کیک شیفون

http://s5.picofile.com/file/8145513642/IMG_0836.JPG

برای کیک هایی که میخواییم خامه کشی کنیم و باید کمی وزن تحمل کنه بهتره از دو نوع کیک استفاده کنیم. یکی کیک اسفنجی که قبلا در این پست آموزشش رو دادم و یکی کیک شیفون. البته کیکهای دیگه ای هم هستند ولی این دو تا معروف تر اند. فرق کیک شیفون و اسفنجی از مواد اولیه ی اون کاملا مشخصه.

و فرق عمده ی اونها بعد از پخت اینه که بافت کیک شیفون نرم تر و متراکم تر هستش.به نوعی میشه گفت در عین تراکم و انسجام بالای اون فوا العاده نرم هست و توی دهن آب میشه. من خودم کیک شیفون رو واقعا دوست دارم و معمولا برای خامه کشی از این کیک استفاده میکنم.

این کیک پف زیادی داره و اگه تمام نکاتی که میگم رو رعایت کنید خوب از آب در میاد. من اینجا از دستور معروف خانوم طروسیان استفاده میکنم.

لازم به ذکر هست که این کیک برای تولد بهترین همسر روی زمین درست شده و برای بهترین باید بهترین ها رو درست کرد.

مواد لازم برای یک قالب 25 سانتی و ارتفاع 10 سانتی متر:

معمولا برای این کیک از قالب های تو خالی استفاده میکنن چون ارتفاع کیک زیاده داخلش خمیری نمونه. ولی با این دستور از همه نوع قال میتونید استفاده کنید.

تخم مرغ : 6 عدد

آرد : 2 پیمانه

شکر : یک و یک چهارم پیمانه

بکینگ پودر : 2 قاشق چایخوری

شیر : سه چهارم پیمانه

روغن :سه چهارم پیمانه

نمک : یک پنسه

وانیل : یک پنسه

تخم مرغها باید خنک باشه. فر رو 15 دقیقه زودتر از اینکه کیک بره توش روی دمای 180 درجه روشن کنید تا گرم بشه. منظور از پنسه میزان مواد پودری هست که بین دو انگشت شست و اشاره جا میشه. میتونید به جاش نوک قاشق چایخوری در نظر بگیرید.

کف قالب را با اسپری چرب کرده و به اندازه ی کف قالب کاغذ روغنی بندازید. دیواره ها رو چرب نکنید چون از بالا اومدن مواد از پهلو جلوگیری میکنه و مواد سر میخوره و باعث میشه کیک گنبدی پف کنه.

زرده و سفیده تخم مرغ ها رو جدا کنید. توجه کنید اصلا زرده قاطی سفیده نشه! ظرف سفیده ها باید تمیز و خشک باشه تا سفیده بعد از هم خوردن خوب پف کنه.

آرد + بکینگ پودر + نمک رو با هم مخلوط کرده و سه بار الک کنید.

سفیده رو به همراه نصف شکر با همزن خوب بزنید تا سفت بشه. طوری که شیار های همزن روش بمونه.بعد اونو توی یخچال قرار بدید تا آب نیندازه.

زرده + وانیل + باقی شکر رو خوب بزنید تا کشدار بشه. وقتی یک دقیقه زرده رو زدید یک دقیقه بهش استراحت بدید تا دونه های شکر به خوردش بره و دوباره بزنید تا کشدار بشه.

http://s5.picofile.com/file/8145513468/download_3_.jpg

 زرده ها وقتی خوب کشدار شدند وقت اضافه کردن شیر هستش. شیر رو اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه. حالا کم کم آرد رو اضافه کنید. کمی آرد و کمی روغن .... این کارو تکرار کنید تا آرد و روغن به خورد خمیر بره.

پس توی این مرحله مخلوط آردی سه بار الک شده و روغن به تخم مرغ اضافه میشه.

حالا موقع اضافه کردن سفیده تخمه مرغه. همزن رو کنار بذارید و با لیسک کم کم سفیده تخم مرغ را به مواد اضافه کنید. از اینجا به بعد هم زدن تنها به صورت دورانی ادامه پیدا میکنه.

کامل سفیده رو مخلوط خمیر بکنید. اینجا ممکنه خودتون باشید و خودتون که خیلی شرایط خوبی دارید. ولی ممکنه خودتون باشید و فسقلیه یک و سال اندیتون که اصرار داره بگه من باید هم بزنم. اگه خودتون بودید که خیالتون راحت باشه که خوب هم میزنید. و کار تمومه. ولی اگه فسقلیتون بود کارو بدید دستش و قید تمیزی فرش و خونه و دست و لباس خود فسقلی رو هم بزنید.

http://s5.picofile.com/file/8145513542/download.jpg

 بعد از اینکه مواد خوب مخلوط شد اونهارو داخل قالب بریزید و بذارید طبقه ی وسط فری که از قبل روی دمای 180 درجه گرم کردید.

 این کیک بالای یک ساعت زمان پخت لازم داره. معمولا یک ساعت و ربع. بعد از گذشت یک ساعت و ده دقیقه اونو تست کنید. اگه پخته بود 5 دقیقه بهش زمان بدید تا توی فر خاموش بمونه و بعد از فر خارج کنید.

یک نکته که معمولا برای این کیک گفته میشه و منم میگم اینه که بعد نیم ساعت از پخت دمای فر رو کمی بالا ببرید تا پف کیک نخوابه. خیلی کم.

http://s5.picofile.com/file/8145513418/download_2_.jpg

 برای خامه کشی این کیک اول اجازه بدید خوب خنک بشه. بعد طبق روشی که قبلا آموزش دادم خامه ی فرم گرفته آماده کنید. بعد کیک را به سه قسمت تقسیم کنید. هر قسمت رو با آب  کمپوت آناناس یا گیلاس مرطوب کنید و بعد با خامه ی فرم گرفته  بپوشونید. وقتی سطح کاملا با خامه پوشانده شد یک لایه موز ورق شده روش بچینید و روی اون رو گردوی خرد شده و شکلات چیپسی بریزید.همینطور تک تک لایه هارو مرطوب کرده و بچینید تا انتها.

http://s5.picofile.com/file/8145513384/download_1_.jpg

 خوب حالا دور تا دور کیک رو با خامه ی فرم گرفته   بپوشونید و تزیین مورد نظر را انجام بدید.من در اینجا از خمیر مارشملو فوندانت استفاده کردم. چون این کیک به مناسبت تول آقای همسر درست شد سعی کردم کمی تم مردونه داشته باشه. البته لازم به ذکر هست خود آقای همسر خیلی کمک کردند . چون ورز دادن فوندانت و باز کردن اون از حیطه ی تواناهای منی که از دانشگاه اومده بودم و شدیدن هم خسته بودم خارج بود.

http://s5.picofile.com/file/8145513492/download_4_.jpg

 بعد از تموم شدن تزیین کیک حتما اون رو برای چند ساعت توی یخچال بذارید تا مزه ها به خورد هم برن. و کیک بی نظیری داشته باشید.

http://s5.picofile.com/file/8145513692/IMG_0874.JPG

 طرز درست کردن خمیر فوندات و کار با اون رو هم به زودی آموزش خواهم داد.

امیدوارم این کیک رو درست کنید و از خوردن اون در کنار خانواده لذت ببرید.

http://s5.picofile.com/file/8145513576/IMG_0835.JPG

 

دیدگاه‌ها  

0 #21 گ نظری 1395-06-07 08:22
سلام. مرسی از دستور پخت کیک. من یه سوال در مورد قالب داشتم. در دستور شما قالب 25 سانتی با ارتفاع 10 سانت است. من میخواهم ارتفاع کیک بعد از اضافه کردن لایه های پنیر و خامه بشود 15 سانت. آیا باید دستور شما را 1/5 برابر درست کنم؟ میشود یکجا درست کرد یا باید 2 بار جداگانه کیک بپزم؟ قالب 23 سانت با ارتفاع 15 سانت خوب است؟
-----------------------
سلام به هیچ وجه تغییر سایز قالب را صلاح نمیدونم چون وسط کیک خمیر میمونه. و همینطور دو برابر کردن یا چند برابر کردن مواد.
بهتره چند بار درست کنید.
نقل قول کردن
0 #20 نغمه 1395-03-09 17:29
سلام عزیزم یه سوال داشتم اینکه بجای روغن از کره میشه استفاده کردش؟ بعدش میزانش باید چقدر باشه؟
------------------------
سلام . بهتره همون روغن استفاده بشه. کره سفت میکنه و بوی متغییری داره. کیک کره ای در سایت داریم که تقریبا هم مزه ی شیفون هست ولی با کره
نقل قول کردن
0 #19 mahboubeh 1395-01-08 01:52
باسلام
وتشکر فراوان از شما
میشه لطفا اندازه ها را براساس گرم بدهید بچای پیمانه
--------------------
سلام. میزان مواد محصولات غذایی رو نباید به گرم یا پیمانه و برعکس تبدیل کرد چون اون کیفیتی که باید رو نخواهد داشت. خصوصا پیمانه به گرم که خیلی متفاوت میتونه باشه
نقل قول کردن
0 #18 Dorna 1394-11-20 11:45
سلام. من امروز کیک شیفون رو درست کردم البته با نصف مواد. همینطور که تو فر بود داشتم نگاش میکردم و از پف باحالی که کرده بود لذت میبردم. ولی در کمال ناباوری و بدون هماهنگی با من یه دفعه دیدم بدون اینکه حتی لحظه ای در فر رو باز کرده باشم پفش خوابید. اصلن نصف شد کیکم. :cry:
------------------------
سلام. چقدر زیبا توصیف کردید. اندازه قالبتون بزرگ نبود؟ کلا پف کیکی شیفون کمی میخوابه ولی بعد از پخت. بافت کیک بعد پخت چطور بود؟!
نقل قول کردن
0 #17 jam 1394-10-13 13:26
سلام خدا قوت.مرسی سایتتون عالیه..
من این کیک رو برای تولد همسرم درست کردم تو حالت کانوکشن دمای ۱۸۰ و زمان یک ساعت ولی کیکم پف کرد و از وسط شکاف خورد وقتی دو قسمتش کردم وسطش به اندازه یه نعلبکی سوراخ ایجاد شد :sad: ..و مجبور شدم یک کیک ساده درست کنم :sigh: و کیکم شد یه کیک سه طبقه و...یکم مزه تخم مرغ توش غالب بود..میشه راهنماییم کنید که اشکالاتم رو برطرف کنم؟چون قراره یرای تولد خواهرمم این کیک رو درست کنم :-) إن‌شاا.. .ممنون میشم
-------------------
سلام. ممنونم از شما.
ارتفاع این کیک خیلی زیاده و اگه دمای مناسب نداشته باشه مغز پخت نمیشه. بهترین روش اینه که از قالب میان تهی و تو خالی استفاده کنید . یا قالبتون رو بزرگتر انتخاب کنید. برای بوی تخم مرغ میتونید از اسانس پرتقال یا وانیل استفاده کنید. و بعد از یک روز موندن معمولا بو از بین میره.
نقل قول کردن
0 #16 پریسا 1394-10-08 16:14
سلام من میخوام این کیک ودرست کنم برای تولد برادرم ولی میترسم خوب نشه وعابروم بره طعمش خوشمزه ترازکیک اسفنجیه؟
----------------------
سلام. صد در صد خوشمزه خواهد بود . خیالتون راحت.
نقل قول کردن
0 #15 نسترن. م 1394-10-01 04:54
سلااااام. البته من خودم کیک با فوندانتو دوست ندارم وخامه رو با هیچی عوض نمیکنم. ولی انقدر کیکت زیباس حیفم اومد یه دست مریزاد بهت نگم. ای کاش کار با فوندانت ر.ا هم توضیح مید :-* :-*
ادی. راستی دوختهای روی پیراهن چطور زده شده؟ زیر چرخ انداختی؟؟
----------------------
سلام. منم فوندانت دوست ندارم. حتی با وجود اینکه بسیار نازک درست میکنم ولی باز هم نمیخورم.
عزیزم... ممنونم. لطف داری . نه بابا خیاطیم صفره!!!!!!!
نقل قول کردن
0 #14 عشق اشپزی 1394-09-25 10:16
سلام عزیزم این کیک درست کردم واقعا عالی و لطیف بود فقط من جند تا سوال دارم اگه میشه کمک کن:کیک من هنوز روش کامل نپخته بود زیرش سوخت همیشه همین مشکل دارم,من بلد نیستم کیک سه لایه ببرم ایندفعه ام دو لایه اش کردم که اصلا برابر نشد اگه میشه برش کیک هم اموزش بدید واخریش این که نمی تونم درست خامه کشی کنم,ببخشید درخواستام زیاد شد شاید بگی بهتره بری بخری خخخخخ ولی من دوست دارم خودم بدرستم ,عزیزم تند تر دستور بذار همه ی دستورات عالین بی صبرانه منتظر کارای جدیدت هستم
--------------------------
عزیزم درجه ی فرتون بالاست. کمتر از میزان متوسط قرار بدید.
برای برش کیک اجازه بدید خوب خنک بشه و با کارد بزرگ اینکارو رو بکنید. یا از این وسیله های فلزی مخصوص برش کیک تهیه کنید. خیلی کاربردی هست. یک روشم با نخ هست که بعدا در سایت توضیح میدم.
پست کامل در مورد خامه کشی قرار میدم.
نقل قول کردن
0 #13 فرمک 1394-09-07 10:07
سلام خسته نباشید، خیلی خوبن دستورات کیک و شیرینی هاتون، فقط لطفا برای مواد لازم به جای پیمانه شیرینی پزی یا گرمی بگید یا لیوانی که ما بتونیم جایگزین کنیم، نمیدونم پیمانه یعنی چند گرم!
---------------------------
سلام. تبدیل واحدها از گرم به پیمانه یا برعکس کاره خیلی اشتباهی هست. یک پیمانه برابر یک لیوان فرانسوی دسته داره.
سری پیمانه های استاندارد رو از لوازم قنادی فروشی ها تهیه کنید. قیمتشم از سه هزارتومن شروع میشه به بالا
نقل قول کردن
-1 #12 سمانه 1394-06-20 09:00
سلام خانم. من امروز میخوام این کیک رو درست کنم ولی تو قالب هیجده سانتی
به نظرتون چهار تخم مرغی درستش کنم پف کافی میکنه?
میخوام کیک جغد درست کنم پس یک کاسه پیرکسی هم دارم ک باید تو اونم کیک بپزم. سر میزان مواد شک دارم
----------------------
میزان مواد رو کم نکنید. سعی کنید مطابق دستور عمل کنید و قالبتون رو تغییر بدید.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir