شیرینی نان چای قزوین

http://s6.picofile.com/file/8174233526/IMG_0232.JPG

این روزها علاوه بر بوی عید نوروز که به مشام میرسه بوی شیرینی های خوشمزه هم توی شهر پر شده. قبلا یک پست کاملا در مورد شیرینی های قزوین صحبت کردم و قول داده بودم دستور اونهارو قرار بدم.

الوعده وفا! از امروز سعی میکنم تا شب عید فقط پستهای شیرینی داشته باشم. و بتونید در عید نوروز با این شیرینی ها از مهمون هاتون پذیرایی کنید. مثل پارسال ما که در این پست مفصل توضیح دادم.

اولین شیرینی که رفتم سراغش نون چایی هست. شاید بتونیم قلق های کلی رو توی این پست بگیم و برای شیرینی های پست های آینده اینجا رو ریفرنس (مرجع) قرار بدیم. بریم تا شروع کنیم....

 مواد لازم :

آرد صرفه یک کیلو گرم

پودر قند 335 گرم

روغن 360 گرم

تخم مرغ 6 عدد فقط زرده!

ماست چکیده شیرین یک و نیم قاشق غذاخوری

جوش شیرین یک قاشق چایخوری

بکینگ پودر نوک قاشق چای خوری

هل دو قاشق غذاخوری

مواد لازم برای رویه :

زرده تخم مرغ دو عدد

زعفران یک قاشق غذاخوری غلیظ دم کرده

ماست یا خامه یک قاشق غذاخوری

کنجد یا پودر پسته به میزان لازم

 اولین نکته اینکه این شیرینی وانیل نداره و بوی تخم مرغ اون از طریق هلی که داخلش ریخته میشه گرفته میشه. پس بوی تخم مرغ نداره!!

روغنی که ما استفاده میکنیم روغن مخصوص قنادی هست که در دمای محیط حتی جای خیلی گرم هم جامد باشه. این روغن رو اکثر مغازه هایی که وسایل قنادی میفروشن دارن.

میتونید برای درست کردن این خمیر از غذاساز استفاده کنید. ولی چون حجم خمیر زیاده ممکنه به دستگاه شما آسیب برسه. چون باید در چند مرحله خمیر رو درست کنید.

من مواد این خمیر رو تقسیم بر سه کردم تا راحت تر بتونید درست کنید.دستور اصلی این خمیر با آرد سه کیلویی درست میشه. و ....

آرد صرفه همون آرد سبک شیرینی پزی هستش. که در لوازم قنادی فروشی ها وجود داره.

سعی کنید در این شیرینی و سایر شیرینی های قزوین مقدار استفاده مواد خیلی مهمه لطفا در اندازه گیری دقت کنید.و مواد رو کم و زیاد نکنید.

روغن رو آب میکنیم ولی نمیخواییم حرارت اون بالا بره. فقط در حدی که کاملا آب بشه و خنک باشه. پس توجه کنید نباید داغ باشه. و بعد پودر قند رو اضافه میکنیم.و هم میزنیم. تا یکدست و یکنواخت بشه.

http://s6.picofile.com/file/8174233450/download.jpg

 ما در این شیرینی تنها به زرده نیاز داریم. زرده باعث پوک شدن شیرینی میشه. پس زرده ها رو جدا میکنیم و به مخلوط روغن و پودر قند اضافه میکنیم و هم میزنیم. تا یکدست بشه.

جوش شیرین و بکینگ پودر رو به ماست اضافه کنید و هم بزنید تا حباب در اون ایجاد بشه و بعد به مخلوط روغن  و پودر قند و تخم مرغ اضافه کنید. و هم بزنید تا مخلوط بشه.

حالا هل رو اضافه کنید . بهتره هل همون لحظه آسیاب بشه و عطر و بوش حفظ بشه. من خودم بیشتر از دو قاشق هل استفاده میکنم که واقعا خوشبو میشه با این کار. ولی بهتره شما برای اولین بار همون میزان رو استفاده کنید.

http://s6.picofile.com/file/8174233068/download_1_.jpg

 حالا باید آرد رو کم کم اضافه کنید و هم بزنید. توجه کنید حتما آرد رو قبلا دو بار الک کنید تا یکدست شده باشه. حالا دیگه مرد میخواییم برای ورز دادن!

ببینید یک نکته مهم این شیرینی در ورز دادن اونه. ممکنه این شیرینی نیاز به روغن بیشتری داشته باشه ، چون همه ی آرد ها یک جور نیستند. به قول مادر شوهر هر چی آرد بهتر باشه روغن بیشتری میکشه. ولی این دلیل  نمیشه سریع روغن اضافه بریزیم!

پس اول 10 دقیقه مداوم ورز بدید اگه خمیر منسجم نمیشد و خشک بود کمی روغن آب کرده خنک اضافه کنید . این کمی به معنای دو تا سه قاشق غذاخوریه. و بازم به ورز دادن ادامه بدید.و اگه باز نیاز حس کردید کمی روغن.

پس اول کاری سریع روغن اضافه نکنید!!باید خمیر منسجم ای برامون درست بشه.

http://s6.picofile.com/file/8174233076/download_2_.jpg

  یک کار دیگه هم میتونید انجام بدید. اینکه آرد رو کم کم اضافه کنید تا جایی که حس میکنید خمیر شما منسجم شده و دیگه اونوقت باقی آرد رو اضافه نکنید. حالا با هر کدوم روش راحتر هستید خود دانید. من روش اول رو استفاده میکنم.

http://s6.picofile.com/file/8174233118/download_4_.jpg

 از اونجایی که از تصاویر معلومه ورز دادن خمیر کار بنده نبود و خداروشکر مرد خونه حضور داشت تا این وظیفه ی سنگین رو به عهده بگیره. واقعا ورز خوردن خوب خمیر در خوشمزه شدن شیرینی شما تاثیر داره. پس حتما از آقاییون کمک بگیرید. واسه اینجا بود که گفتم دستگاه غذاسازتون به درد این کار نخواهد خورد و شدیدا کم میاره! اصلا چه معنی داره رقابت دستگاه غذا ساز خونه و مرد خونه؟! معلومه که آقاییون برنده اند.

http://s6.picofile.com/file/8174233134/download_5_.jpg

 بعد از آماده شدن خمیر اون رو به گلوله های درشت تقسیم کرده و روش رو با پلاستیک خوب میپوشونیم تا کمی استراحت کنه.این استراحت باید نیم ساعت زمان ببره تا خمیر شکل بگیره.

بعد از استراحت هر گلوله رو با وردنه باز میکنیم و بعد میریم سراغ گلوله ی بعدی پس دقت کنید خیلی گلوله هاتون کوچیک یا بزرگ نباشن.

http://s6.picofile.com/file/8174233084/download_3_.jpg

 در این فاصله مواد رویه رو باید آماده کنید.یک روش برای سابیدن زعفران برای مواقعی که ارتون باید سرعتی پیش بره بگم ، بسته ی زعفران رو بدون اینکه باز کنید با پشت قاشق و فشار دست زعفران را توی اون له کنید. اینطوری در سریع ترین وقت ممکن زعفران شما سابیده و له خواهد شد. زعفران رو خیلی غلیظ دم کنید.و به زرده تخم مرغ اضافه کنید.

برای خوشرنگ شدن رویه خامه یا ماست رو هم اضافه کنید. اگه دوست نداشتید میتونید نزنید.

برای رویه ی کار از کنجد یا پودر پسته استفاده کنید. بهتره پودر پسته در منزل درست بشه. اگه پسته داشتید که پوست اون رو جدا کنید و آسیاب کنید. اگه نداشتید میتونید خلال پسته تهیه کنید و اون رو آسیاب کنید و استفاده کنید. پودر های پسته ی بیرون رو توصیه نمیکنیم چون اگه از ناخالصی و باقالی هاش فاکتور بگیریم ، از پودر قند اضافی که بهش اضافه میکنن نمیتونم فاکتور بگیرم!! و شدیدا باهاش مشکل دارم.

http://s6.picofile.com/file/8174233150/download_6_.jpg

 بعد از اینکه خمیر استراحت کرد هر گلوله از خمیر رو برمیداریم و کمی ورز میدیم و بعد به قطر نیم سانتی متر باز میکنیم. میتونید کمی نازک تر یا کلفت تر کنید. این دیگه بستگی به سلیقه ی شما داره.

حالا با قالب مورد نظر خمیر رو قالب بزنید . بهتره قالبتون متوسط باشه و نه درشت و نه ریز! برای اینکه قالب در خمیر گیر نکنه و شکل شما مختوش نشه میتونید اون رو در آرد بزنید. برای اینکه خمیر راحت از سطح ار بلند بشه میتونید خمیر رو بین پلاستیک باز کنید و بعد با کمک دست اون رو از پلاستیک جد ا کنید.

برای اینکه خمیر به سطح زیر کارتون نچسبه میتونید سطح زیر کار رو کمی آرد پاچی کنید.

http://s6.picofile.com/file/8174233218/download_9_.jpg

 حالا باید خمیر های قالب خورده رو داخل سینی فر قرار بدید. برای اینکه سریع تر بتونید از سینی فر برای سینی های بعدی استفاده کنید میتونید از کاغذ روغنی استفاده کنید. اینطوری خیالتون راحته که نمیچسبه.

شیرینی ها رو کف سینی فر بچینید و روشون رو با مخلوط زرده و زعفران بپوشونید.

دقت کنید مواد رویه فقط روی شیرینی ها بمونه و سر ریز نشه چون میسوزه و نمای شیرینی رو خراب میکنه.

http://s6.picofile.com/file/8174233250/download_10_.jpg

 بعد از اینکه روی شیرینی ها رو کاور کردید نوبت ریختن کنجد یا پودر پسته است. بهتره در مرکز شیرینی ریخته بشه.

حالا شیرینی ها برای مدت 15 تا 20 دقیقه میرن داخل فر از قبل داغ شده با دمای متوسط(170 درجه) توجه کنید دمای متوسط فر شما چی باشه بهتره؟! تمام قسمت های فر دمای یکنواخت داشته باشه که اگه این طور نیست بهتره سینی فر رو بچرخونید. (مثلا وسط پخت ، تا پختی یکنواخت داشته باشید) و سینی در طبقه ی وسط فر قرار بگیره.

http://s6.picofile.com/file/8174233292/download_11_.jpg

 این شیرینی و کلا تمام شیرینی ها قزوین خود میپزند و خیلی سریع هم میسوزند توجه کنید تا کمی زیر شیرینی تغییر رنگ داد دیگه پخته.

در صورت لزوم میتونید گریل رو روشن کنید تا روی شیرینی طلایی بشه.

تماشای اون نمای پخت شیرینی ها در فر برای من که خیلی لذت بخشه شمارو نمیدونم.

http://s6.picofile.com/file/8174233350/download_12_.jpg

 و بعد اون رو از فر خارج کنید و بزارید خنک بشه و بعد در ظرف مورد نظرتون بچینید. توجه کنید اکثر شیرینی ها رو وقتی داغ از سینی جدا کنید پودر میشن و کارتون خراب میشه.

توجه کنید این شیرینی موندگاری بالایی داره و حتی بیرون یخچال تا 6 ماه میمونه. فقط باید جای اون خنک بشه. و بهتره در مصارف طولانی در فریزر نگه داری بشه.

http://s6.picofile.com/file/8174233376/download_13_.jpg

 حتما تمام مواد قبل از استفاده الک بشه تا ناخالصی نداشته باشه.

مدت زمان استراحت خمیر بین نیم ساعت تا یک ساعت هست و بهتره کمتر از نیم ساعت نباشه.

شیرینی های قالب خورده را با فاصله در سینی فر بچینید چون داخل فر شیرینی ها کمی پف میکنه و ممکنه بهم بچسبند.

بهتره برای ماست این شیرینی از ماست چکیده شیرین یا ماست خامه ای استفاده کنید و به هیچ وجه از ماست ترش شده استفاده نکنید.

 اگه تمایل داشتید شیرینی هاتون خوشرنگ بشه و گریل رو زدید بهتره سینی حاوی شیرینی ها رو از طبقه ی وسط فر به طبقه ی کف و زیرین فر انتقال بدید تا شیرینی ها نسوزند.

همونطور که گفتم پودر پسته در منزل آماده بشه و کنجد هم پاک بشه تا دونه ی سیاه توش نداشته باشه.

http://s6.picofile.com/file/8174233650/IMG_0258.JPG

 اگه مایل به استفاده از جوش شیرین نیستید میتونید اون رو با بکینگ پودر عوض کنید. ولی به نظر من حتما با جوش درست کنید تا نتیجه ی بهتر اون رو ببینید.

برای راحتی کار میتونید در ابتدای کار از هم زن برقی یا غذاساز استفاده کنید .

 فکر میکنم تمام نکته ها رو گفتم و چیزی از قلم نیفتاده باشه.

http://s6.picofile.com/file/8174233392/download_14_.jpg

 یک نکته هم بگم که شاید برای قزوینی ها بیشتر خاطره و نوستالژیک باشه.

در قدیم تر ها شیرینی های قزوین در تنور پخته میشد و اینطوری پخت یکنواختی داشته و بسیار خوشمزه هم بوده. بعد تر از اون از دستگاه آپلو استفاده میشد که اون رو روی گاز قرار میدادن و بعد روش شیرینی میپختن. خیلی ها یادشونه که چقدر سختی میکشیدن برای هر سال که آپلو و شیشه ی اون رو عوض کنن و تمیزش کنن و یا بعدش که کیک پز ها و شیرینی پز ها و فر های معمولی که صرفا برای پخت شیرینی استفاده میشد اومد به بازار و  .... خواستم یادآوری کنم الان که همه چیز و پخت راحت تر شده چقدر ما تنبل شدیم. خیلی خوبه که دمه عید بوی شیرینی خونگی توی خونه بپیچه تا بتونیم برای بچه های خودمون هم خاطراتی رو برای آیندشون بسازیم. تا اونها هم چیزی جز موبایل و تبلت برای آینده داشته باشن.

http://s6.picofile.com/file/8174233576/IMG_0236.JPG

 امیدوارم که پست امروز به دردتون بخوره و کاربردی باشه.

http://s6.picofile.com/file/8174233426/download_15_.jpg

 خوب بریم سراغ انگشتایی که در تصویره!!!همونی که از گوشه ی تصاویر معلومه!!

http://s6.picofile.com/file/8174233634/IMG_0246.JPG

 یعنی من اگه برای عکاسی نوک قله قاف رو انتخاب میکردم بازم مطمئنا دست دخترم به شیرینی ها میرسید! واقعا اصرار و پافشاری که ما در دوران کودکی برای بدست آوردن چیزها داریم اگه در بزرگ سالی داشتیم همه ی ما یا دانشمند بودیم یا یک انسان بی نهایت بزرگ!!

http://s6.picofile.com/file/8174233168/download_7_.jpg

 بله!

در راستای تربیت متعالی و دوری از امر و نهی فرزند دلبند ما اجازه دادیم دست دخترک به شیرینی ها برسه و یک دونه برداره. ولی در کمال ناباوری دیدیم تربیت عالی و متعالی جواب نمیده و دخترک به یک شیرینی اکتفا نکرده و قصد بردن کل ظرف رو داره. اینجا بود که ما با آرامش تمام تربیت متعالی رو دعوا نمودیم و فرستادیم دنبال کارش و دخترک رو هم از سمتی دیگر روانه ی اتاقش کردیم.

 و خودمان هم جارو بدست دنبالش دویدیم تا خرده های نازنین شیرینی ی سنتی ی خودمان را از روی زمین جمع کنیم.

http://s6.picofile.com/file/8174233176/download_8_.jpg

دیدگاه‌ها  

0 #15 نسترن. م 1395-01-20 12:48
سلاااام. شکلات جون من دست مردونه تو خونه ندارم. یعنی دارم ولی صبح ساعت هفت میره سر کار و هفت و هشت شب میاد. اون موقع هم که دیگه خسته س و حال ورز دادن خمیر نداره. حالا نمیشه خمیرو دوبار از چرخ گوشت رد کنم؟؟من برای شیرینی نخودچی یا برنجی هم همین کارو میکنم.
دست مردونه کیلویی چند؟؟؟؟
ممنوووون
--------------------
سلام . خد ا براتون حفظشون کنه.
چرا که نه. میشه. میتونید از مخلوط کن و غذاساز هم استفاده کنید اگه حجمش بالا باشه دستگاهتون
نقل قول کردن
+1 #14 baran b 1394-11-09 19:32
ممنون از توضیح خوب شما..میشه از کره استفاده کرد بجای روغن ممنون
---------------------
سلام. بله. کمی بافتش تغییر میکنه ولی اشکال نداره. البته تایم نگه داریشم کمتر میشه. ولی میشه نون چای کره ای
نقل قول کردن
0 #13 asma.n 1394-10-10 13:16
سلام شکلات جان،آرد صرفه چیه؟؟؟راستی باقلوا به قول خودتون شاه شیرینی قزوین ،رو هم آموزش بدین..ممنون
------------------
سلام. آرد شیزینی پزی . همون آرد گندم با تصویه بیشتر.
انشالله اسفند ماه آموزشش رو داریم.
نقل قول کردن
0 #12 نسترن. م 1394-09-10 04:02
سلااام. مادر من عید نوروز ازین شیریتیها درست میکنه وخیلی عااالی میشه مثل مثل شیریتیهای شما. من یه جا خوندم که روغن جامدو بذاری کامل ذوب بشه وبعد بذارید توی یخچال یا فریز. این کار روغنو از حالت دون دون خارج میکنه وحالت صاف یک دست و کرم شکلی پیدا میکنه و میشه روغن قنادی. حالا من هم این کارو بکنم جواب میده یا روغن خاص دیگه ای میخواد؟؟؟برای شیرینیهای دیگه که استفاده میکنم خوب جواب میده.
ممنون شکلات خانوم
--------------------
سلام. این روشم مناسبه. در کل اگه از روغن مخصوص قنادی استفاده کنید بهتره. سفت تر و صاف تره.
نقل قول کردن
-1 #11 naghme 1394-01-10 16:16
من شیرینیم سفت شده دلیلش چیه؟ میشه به جای روغن قنادی از روغن معمولی استفاده کنبم؟
-------------------
نه اصلا نمیشه روغن رو عوض کرد.حتما روغن قنادی مصرف بشه. این شیرینی کلا حالت ترد و بیسکوییتی داره. یعنی نرم و کیک مانند نیست.
نقل قول کردن
-1 #10 naghme 1394-01-09 14:17
سلام خانومی مرسی بابت رسپی :-) من درست کردم ولی سفت شد خیلی به خاطر چیه؟ باید چی کار کنم ؟ممنون میشم جواب بدید
----------------------
سلام. قبلا نون چای میل کردید؟ میخوام بدونم حالت اورجینال اون رو چشیدید؟ کلا این شیرینی ترد و بیسکویتی هست. و نرم و کیکی مانند نیست.
نقل قول کردن
0 #9 فاطی 1394-01-03 21:17
سلام عزیزم
من زیاد میونم با هل خوب نیس
میشه مقدار هلو کم کرد یا جایگزین بجاش استفاده کرد؟مثلا وانیل؟
اخه هل این شیرنی خیلیییی زیاده :cry:
----------------------------
کل مزه ی این شیرینی به طعم هل اونه. وانیل کمی میتونید بزنید. ولی اگه واقعا دوست ندارید کمی رنده پوست نارنجی پرتقال رو اضافه کنید. ولی پوست سفیدش قاطی نشه که تلخ میکنه.
ولی اینطوری نصف خوشمزگی این شیرینی رو میچشید. من خودم عاشق طعم هل در این شیرینی ام.
نقل قول کردن
0 #8 فاطی 1393-12-26 22:09
سلام شکلات جون
ی دنیا ممنون بابت سایت قشنگت
شکلات جون من زیاد میونه خوبی با هل ندارم.میشه واس هل
یه جایگزین پیدا کرد؟مثلا وانیل؟
اخه 2 ق غ خیلیییییییی زیاده!! :cry: :cry:
-----------------------
طعم این شیرینی به مزه ی هل نونه. جایگزین احتمالی پوست پرتقاله.
نقل قول کردن
0 #7 شیما 1393-12-21 08:23
عالی بود نخودچی هم بزارین دوبار درست کردم خراب شد
-------------------
ممنونم. حتما.
نقل قول کردن
+1 #6 ریحانه 1393-12-16 10:43
سلام عزیزم، وااااااای خیلییییی عالیه هنرمندیات،من که کلی ذوق میکنم هنرای شمارو میبینم نیم ساعت میشینم نگاه میکنم، منم خیلی علاقه دارم، کاش ی روز مثل شما بشم :cry:
------------------
ممنونم. لطف دارید و منو شرمنده میکنید. مطمئنا بهتر خواهید بود.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir