کیک اسفنجی

4 تیر ماه تولد بهترین فرشته ی روی زمینه. بهترین فرشته ی روی زمین مامان منه که با هزاران سختی منو بزرگ کرده بدون هیچ چشم داشتی. از زمانی که خودم مادر شدم فهمیدم مادر بودن خیلی خیلی سختر از اونیه که فکرشو بکنیم!! و مادران عزیز ما چه بی منت ، چه بی چشم داشت مارو بزرگ میکنن و سالها رنج و درد و استرس رو به جون میخرن.

کاش میتونستم کاری کنم یا قدمی بردارم تا شاید یک هزارم محبت هات رو جبران کنم مامانم. ولی حیف که نمیتونم ...

روزه تولدت مبارک مامانم.

توی آرشیو رو نگاه میکردم با تعجب دیدم هنوز کیک اسفنجی رو نذاشتم. تصمیم گرفتم این پست رو کیک اسفنجی بزارم. این دستور کیک خانوم طروسیان هست که بسیار معروفه. من سعی میکنم تجربه های خودم رو مابینش بگم.

مواد لازم :

تخم مرغ خنک 6 عدد زرده و سفیده جدا

آرد 300 گرم معادل 2 پیمانه

پودر قند 300 گرم معادل 2 پیمانه سر خالی

بکینگ پودر یک قاشق چایخوری سر خالی

آب جوش یک چهارم پیمانه

نمک یک پنسه

وانیل نوک قاشق چایخوری

 

کیک اسفنجی و کیک شیفون دو تا از کیک های پایه برای کیک های خامه کشی هستن که به علت انسجام اونها برای کارهای تزیینی بیشتر از اون استفاده میشه. کیک اسفنجی موندگاری بالایی داره و میتونید اونو داخل فریزر یا یخچال نگه داری کنید. دستور های مختلفی هست برای این کیک که به جرئت میگم این دستور بهترین دستورشه.

فر رو روی دمای متوسط گرم میکنیم.خوب شروع کنیم.

کف قالب رو کاغذ روغنی می اندازیم و چرب میکنیم. فقط کف قالب. چرب کردنه دیواره ها مانع پف کردنه کیک میشه.

سفیده تخم مرغ رو اونقدر میزنیم تا پف کنه و بعد نیمی از پودر قند رو اضافه میکنیم و بازم میزنیم تا پف کنه. بعد اونو داخل یخچال میزاریم تا بر اثر گرما آب نیاندازه و میریم سراغ بقیه ی مراحل.

آرد و نمک و بکینگ پودر رو مخلوط میکنیم و سه با الک میکنیم.

زرده تخم مرغ + وانیل + باقی پودر قند رو با هم زن میزنیم تا کرم رنگ بشه. اینجا باید سریع عمل کنید! آب جوش رو به موادمون اضافه میکنیم و سریع هم میزنیم تا مواد کشدار و کرم بشه.

من همین جا یک نکته بگم!!!!!!!!! مهم!!!! سوال امتحانی!!!

برخی گلایه میکنن که چرا کیک اسفنجی یا هر نوع کیکی یا هر چیزی که توش تخم مرغه بوی تخم مرغ میده!

علت :: عزیزان در هم زدن تا همزن همیشه مقداری از تخم مرغ هم نخورده به دیواره های ظرف میچسبه و اونها به علت هم نخوردن بوی بدشون گرفته نمیشه.همین باعث میشه اونها بوی کیک رو خراب کنن!

 چاره؟:: با لیست هر چند ثانیه یک بار دور تا دور ظرفتون رو پاک کنید و باز هم بزنید.

تو عکس با فلش نشون دادم که کدوم قسمت منظورمون هست.

حالا سفیده تخم مرغ رو کم کم به زرده اضافه میکنیم و دورانی هم میزنیم ! طوری که پف سفیده نخوابه . در یک جهت هم بزنید.

بعد کم کم آرد رو به مخلوط بالا اضافه کنید و باز هم خیلی کم دورانی هم میزنیم تا مواد با خورد هم برن.

یک نکته اینجا بگم اگه خواستید مواد رو بیشتر کنید که منو توصیه نمیکنم! به ازای هر یک تخم مرغ اضافی 20 گرم آرد و 20 گرم پودر قند اضافه میشه.

حالا باید مواد رو داخل قالب بریزیم. قالب مورد نیاز 28 سانتی باید باشه. این کیک پف زیادی داره. تقریبا دعد از سرد شدن دو و نیم برابر میشه.

یک نکته بگم حتما در هر قالبی که میریزید فقط یک سوم ظرفتون پر بشه. مثلا من خودم به جای قالب 28 سانتی از دو تا قالب 14 سانتی استفاده کردم.

حالا قالبهارو داخل فر از قبل داغ شده میزاریم تا کیکمون بپزه. مدت زمان پخت بین 40 تا 60 دقیقه بسته به دمای فرتون داره.

بعد از پخت کیکهارو بیرون میاریم و میزاریم کاملا سرد بشه و بعد روی توری فلزی برمیگردونیم و میزاریم زیرشم خنک بشه. وقتی کیک کاملا سرد شد اونو توی کیسه بزارید و کاملا درش رو ببندید و داخل یخچال نگه دارید تا خامه کشیش کنیم.

برای استفاده از کیک اسفنجی اول اونو به سه قسمت تقسیم کنید. بعد حتما با قلمو روی اون شربت بدید تا لطیف بمونه. میتونید از آب کمپوت گیلاس یا آناناس استفاده کنید. کیک اسفنجی خشک و پوکه. پس باید در هر جایی که استفاده میکنید همراه با شربت باشه. معمولا بیشترین استفاده این کیک در ترافل و کیک تول هست که در هر دو باید کاملا شربت دهی بشه.

بعد روی اونو یک لایه خامه فرم گرفته بمالید .

روی خامه موز و گردو یا آناناس یا هر میوه ی دلخواه بریزید.

لایه ی بعد رو قبل از قرار دادن روی سطح کیک هر دو طرفش رو با شربت مرطوب کنید و روی کیک قرار بدید. به ترتیب همه ی لایه ها به همین شکل.

هر لایه رو که میزارید کمی فشار بدید تا مواد به هم بچسبه.

کل کیک رو خامه کشی کنید و هر طوری دوست دارید تزیین کنید.

اینم از کیک  اسفنجی ما به شکل سبد میوه.

دیگه ببخشید هول هولی بود. و توی گرمای هوای این روزها کار کردن با خامه خیلی سخته!

 

مامان جونم تولد مبارک عزیزم.....امسال که نتونستیم کار خاصی برات انجام بدیم امیدوارم سالهای بعد جبران کنیم.

 

دیدگاه‌ها  

0 #9 samaneh 1395-05-13 11:12
سلام
من یک سوال داشتم.تا حالا با چند تا دستور مختلف کیک اسفنجی درست کردم و دقیقا مطابق دستور همشون ضاهرشون خوب میشه ولی وقتی سرد میشه احساسا میکنم بوی زحم میدهد ( من تخم مرغ را حدود 15 دقیقه هم میزنم تا کاملا سفید میشود البته همراه شکر و وانیل )علت چی میتواند باشه ؟فقط وقتی کیک اسفنجی( با دستورهای مختلف )درست میکنم این حالت میشود کیک های دیگر این طوری نیست
----------------------
پند پیشنهاد میدم.
کیک را یک روز سلفون پیچ در یخچال نگه دارید تا خنک بشه و بوی تخم مرغ از بین بره.
دوم از اسانس وانیل به جای وانیل شکری استفاده کنید.
از تخم مرغ مارک دار استفاده کنید.
دیواره های ظرفی که تخم مرغ را میزنید حتما چک کنید و با لیسک دیواره ها را پاک سازی کنید.
نقل قول کردن
0 #8 سایه 1394-04-18 09:06
به نقل از سایه:
[quote name="سایه"]سلام من میخام برای نامزدم کیک درست کنم اما ماازدوشهرجداهستیم من میخام کیکوخونه خودمون درست کنم و براش ببرم ۵ساعت راهه.میخاستم بپرسم اگه داخل بادکنک آب بریزم و بذارم یخ بزنه و کنار ظرف کیک بذارم کیک سالم میمونه و فاسد نمیشه؟لطفا راهنماییم کنید
-------
با این گرمای هوا حتما فاسد خواهد شد. البته اگه خامه داشته باشه. ولی اگه تزیین نکنید و کیک بدون خامه رو ببرید و جاشو خنک نگه دارید ممکنه خوب بمونه. علاوه بر اون تزیین شده رو چطور میخوایید حمل کنید که خراب نشه تزیین اون؟

نه بدون تزیین میبرم اونجا تزیین میکنم فقط نمیدونم چه کیکی درست کنم که بتونه دووم بیاره لطفا راهنماییم کنید.و اینکه آیا با بادکنک یخی میشه کاری که گفتمو انجام بدم؟
-----------------------------------ممنونم ک با حوصله جواب میدین.یه سوال داشتم برای کیک به جای کره میشه روغن ریخت البته ما کره رو به روغن تبدیل میکنیم واسه غذا میخام ببینم به جای کره میشه ازون روغن اسنفاده کرد؟سوال دیگمم برای کیک سورپرایزقلبی برای مایع روی قلبای قرمز چه رسپی استفاده کنم که قلبا نیاد بالا و داخل کیک ثابت بمونه؟
---------------------------
خواهش میکنم. بهتره کره رو با روغن جایگزین نکنید چون بافت کیک به کره بستگی داره. از طرفی کره ای که در کیک استفاده میکنید نباید آب کنید و باید به دمای محیط برسه.
کیک سورپرایز رو متوجه نشد منظورتون چیه؟
برای کاور کردن کیک از ژله کاور باید از ژله کاور استفاده کنید.
مایع کیک باید سنگین باشه. مثل کیک های کره ای که موس مانند هستن. اگه درست منظورتون رو متوجه شده باشم.
نقل قول کردن
0 #7 سایه 1394-04-14 21:05
به نقل از سایه:
سلام من میخام برای نامزدم کیک درست کنم اما ماازدوشهرجداهستیم من میخام کیکوخونه خودمون درست کنم و براش ببرم ۵ساعت راهه.میخاستم بپرسم اگه داخل بادکنک آب بریزم و بذارم یخ بزنه و کنار ظرف کیک بذارم کیک سالم میمونه و فاسد نمیشه؟لطفا راهنماییم کنید
---------------------
با این گرمای هوا حتما فاسد خواهد شد. البته اگه خامه داشته باشه. ولی اگه تزیین نکنید و کیک بدون خامه رو ببرید و جاشو خنک نگه دارید ممکنه خوب بمونه. علاوه بر اون تزیین شده رو چطور میخوایید حمل کنید که خراب نشه تزیین اون؟

نه بدون تزیین میبرم اونجا تزیین میکنم فقط نمیدونم چه کیکی درست کنم که بتونه دووم بیاره لطفا راهنماییم کنید.و اینکه آیا با بادکنک یخی میشه کاری که گفتمو انجام بدم؟
----------------------------
والا به دمای هوای اونجا بستگی داره. کیک شیفون بهتره.
بهتر بود از یخ دون استفاده میکردید. یا کیک تیرامیسو داخل یک ظرف براشون درست کنید و دور تا دور ظرف رو بادکنک یخی قرار بدید و یخ تا خنک بمونه.
نقل قول کردن
0 #6 مریم روحانی 1394-04-05 14:49
سلام راستی چرا باید تخم مرغ ها خنک باشه ؟! مگه نباید به دمای محیط برسن؟ یعنی از یخچال خارج شد استفاده بشه؟
-------------------------
بله از یخچال خارج بشه. برای این کیک و برای پوک شدنش لازمه تخم مرغ ها خنک باشه.
نقل قول کردن
0 #5 مریم روحانی 1394-04-05 14:30
سلام شکلات جون ی سوال ! من این کیک اسفنجی رو درست کردم واسه چیز کیک توت فرنگی ، پوک شد ولی پف نکرد و بسیار خشک شد یعنی مثله نون شد ، اونجا هم نگفته بودید که شربت بدیم بهش خلاصه لایه کیک خیلی خشک !!!شد ولی دوتا لایه دیگه خوب شد، همه نکات کیک رو رعایت کردم ، میشه دمای فر رو به درجه بگی حدودا؟
-----------------------
دمای فر 175 یا 180 درجه سانتی گراید یا دمای متوسط و وسط هر نوع فر یا ماکروفری که دارید. برای همه ی کیک ها و غذاها همین دما هست. مگر خلافش گفته بشه.
نقل قول کردن
0 #4 سایه 1394-03-29 14:44
سلام من میخام برای نامزدم کیک درست کنم اما ماازدوشهرجداهستیم من میخام کیکوخونه خودمون درست کنم و براش ببرم ۵ساعت راهه.میخاستم بپرسم اگه داخل بادکنک آب بریزم و بذارم یخ بزنه و کنار ظرف کیک بذارم کیک سالم میمونه و فاسد نمیشه؟لطفا راهنماییم کنید
---------------------
با این گرمای هوا حتما فاسد خواهد شد. البته اگه خامه داشته باشه. ولی اگه تزیین نکنید و کیک بدون خامه رو ببرید و جاشو خنک نگه دارید ممکنه خوب بمونه. علاوه بر اون تزیین شده رو چطور میخوایید حمل کنید که خراب نشه تزیین اون؟
نقل قول کردن
-1 #3 somayeh 1394-02-19 10:20
سلام خانمی من یه مشکل دارم خواهش میکنم جواب
بدید من کیک زبرادرست کردم موقع پخت رنگاش
قاطی میشه وهمه جاش قهوه ای میشه روش میسوزه
وسطش نمیپزه البته توی ماکروویو لطفا راهنماییم
کنید
-----------------------
ماکروفر رو در حالت کانوکشن قرار میدید؟ اولین نکته تبدیل به کانوکشن هست. بعد از چه دستوری برای کیک زبرا استفاده میکنید؟ این حالتی که شما میگید ناشی از شل بودن مایه خمیر شما داره. فکر میکنم یکی از مایعات رو زیاد میریزید.
نقل قول کردن
0 #2 فاطیما 1393-10-10 19:09
باسلام,واقعا ممنون از سایتتون,مدام سرمیزنم ودستورای خوبتون رو میخونم,ازاینکه جواب سوالم رو زود دادید هم خوشحالم :P درمورد کیک ,چراکیکهای من به صورت گنبدی پف میکنه,درمورد ریختن خمیر دقالب هم رعایت کردن که کلا از وسط نریزم,آیا دلیل خاصی داره ؟
-----------------------
خیلی چیزها مهم هست. مثلا حرارت فر. چرا کیک یزدی باید پفش گنبدی باشه؟ همون موضوع حرارت باعث میشه و خیلی هم خوبه. ولی در بعضی کیک ها این موضوع ناراحت کننده میشه. یا همون موضوع وسط قالب ریختن که خودتون اشاره کردید. گاهی میتونید با چرب کردن دیواره ی قالبتون پف رو از بین ببرید. به نظر من قالبتون رو هم عوض کنید.
نقل قول کردن
0 #1 مصی 1393-08-01 13:42
با سلام از اموزشهای خوبتون ممنونم یک مشکل بزرگ دارم کیکهای زیادی درست کردم بسیار هم عالی شدن کیک های اسفنجی خوبی درست میکنم خیلی پوک میشه ولی پف نمیکنه تا حالا شاید 60یا70 تا اسفنجی درست کردم با دستور به ازای هر تخم مرغ 25گرم ارد25گرمشکرولی مواد را تا هرکجای ظرف پرمیکنم تاهمانجا میپزدوپف نمیکند خواهش میکنم راهنماییم کنید
---------------------
بهتره از دستور اصلی استفاده کنید و آرد و تخم مرغ اضافه نکنید. بکینگ پودرتون رو عوض کنید. تخم مرغ را کامل هم بزنید و میزان درجه فر را تنظیم کرده و حتما توجه داشته باشید در فر را قبل از پخت کامل کیک باز نکنید.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir