاملا کار باهاش تجربیه . مارشملو رو میتونید از لوازم قنادی ها تهیه کنید. معمولا رنگی رنگی هست. من از رنگی هاش برای درست کردن ژله رولی استفاده میکنم . و از سفیهاش برای فوندانت. مثلا همین مارشملو. اگه در بسته ی اون باز باشه خشک تر از حد معمول میشه و باید برای خمیر درست کردن اون تا 5 قاشق هم آب ریخت. شایدم بیشتر. ولی اگه تازه و درشت باشه شاید حتی یک قاشقم زیاد باشه. پس به نوع مارشملو هم دستور تهیه خمیر ربط پیدا میکنه.
پودر شکر متفاوت با پودر قنده!! اگه بخوام از نظر ظاهر تفاوت هاشو بگم پودر شکر کمی کرم رنگ تر و نرم تره و حلال پذیریش بیشتر از پودر قنده!وقتی بین دو انگشت اشاره و شصت اون رو میگیری با اندک گرمای دست آب میشه. و این حالت هر چی پودرتون نرم تر باشه بیشتر خودشو نشون میده.
مارشملو ها رو توی یک ظرف روی بخار کتری قرار بدید تا نرم بشه.بهتره یک قاشق آب هم بهش اضافه کنید تا نسوزه. میتونید از ماکروفر هم کمک بگیرید و اونهارو توی ماکروفر قرار بدید. فقط حواستون باشه مارشملو ها نسوزه. هر 30 ثانیه در ماکروفر رو باز کنید و اونهارو زیر و رو کنید تا آب بشن. حدود 2 دقیقه زمان میبره تا کاملا آب بشه. بازم بسته به نوع مارشملو این زمان متغییره...
وقتی مارشملو آب شد شدیدا چسبنده است. 80 درصد پودر شکر رو کم کم بهش اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا یکدست بشه. حالا کم کم باقی پودر شکر رو اضافه کنید و با دو انگشت به مایع حالت خمیری بدید. اگه حس کردید خمیرتون خیلی سفت شده کمی آب بهش اضافه کنید و اگه دیدید خیلی شل و چسبنده است کمی پودر شکر.
روغن برای اینه که مارشملو خیلی چسبناکه و وقتی به دستتون میچسبه خیلی بد جدا میشه. میتونید برای چرب کردن دستتون تا خمیر بهش نچسبه به دستاتون کمی روغن بزنید. من این کارو معمولا نمیکنم. ولی شما اگه از پس این خمیر چقر بد بدن بر نیومدید و بر شما تسلط پیدا کرد کمی دستهاتون رو چرب کنید. خمیر رو ورز بدید تا یکدست بشه.
قبلا در مورد رنگهای خوراکی در این پست صحبت کردم. از هر نوعش میتونید برای رنگ کردن این خمیر استفاده کنید. فقط اگه خمیرتون شل شد بهش پودر شکر اضافه کنید.دورتادئر خمیر رو روغن بمالید و توی یک پلاستیک کاملا بسته بپیچیدش. پلاستیک کاملا بسته باشه تا اصلا هوا به خمیر نرسه. این خمیر رو میتونید بیرون یا داخل یخچال برای مدت زمان طولانی نگه دارید. فقط توجه کنید هر موقع خواستید استفاده کنید حتما خوب ورز بدید.
هر نوع کیکی رو میتونید با فوندانت تزیین کنید. کیک شیفون ، کیک اسفنجی ، کیک شکلاتی یا هر نوع کیک دیگه ای. میتونید از فوندات استفاده کنید. برای استفاده از فوندانت توجه کنید زیر کار خیلی مهمه و همه چیز معلوم میشه. پس سطح صافی در زیر کارتون درست کنید. میتونید کیک رو خامه کشی کنید یا از انواع کرم ها استفاده کنید. هر کاری میکنید سطح صافی زیر فوندانت ایجاد کنید.(کرم کره ای خیلی مناسبه که دستورش رو به زودی میزارم.)
برای باز کردن خمیر فوندانت از نشاسته ی ذرت استفاده میکنیم. سطح زیر کار و دستهامون رو به نشاسته ی ذرت آغشته میکنیم و فوندانت رو با وردنه باز میکنیم. توجه کنید چون این خمیر خیلی شیرینه تا جایی که میتونید و به خمیر آسیب نزدید خمیر رو باز و نازک کنید. اینجا میتونید از همسر ، پدر ، برادر و تمام افراد ذکور قوی پنجه استفاده کنید. من که اگه همسر نبود هیچ وقت نمیتونستم یک خمیر رو درست باز کنم.
برای کار با فوندانت بهتره یک سری ابزار ابتدایی خریداری کنید که هزینه ی کمی داره و لی خیلی کاربردیه! مثل اتوی فوندانت ، ابزار فوندانت و ....
بعد از اینکه خمیر رو خوب باز کردید اون رو روی کیک بندازید و اضافی اون را ببرید. و با دست و اتوی فوندانت سعی کنید حسابی اون رو به کیک بچسبونید.دیگه کارتون تموم شد. برای اینکه آرد اضافی روی خمیر نباشه میتونید آرد رو با قلمو از روی خمیر بتکونید. برای براق شدن سطح فوندات کمی دستتون رو به آب آغشته کنید و روی سطح کار رو نم بزنید.
حالا مطابق سلیقه ی خودتون کیک رو تزیین کنید.
دیدگاهها
--------------------
سلام. با آب
-------------------
بستگی به نوع تزیین شما داره. و سطحی که قراره تزیین کنید. فوندانت زیادی رو میتونید خوب بپیچید و نگه داری کنید.
من این فوندانت رو درست کردم
البته با مارشملو هایی که خودم درست کرده بودم
در ابتدای کارم چون مارشملو های آب شده داغ بودند خمیرم شل بود و من خیلی هول کردم فکر کردم یکی دو کیلو فوندانت خراب شده ولی بعد از خنک شدن خوب شد
فقط الان یه مشکلی دارم اول کار که شروع میکنم به ورز دادن خمیر خوبه ولی بعد یه مدت شل و چسبناک میشه
فکر کنم مال حرارت دستمه
دستمو چربم می کنم ولی زود روغن جذب میشه
چیکار کنم؟
----------------------
دقیقا به خاطر حرارت دستتونه. بهتره دستهاتون رو خنک نگه دارید. میتونید کمی روغن سالاد کنار دستتون بزارید و دستتون رو چرب کنیدو. یا ظرف یخ کنار دستتون باشه و دستتون رو خنک کنید.
فقط یه سوال این فوندانت روی کیک که میذاریم
یخچال خشک نمیشه؟؟؟؟؟
-------------------------
برای طولانی مدت حتما باید روشو بپوشونید. اما کوتاه مدت نه مخصوصا اگه خیسش کرده باشید. .
----------------------
خواهش میکنم..
یه سوال: نشاسته ذرت با ارد ذرت چه فرقی داره؟
یه چند جایی که رفتم ارد ذرت داشتن ولی نشاسته ذرت نبود!!!!!!!!!!!
-------------------------
سلام بر شما...
بله خانومی متفاوت هست با هم.نشاسته ی ذرت سفید پودری و ظریفه و آرد ذرت زرد رنگ و زبره.
------
خواهش میکنم
خیلی لطف کردید
ممنونم
--------------
سلام.خواهش میکنم
خیلی لطف کردید
ممنونم
--------------
سلام. خواهش میکنم.
--------------------
ممنون. تمام سوپر مارکت های بزرگ دارن. لوازم قنادی فروشی ها هم دارن.