خمیر پیتزای ایتالیایی
تا حالا چند مدل خمیر پیتزا توی سایت داشتیم. امروز راحترین مدل که خیلی معروفه رو با هم بررسی میکنیم. این خمیر به خمیر ایتالیایی معروفه. بسیار ترد و کرانچی هست و واقعا سفید و دوست داشتنی.
با چند تا ماده اولیه که همیشه در دست رس هست درست میشه و علاوه بر اینکه بسیار خوش قلق هست حتی قابل نگه داری در یخچال و فریزر هست.
خیلی از فست فود ها به خاطر ماندگاری بالای این خمیر اون رو برای خمیر پیتزا هاشون استفاده میکنن. در ضمن این خمیر بی نهایت راحت درست میشه و بنده خدا خیلی سازگاره و هر کاری کنی خراب کنی امکان نداره خراب بشه.
نان باگت همبرگری
آیا کسی هست که از خمیر بازی خوشش نیاد؟ واقعا؟ در هر سنی که نگاه کنیم روح خمیر باز ما سرکشی های خاص خودش رو داشته. حتی الان با دیدن خمیر توی دست نانوای محل به وجد میاییم.
علاوه بر بحث گسترده ی خمیر بازی پیچش بوی نون تازه هم توی خونه یک داستان عجیبه! واقعا جز بوهایی که مارو به لحظات زیبای کودکی و آرامش میبره! اون زمانها که انقدر فراقت داشتیم که توی صفهای طولانی نون واستیم و بعد از استشمام بوی نون تازه وقتی نوبتمون شد نون داغ رو دستمون بگیریم و داغ داغ بخوریم. نه مثل حالا که همش عجله داریم!!!! ساعت ساعت زندگی رو از دست میدیم ولی تا صفی وجود داره و حقی از مردم به گردنمونه ثانیه ثانیه برامون ارزشمند میشه! طوری که حق دیگری رو نادیده میگیریم!
خوب از بحث نون خارج نشیم. نون باگت یک نون خوشمزه و پر کاربرده برای خونه. درست کردنش خیلی راحتر از اونه که برید سر کوچه و بخریدش. و به یک بار امتحان می ارزه. اینطوری هم بوی نون توی خونه پیچیده و هم شما یاد کودکی خمیر بازی کردید! (البته میتونید به سبک نونوای محل کمی حرکات موزون هم قاطی خمیر بازی کنید تا علاوه بر همه ی ویژگی های مثبت ذکر شده ورزش هم کرده باشید)
نون کشدا (نون خرفه(خلفه) شکم پر)
محیط بر طعم خیلی چیزها اثر داره. اینکه چه چیزی رو کجا بخوری خیلی میتونه تاثیر داشته باشه. شمال کشور ما علاوه بر آب و هوای بی نهایت مطلوبش غذاهای خوشمزه ای داره . غداها و نونهایی که هیچ جایی خوردن اونها به اندازه ی همون نقطه خوشمزه نخواهد بود.
در سفری که به گیلان و رشت داشتم متوجه شدم نونی سنتی در اون شهر پخته میشه به اسم خرفه . این نون با کدو حلوایی درست میشه و داغ اون بسیار خوشمزه هست. و اگه داخل نون رو با موادی پر کنیم و به نوعی شکم پر درستش کنید به گویش محلی میشه کشدا. که واقعا خوشمزه است. مخصوصا داغ اون.
خوب عاشق آشپزی باشی و بری و اون نون خوشمزه رو بخوری و دستورش رو برای دوستانت سوغاتی نیاری که نمیشه!!! واسه همین یک ساعت و نیم توقف در حاشیه ی جاده و طی کردن زمانی رو با هم میهن های عزیزم در خطه ی شمال رو با جون و دل خریدم و دفتر و مداد به دست نشستم تا دستور این نون رو از خانوم مسنی که سالها اونو میپخت براتون سوغاتی بیارم.
مارشملو فوندانت
روش های مختلفی برای درست کردن فوندانت وجود داره. راحترین اونها درست کردن فوندانت با مارشملو هستش. انشالله در پست بعدی درست کردن فوندانت با پودر قند رو هم قرار میدم.
برای این پست قبلا یک سری عکس آماده کرده بودم که متاسفانه سایت آپلودش بسته شده و عکسهام باز نمیکرد. لازم به ذکره کلی غصه خوردم که همه ی عکسهام پریده! ولی از اونجایی که قول این پست رو به چند تا از دوستامون دادم در کارم ثابت قدم موندم و دستور فوندانت رو میگم.
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور که داخلشو با مواد مختلفی پر کنید و زیبایی اونها به سفره هاتون جذابیت بده.
در این پست دستور درست کردنشو میزارم و در پست بعدی استفاده ازش رو میگم.
لیدی فینگر (نون شیرینی لطیفه)
یکی از اون دسرهایی که دیگه جهانی شده تیرامیسو هست که به طور اورجینال با نون های درست میشه که اسمشون لیدی فینگر هست.
اون اوایل دوره ور سالهای 88 معمولا از نون آماده استفاده میکردیم. بسته 28تایی قیمتش 5500 بود ولی الان نمیدونم چنده. بعد یک دوره زمانی اون نون ها کمیاب شد . نون های آماده خوشگل و یک اندازه هستند ولی مطمئن باشید از نظر مزه به پای نون هایی که تازه درست کنیم و تو خونه بپزیم نمیرسه. هم از لحاظ قیمت هم شدیدا مناسب در میاد. تازگی نونهای خونه هم یک چیز دیگه است.
تازه این نکته رو هم در نظر بگیرید که تا بخوایید برید و لیدی فینگیر آماده پیدا کنید چندین سری خودتون لیدی فینگر پختید.
این دستور نهایت 15 دقیقه وقتتون رو بگیره و اگه درست و دقیق اجراکنید نتیجه ی خوبی میگیرید.
و جالب تر اینه که نون شیرینی لطیفه ی خودمونم مثل همین لیدی فینگره. پس با یک تیر دو نشون میزنیم.
این نون رو داشته باشید تا با پست لطیفه و تیرامیسو در خدمتون باشم.