نان لواش
این بسیار لطیف و خوشمزه هست و اگه بعد پخت سریعا روشو بپوشونید نرم میمونه و میتونید چند روز ازش استفاده کنید.
روی گاز پخته میشه و این لواش نیازی به فر یا .... نداره و میتونید اون رو روی شعله پخش کن یا تابه درستش کنید.
مارو در اینستاگرام دنبال کنید: cafechokolat1
مواد لازم:
آرد دو پیمانه
شیر ولرم سه چهارم پیمانه
خمیر مایه فری یک قاشق غذاخوری
شکر یک قاشق چایخوری
نمک یک دوم قاشق چایخوری
روغن زیتون یا کنجد یا مایع دو قاشق غذاخوری
خمیر مایه و شکر و شیر ولرم رو داخل یک کاسه چینی بریزید و روش درپوش قرار بدید تا پف کنه. این کار برای تست سالم بودن خمیرمایه است. اگه خمیر مایه سالم بود دیگه نیازی نیست به این کار.
بعد روغن و آرد و نمک رو اضافه میکنیم و با نوک انگشت ورز میدیم تا خمیر لطیف بشه.هر چی سعی کنیم کمتر آرد استفاده کنیم بهتره و لطیف تر میشه نونهامون.
پس آرد رو کم کم اضافه کنید که شاید میزان کمتری آرد نیاز باشه. اگرم نیاز به آرد بیشتری بود اضافه میکنیم. میزان رطوبت آردها فرق داره و برای همین نمیشه قاطع در مورد میزانش نظر داد.
روی خمیر رو میپوشانیم و در جای گرم قرار میدیم و اجازه میدیم خمیر دو برابر بشه. (حدود یک ساعت)
خمیر رو به گلوله های مساوی تقسیم میکنیم. حدود هشت تا ده گلوله.
برای اینکه گلوله ها خشک نشه حتما روشون پارچه می اندازیم.
برای باز کردن خمیر میتونید روی صفحه ی کارتون رو آرد پاچی کنید یا مثل من روی صفحه ی کار رو سلفون بپیچید تا به راحتی بتونید خمیر رو باز کنید.
هر گلوله رو کاملا باز میکنیم. با وردنه یا یک استوانه مثل استکان یا تیرک.
بعد یک تابه رو روی حرارت قرار میدیم تا داغ بشه و نانهارو هر طرف رو چند ثانیه میپزیم. میتونید بعد که کمی خودش رو گرفت روی شعله پخش کن که روی آتیش قرار دادیم میزاریم تا دو طرف اون بپزه. اینطوری آتیشی پخت میشه.
وقتی یک طرف نونها پخت و نون پف کرد برمیگردونیم و طرف دیگه رو میپزیم.
در صورت تمایل میتونید به جای شیر از آب و یک قاشق ماست استفاده کنید.
این خهمیر چون مقدار کمی روغن داره بعد از پخت سریع خشک میشه و حتما باید روی اون رو با پارچه بپوشونید.
به جای خمیر مایه میتونید از یک قاشق چایخوری سر پر بکینگ پودر استفاده کنید و اینطوری زمان استراحت حدود ده دقیقه میشه.
شاید این پستها رو دوست داشته باشید: