فلن کیک
فلن (flan) یک دسر بسیار خوشمزه است که شبیه کرم کارامل و کسترد هست. یعنی یک چیزی بین اینها. شاید کمی هم بشه گفت شبیه چیز کیکه. این دسر یک دسر سوئدی هست که امروزه در تمام جهان درست میشه.
دستور های متفاوت برای درست کردن اون وجود داره. من اینجا یک دستور راحت رو ترجیح دادم قرار بدم و انشالله در آینده دستور دیگری رو هم اینجا قرار میدم.
از طرفی شاید اسم Impossible Flan Cake رو شنیده باشید. کیک غیر ممکن. یا کیک فلن و .... ما در اینجا یک کم بازی میکنیم در کنار کیک پزی و دسر پزی. یعنی مواد کارامل و کیک و فلن رو ترکیبی داخل قالب میریزیم و روش یک فویل میکشیم و بن ماری اونو در فر میپزیم و نتیجه ی پخت ما یک دسر سه لایه ی جداگانه خواهد بود.
میشه گفت تجربه ی هیجان انگیزی هست.
مواد لازم :(این مواد و این دسر حدودا برای 10 نفر است)
مواد لازم کرم فلن :
شیر پر چرب دو پیمانه
خامه صبحانه 300 گرم
تخم مرغ 6 عدد
شکر 6 قاشق غذاخوری سر پر
وانیل یک قاشق چایخوری
مواد لازم کیک :
آرد یک و یک چهارم پیمانه. (یک پیمانه + یک چهارم پیمانه)
شکر 150 گرم
تخم مرغ 3 عدد
کره 150 گرم
شیر سه قاشق غذاخوری
وانیل نوک قاشق چایخوری
بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
مواد لازم کارامل :
شکر 6 قاشق غذاخوری
تابه چودن یک عدد کوچک
اول از همه بگم میتونید قسمت فلن رو به تنهایی درست کنید و کیک رو با اون ادغام نکنید. در این صورت دسر فلن درست کرده اید. روش کارامل کردن شکر رو قبلا در این پست کامل گفتم. تنها تفاوت اونه که دیگه ما نمیخواییم سس کارمل درست کنیم و خامه اضافه نمیکنیم. در مرحله ای که شکر ذوب شد کافیه.
6 قاشق شکر مخصوص کارامل رو داخل تابه تمیز و خشک چودن میریزیم و روی حرارات ملاییم قرار میدیم تا شکر ذوب بشه. با قاشق هم نمیزنیم و در صورت نیاز به هم زدن با دسته ی تابه و حرکت تابه اون رو هم میزنیم.

کره رو در دمای محیط قرار میدیم تا نرم بشه.
فر رو با دمای متوسط حدود 170 درجه روشن میکنیم و اجازه میدیم گرم بشه.
قالب مناسب که بهتره قطرش بین 20 تا 25 سانتی متر باشه رو انتخاب میکنیم.
شکر کارامل شده رو کف قالب میریزیم و اجازه میدیم خنک بشه. شکر دقیقا وقتی به قالب اضافه میشه میبنده. پس بهتره سریع اونو کف قالب پهن کنید. جوری که کامل کف قالب کارامل باشه. (حواستون باشه کارامل رو نسوزونید!!)
6 عدد تخم مرغ فلن + وانیل داخل مخلوط کن بریزید و با دور متوسط هم بزنید تا کاملا مخلوط بشن.بعد شکر رو اضافه کنید و باز هم بزنید.
خامه رو با هم زن دستی هم بزنید تا یکدست بشه و بعد شیر رو کم کم بهش اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوطی یکدست داشته باشید.
حالا مخلوط شیر و خامه رو روی حرارت قرار بدید و هم بزنید تا جوش بیاد.
دوباره تخم مرغ و شکر رو هم بزنید و بعد شیر و خامه رو که داغ هستن به تخم مرغ اضافه کنید و تند هم بزنید. اگه محفظه ی مخلوط کن شما بزرگه مثل من مشکلی نخواهید داشت و میتونید مخلوط شیر و خامه رو داخل همون مخلوط کن اضافه کنید و هم بزنید. ولی اگه محفظه مخلوط کن شما کوچیکه باید ظرفش رو عوض کنید.

مخلوط فلن آماده شده رو کنار قرار بدید تا کف اضافی ناشی از هم زدن اون از بین بره و مایع کیک رو درست کنیم.
برای درست کردن این کیک حتی میتونید بکینگ پودر رو حذف کنید. چون ما بافت نرم و پیوسته میخواییم نه بافت پوک و اسفنجی.
کرده رو به همراه شکر داخل همزن بریزید و هم بزنید تا یکدست و کرم رنگ و کشدار بشه.
تخم مرغ ها رو دونه دونه در ظرف جداگانه بشکنید و در صورتی که از سالم بودن اونها مطمئن شدید یکی یکی به کره و شکر اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه.
آرد و بکینگ پودر رو مخلوط کنید و الک کنید.
وانیل رو به تخم مرغ ها اضافه کنید. و هم بزنید . حالا کم کم آرد و شیر رو به مواد اضافه کنید. یعنی یک سوم آرد و یک قاشق غذاخوری شیر و هم بزنید و بعد یک سوم دیگه آرد و یک قاشق غذاخوری شیر و در نهایت یک سوم پایانای و یک قاشق غذاخوری شیر رو اضافه کنید و هم بزنید تا مایع کیک یک دست بشه.
تقریبا مایع کیک موس مانند و سفت هست. نگران نباشید.

حالا مواد کیک رو روی کارملی که دیگه کف قالب سفت شده بریزید . نیاز به صاف کردن نیست.
حالا مجدد مخلوط فلن رو هم بزنید که چیزی از اون ته نشین نشده باشه و روی مخلوط کیک به آرامی بریزید.
روی قالب رو به آرامی فویل بکشید و داخل یک قالب بزرگتر در فر قرار بدید و داخل قالب بزرگتر رو پر از آب کنید.
در تصویر مشاهده میکنید که قالب محتوی کرم فلن و کیک کاملا درون قالب بزرگتر که مملو از آب هست قرار گرفته.
برای اینکه قالب بزرگتر رو پر از آب کنید میتونید اونو توی فر قرار بدید و با یک بطری بزرگ آب توش پر کنید.
مواظب باشید دستتون نسوزه!!!!!!!!! خونه رو هم به آتیش نکشید لطفا!!

تایم دقیق پخت این کیک به قالب شما و دمای فر شما بستگی داره و بین 50 تا یک ساعت و بیست دقیقه متغییره. شما بعد از گذشت حدود 50 دقیقه از پخت کیک میتونید فویل رو باز کنید و با خلال دندون چک کنید کیک پخته یا نه؟! فقط خلال دندون رو عمقی نزنید. چون لایه ی فلن کرمی هست و زیر کیک قرار داره.
در صورتی که نپخته بود بهش تایم بیشتری بدید و دیگه نیازی به بستن مجدد فویل نیست.

بعد از پخت کیک اون رو از فر خارج کنید و یک ساعت در دمای محیط قرار بدید تا خنک بشه.
حالا برای 10 ساعت کیک فلن رو داخل یخچال قرار بدید. دو ساعت اول بدون سلفون و 8 ساعت بعدی با سلفون . تا کرم فلن بسته بشه.
بعد از گذشت این تایم دور کیک و کرم رو با چاقو باز کنید و کف قالب رو کمی در داخل ظرف آب گرم نگه دارید و در ظرف مورد نظر برگردونید.
کارامل اضافی سر ریز شده رو میتونید خالی کنید.
از ظرف دوره دار استفاده کنید تا کارامل اضافی زمین نریزه!
بعد از برگردوندن فلن کیک اون رو نوش جان کنید.
کیک رو بیش از حد نپزید چون سفت میشه و کارامل کف قالب میسوزه و طعم فلن رو خراب میکنه
همونطوری که گفتم میتونید این کرم فلن رو بدون کیک هم درست کنید. و در این طورت دسر فلن (flan) خواهید داشت.
بوی تخم مرغ این دسر نخواهد داشت اگه!!!! ::: خوب هم بزنید تخم مرغ ها رو ، تخم مرغ های جداره ظرف هم هم بخوره ، وانیل به خورد تخم مرغ بره ، تایم مناسب در یخچال استراحت کنه.
هیچ چیزی از این کیک قابلیت جایگزینی نداره!!! به جای کره روغن مایع نریزید!! به جای خامه پنیر خامه ای نریزید ، به جای هیچ چیزی لطفا جابجایی نداشته باشید.
اگه با کارامل کردن شکر به حالت عادی مشکل دارید میتونید 6 قاشق شکر رو با سه یا چهار قاشق آب سر مخلوط کنید و روی حرارت قرار بدید . برای اینکه شکرک نزنه یک قاشق آبلیمو هم به اون اضافه کنید و روی حرارت قرار بدید تا قهوه ای بشه. مواظب باشید نسوزه.
کلا اگه کارامل رو بسوزونید کل مزه فلن یا کرم کارامل خراب میشه.
این یک دسر جدید و خوشمزه برای مهمونی های شما.
در این شبهای عزیز مارو از دعای خودتون محروم نکنید.
نوش جان...















دیدگاهها
-----------------
سلام. نوش جان. ئقیقا این خاصیت کره هست و هر کیکی که کره داره تا به دمای محیط نرسه خیلی بافتش مشخص نمیشه.
---------------------
سلام نوش جان
--------------------
سلام. بله متاسفانه. خواهش میکنم.
----------------
عزیزم.استعداد خودتون بوده. ممنونم برای دعای زیباتون
------------------------------
نوش جان . باعث خوشحالی منه.
----------------------
سلام. اینکیک خمیری نمیشه. من روشی که فرمودید در تلگرام دید را ندیدم و امتحان نکردم عزیزم.
راستش یه سوالی برام پیش اومد شما گفتین برای کارامل 6قاشق غذا خوری میریزیم .اونوقت برای مواد فلن هم باید 6 قاشق غذا خوری باشه؟
---------------------
سلام. بلی. نوش جان
فقط یک سوال- آبی که توی ظرف بزرگتر میریزیم باید سرد باشه یا نه؟
---------------------------
سلام. فرقی نمیکنه ولرم باشه بهتره.
ضمنا سلام گرم منو به مامان برسونید و دختر گلتون رو از طرف من ببوسید .
-----------------------
سلام. بزرگوارید. نه به هیچ وجه مواد رو دو برابر نکنید و حتما در دو مرحله ی جداگانه دو بار دسر رو درست کنید.
بزرگیتون رو میرسونم.
ببخشید توی دستورتون گفتین که اول کارامل بعد مواد کیک و در آخر کرم فلن رو میریزین تو قالب ، ولی در تصویر کارامل، فلن و بعد کیک دیده میشه. میخواستم بدونم کدومش درسته؟
با تشکر
--------------------------
فرقی نمیکنه در هر حال بعد از پخت کیک میره زیر وکرم کارامل وسط و رویه کارامل. مطابق دستور عمل کنید.