شیرینی لطیفه
شیرینی لطیفه از شرینی های پر طرفداره که این روزها در کل ایران درست میشه. این شیرینی از شیرینی های خاص استان تبریز بوده و به خاطر بافت و نرم و لطیف و عطر خوبش و همچنین خمیر بی نهایت لطیفش ، لطیفه نام گذاری شده. خیلی راحت درست میشه . این شیرینی از دو بافت نونی و بافت خامه ای تشکیل شده که میتونیم با اسانس های مختلف مثل وانیل ، هل ، گلاب ، بیدمشک اونهارو معطر کنیم.
من قبلا روش درست کردن نون شیرینی لطیفه را کامل با تمام نکاتش بیان کردم. در اینجا روش درست کردن نون شیرینی لطیفه را ببینید.
طبق دستور نون شیرینی لطیفه را آماده کنید و وقتی پخت و از فر خارج کردید از کاغذ روغنی جدا کنید و بذارید خنک بشه. بعد از اینکه کاملا خنک شد آماده است تا خامه ی میانی اونو بذاریم.اگه حتی کمی داغی داشته باشه وقتی خامه را بین نون میمالیم خامه آب میشه و بافت لطیفه خیس میشه ، که چندان دلچسب نیست.
از نون شیرینی لطیفه برای درست کردن تیرامیسو هم میتونید استفاده کنید.البته با در نظر گرفتن نکاتش...
روش درست کردن خامه فرم گرفته را قبلا در یک پست مجزا کامل توضیح دادم. خامه فرم گرفته را طبق دستور آماده کنید و میتونید در انتها برای خوشبوتر شدن شیرینی یک تا دو قطره اسانس وانیل یا هل به خامه اضافه کنید.
حالا برای هر دونه شیرینی لطیفه به دو تا نون شیرینی لطیفه و یه قاشق غذاخوری خامه فرم گرفته نیاز داریم. بین نون ها یک تا دو قاشق خامه فرم گرفته میریزیم. برای سهولت و راحتی کار خامه را داخل قیف بریزید و از قیف بین نون ها بمالید. و در انتها با کمی خلال یا پودر پسته اونها را تزیین کنید.
اگه خواستید کمی شیک و مجلسی تر بشه از کاغذ کپسولی ساده شیرینی برای زیر اون استفاده کنید .
این شیرینی را میتونید با رنگهای خوراکی مختلف درست کنید. مثلا خامه ی اون را رنگی کنید و یا در خمیر نون قبل از پختش یک قطره رنگ خوراکی به خمیر اضافه کنید و بعد بپزید.
برای نگه داری این شیرینی از ظرف های در بسته که اصلا هوا نکشه استفاه کنید. چون نون این شیرینی در مجاورت هوا خشک میشه. و شیرینی ها به مدت 3 روز در یخچال و 1 ماه در فریزر سالم میمونه. اگر شیرینی را در فریزر نگه داری میکنید ، یک ساعت زودتر از مصرف از فریزر خارج کنید.
نوش جان
دیدگاهها
-------------------
مرسی
-------------------
سلام سفیده تخم مرغ رو با کرم تارتار بزنید .
مرسی از زحمتی که کشیدید و از اموزش خوبتون
من شیرینی رو با دستور شما درست کردم و اینقدر سفیده ها خوب حالت گرفته بودن که وقتی قیف میزدم نوک شیرینی همونطور تو هوا میموند و اصلا شیرینی در سینی پهن نمیشد و به هر شکلی از قیف خارج میشد همونطور در سینی میموند .مشکل اینجاست که بعد از پخت هم شیرینی ها به همون شکل باقی موندند و مثل شیرینی شما سطحشون صاف و یکدست نشد. ضمنا به انوازه شیرینی شما پف نکرد.میشه بگید مشکل از کجاست؟شما چطوری سطح شیرینی هاتن محدب و یکدست شده؟
خیلی ممنون میشم راهنمایی کنید چون خیلی لازم دارم که یک لطیفه درست و ابرومند تهیه کنم.
یه سوال دیگه هم دارم.به نظرتون اگر به جای نشاسته ذرت،آرد ذرت بریزمبهتر میشه یا بدتر؟
----------------------
سلام. این خیلی خوبه که خوب فرم گرفته . ولی گاهی زیادی هم زدن سفیده باعث میشه سفیده خراب بشه. فکر میکنم سفیده رو زیاد زدید. دمای فر هم تاثیر گذار هست. نه آرد و نشاسته ذرت تاثیری و فرقی نداره
---------------------
مثلا کدوم دستورها؟
----------------------
سلام. چرا هست که. در قسمت شیرنی ها و نون ها.
---------------------
ممنونم نظر لطف شماست
تو مایکروویو با چه درجه وزمانی دقیق بذارم
سولاردام الجی هست مایکروویوم ممنونم
---------------------------
سلام عزیزم. در ماکروفر و سولاردوم یک دکمه ای وجود داره بع اسم کانوکشن. حالت کانوکشن ماکروفر رو به فر تبدیل میکنه. اینطوری زمان و دمای متوسط برای درست کردن کیک یا هر چیز دیگه ای مثل فر میشه.
برم بیرون خیلی محشری
سوالم اینکه من ازدرست کردن خامه فرم گرفته
واقعا میترسم که خراب بشه نمیشه از خامه قنادی
اماده استفاده کنم
----------------------------
سلام. چرا عزیزم میشه. راحترم هست.
---------------------------------
سلام. منونم از لطف شما. الهی شکر. این واقعا هدف منه.
--------------------
روش کلید کنید. در قسمت خمیر ها و نان ها هست