کیک شکلاتی با رویه گاناش
یکی از چیزهایی که وقتی اسمش میاد من دست و پام شل میشه و وجد و شادی از چشمام میباره چیه؟ شکلات!!!! یعنی هر چیزی که توش ذره ای شکلات و کاکائو داشته باشه تبدیل میشه به محبوبه من! من قبلا چند مدل کیک شکلاتی یاد دادم که در زیر میتونید ببینید :
کیک امروزم یک کیک شکلاتی با رویه ی شکلاتی هستش که امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.
مارو در اینستاگرام دنبال کنید: cafechokolat1
مواد لازم :
تخم مرغ ریز 4 عدد معادل 200 گرم
آرد 2 پیمانه
پودر کاکائو دو سوم پیمانه
شکر یک و سه چهارم پیمانه
شیر سه چهارم پیمانه معادل 160 گرم
کره یا روغن سه چهارم پیمانه معادل 160 گرم
بکینگ پودر 1 قاشق مربا خوری
جوش شیرین 1 قاشق چایخوری
نمک یک پنسه
وانیل یک پنسه
اول تخم مرغ + شکر + وانیل رو خوب هم میزنیم.و بعد روغن (یا کره)و شیر رو اضافه میکنیم و باز خوب هم میزنیم.
آرد + نمک + پودر کاکائو + بکینگ پودر + جوش شیرین رو با هم مخلوط میکنیم و دو یا سه بار الک میکنیم. و بعد کم کم به مواد اضافه میکنیم و با لیسک هم میزنیم تا مواد یک دست بشه.
بعد مواد را داخل قالبی که از قبل چرب کردید و پودر کاکائو پاچیدید میریزید. چون مایعات این کیک زیاده بهتره از قالب میان تهی استفاده کنید. ریختن پودر کاکائو در کیک های شکلاتی به جای آرد ریختن در کف قالبه.
حالا قالب رو داخل فری که از 15 دقیقه قبل داغ کردید با دمای 180 درجه (یا دمای متوسط فرتون) قرار میدید. معمولا این کیک بین 35 تا 40 دقیقه میپزه. در 20 دقیقه اول پخت اصلا در فر را باز نکنید چون پف کیک میخوابه. بعد از اون با خلال دندون اونو تست کنید. اگه تستر تمیز بیرون اومد کیک آماده است
کیک توی قالب بذارید بمونه تا سرد بشه. بعد از سرد شدن برش گردونید و از وسط به دو قسمت تقسیمش کنید.
اگه دوست نداشتید از این کیک استفاده کنید برای میتونید از هر کدوم از کیک های زیر استفاده کنید:
من اینجا از کرمفیل و گردو برای لایه ی وسطی این کیک استفاده کردم. قبلا در مورد کرمفیل توضیح دادم. یک لایه کرمفیل وسط کیک میمالیم و روش گردو میریزیم.
من برای تزیین این کیک و لایه ی اویی اون از گاناش شکلاتی استفاده کردم که در این پست دستورش رو میتونید ببینید. و شدیدا تقارن مزه ای داره با این کیک.
در نهایت کیک رو برای چند ساعت توی یخچال میذاریم تا خنک بشه و بعد نوش جانش کنید.
دیدگاهها
----------------------
سس شکلاتی معمولا خیلی روان هستند و بیشتر روی دسر ها و بستنی ها استفاده میشن. و لایه ی کیک از بین خواهد رفت. بازم به سفتی اون نگاه کنید. من دقیقا سس شکلاتی مد نظر شما رو نمیدونم چیه.
---------------------------
سلام این حالت ناشی از خشک بودن بافت کیک هست. مایعات کیک رو میزان ریختید؟ تایم طولانی در فر نموند؟ چون زیاد پخته شدن هم باعث بیات شدن کیک میشه
میشه بگین تو مواد لازم پنسه یعنی چی؟
------------------
سلام. ممنونم.
به میزان موادی که بین دو انگشت شست و اشاره جا میگیره. خیلی کم.
روغن مایع یا جامد؟؟؟؟؟؟
یعنی کیکهایی که مایعات ندارن تو قالب معمولی بهتره پخته بشه؟
-----------------------
سلام. روغن مایع مخصوص پخت و پز
متوجه سوالتون نشدم.
-----------------------
خواهش میکنم
-------------------------
سلام. حرارت فرتون بالاست. سعی کنید به جای 15 دقیقه فر رو 10 دقیقه داغ کنید. و دمای فر رو روی 175 تنظیم کنید.
من وقتی این کیک رو درست می کنم زیر کیک ترک میخوره به نظر شما علتش چیه؟
-------------------------
سلام.ترک معمولا به خاطر خشکی هست. کف قالبتون رو چرب کنید. تا حالا برام پیش نیومده زیر کیک ترک بخوره. داشتم الان فکر میکردم چطور ممکنه ترک بخوره. وقتی کاملا خنک شد برگردونید.
------------------------------
هر کیکی جنس خاص خودشو داره. من دقیقا متوجه نشدم یعنی زیادی پوک بود یا خشک بود؟ اگه خشک باشه آردش زیاده یا تخم مرغ کوچیک بوده
ببخشید ایا میتونم مواد کیک(حالا هرنوع کیکی) رو تو دو قالب بریزم و بعد از پخت روی هم بذارم و بینشون کرمفیل صنعتی بریزم و روشون گاناش؟
یعنی خوب میشه؟ اگه اره لطفا نکته هاشم بگین کیکا سرد باشن؟گاناش کامل سرد شه یا نه...
ممنون
----------------
بله به شرطی که قالب ها متناسب و هم اندازه باشن.
گاناش تقریبا گرم و کیک ها خنک باشه.
کارتون عالیه و بسیار با سلیقه.
موفق باشید.
-----------------------
ممنونم. نظر طلف شما باعث دلگرمی ماست.