نون کشدا (نون خرفه(خلفه) شکم پر)

http://s5.picofile.com/file/8150674926/Untitled.png

محیط بر طعم خیلی چیزها اثر داره. اینکه چه چیزی رو کجا بخوری خیلی میتونه تاثیر داشته باشه. شمال کشور ما علاوه بر آب و هوای بی نهایت مطلوبش غذاهای خوشمزه ای داره . غداها و نونهایی که هیچ جایی خوردن اونها به اندازه ی همون نقطه خوشمزه نخواهد بود.

در سفری که به گیلان و رشت داشتم متوجه شدم نونی سنتی در اون شهر پخته میشه به اسم خرفه . این نون با کدو حلوایی درست میشه و داغ اون بسیار خوشمزه هست. و اگه داخل نون رو با موادی پر کنیم و به نوعی شکم پر درستش کنید به گویش محلی میشه کشدا. که واقعا خوشمزه است. مخصوصا داغ اون.

خوب عاشق آشپزی باشی و بری و اون نون خوشمزه رو بخوری و دستورش رو برای دوستانت سوغاتی نیاری که نمیشه!!! واسه همین یک ساعت و نیم توقف در حاشیه ی جاده و طی کردن زمانی رو با هم میهن های عزیزم در خطه ی شمال رو با جون و دل خریدم و دفتر و مداد به دست نشستم تا دستور این نون رو از خانوم مسنی که سالها اونو میپخت براتون سوغاتی بیارم.

مواد لازم :

آرد گندم  : نیم کیلو

آرد برنج : نیم کیلو

پوره کدو حلوایی  2 پیمانه

پودر خرفه (خلفه یا شنبلیله)2 تا سه قاشق غذاخوری

پودر قند و آب به میزان لازم

موا لازم داخل نون کدو :

دارچین

جوز هندی

پودر هل تازه سابیده شده

پودر قند

گردو ی آسیاب شده

برای درست کردن پوره کدو حلوایی به این پست مراجعه کنید : پوره کدو حلوایی

http://s5.picofile.com/file/8150674900/IMG_0472.JPG

آرد برنج و گندم رو با هم مخلوط کنید و دو بار الک کنید. پوره کدو حلوایی رو با پودر خرفه مخلوط کنید. بهتره اول یک و نیم پیمانه پوره کدو حلوایی رو با آرد ها مخلوط کنید و ورز بدید. اگه خیلی سفت بود کمی آب به مواد اضافه کنید تا نرم تر بشه. میتونید هم باقی کدو رو کم کم اضافه کنید تا خمیر یکدستی ایجاد بشه. خیلی سخت نگیرید! ما خمیری میخواییم که به دست نچسبه و لطیف باشه. میزان کدو و آب و آردها دست شماست. (آب لطافت خمیر رو بیشتر میکنه ولی بعد از پخت باعث خشک شدن میشه)فقط انقدر باید ورز بدید تا خمیر یکدست بشه.بعد روی خمیر رو خوب بپوشونید و بزارید نیم ساعت توی محیط آشپزخونه بمونه. فقط حواستون باشه حتما روشو خوب بپوشونید چون روغنی در این نون به کار نرفته احتمال خشک شدنش زیاده.

اگه کدوی شما خیلی بی مزه بود کمی پودر قند به نونتون یا پوره ی کدوتون اضافه کنید.

اگه از خواص پودر خرفه یا به طور کلی گیاه خرفه چیزی نمیدونید یک سرچی انجام بدید. این گیاه یکی از شاهکارهای آفرینشه. انقدر خاصیت داره که اگه الان شروع به نوشتن اونها بکنم تا فردا هم تموم نمیشه. فقط به ذکر این حدیث از امام صادق بسنده میکنم .

امام صادق (ع) می فرماید: بر روی زمین سبزی خوردنی شریف‌تر از آن نیست و سبزی خوردنی حضرت فاطمه (س) است و عقل را بسیار زیاد می‌کند.

http://s5.picofile.com/file/8150674868/download_4_.jpg

 مواد داخلی این نون رو به میزانی که دوست دارید با هم مخلوط کنید و آسیاب کنید. من میزان نگفتم. شما با طبع خودتون اونطوری که میخوایید درست کنید.

 خوب حالا نیاز به شعله و حرارت دارید. در روش سنتی از گاز مخصوصی استفاده میشه ولی ما که نداریم. میتونیم از تابه ی سفالی استفاده کنیم. تابه ی سفالی رو روی شعله برعکس قرار بدید و حرارت رو زیاد کنید تا داغ بشه.

خمیرمون رو بعد از استراحت دوباره ورز میدیم تا خشکی نداشته باشه و یکدست بشه . بعد یک مشت کوچیک از خمیر بردارید و کمی توی دست باز کنید. توش یک قاشق چایخوری از مواد داخلی بریزید و با دست اونو طوری ببندید که هیچ چیزی از مواد داخلی معلوم نباشه.

بعد اونو روی سطح آرد پاچی شده قرار بدید و با وردنه بازش کنید. به طوری که قطرش به اندازه ی نون بشه. حتما سطح زیر کارتون رو آرد پاچی کنید تا خمیر نچسبه و راحت جدا بشه.

حالا اونو روی تابه ی سفالی قرار بدید و وقتی یکطرف اون پخت برش گردونید.

معمولا شروع به باد کردن میکنه که میتونید با در قابلمه پفش رو بگیرید.انقدر هیجان انگیزه که نگو........ این باد کردن خمیر کلی به نون وا انرژی میده!

دو طرف نون خیلی سریع میپزه. فقط حواستون باشه اگه نمیخوایید همون موقع مصرفش کنید حتما توی پارچه ی مخصوص نون بپیچیدش تا خشک نشه.

بازم تکرار میکنم داغ اون یک چیز دیگه است.

این عکسها و این سفر مال حدود چهار ماه پیشه. شایذم قدیم تر. به مناسبت یلدای پیش رو این پست رو گذاشتم.

http://s5.picofile.com/file/8150674850/download_2_.jpg

 

 

دیدگاه‌ها  

0 #3 جاوید 1393-09-16 02:18
سلام

در صورت تمایل .لطفا روش پخت نان خرفه را با نام خودتان به آدرس www.facebook.com/iranmalaysiasociety پست بفرمایید.
---------------------
سلام. اگر دوست داشتید خودتون از طرف ما با آدرس ما قرار بدید. ممنون.
نقل قول کردن
+2 #2 فری 1393-09-09 10:16
سلام.ممنون بابت دستورای خوبی که توسایت میذارین. یه نکته بگم اونم اینکه ما به این نون میگیم نون خلفه(kholfeh) که خلفه همون شنبلیله ست و درواقع داخل این نون از تخم شنبلیله سابیده استفاده میشه که یه عطروطعم خاصی بهش میده. :-)
---------------------
چه جالب من نمیدونستم. خیلی خوب کردید که گفتید. ممنون از شما
نقل قول کردن
0 #1 محیاا 1393-09-05 21:52
سلااااام من اومدم خیییلیی دلم تنگ شدبوامایه شری مشکلات مخصوصانداشتن نت باعث شدکلیییی عقب بمونم ولی خوشحالم ک درست شد.ر فوت مادربزرگ همسرتونوتسلیت میگم :cry:
---------------------
ممنونم. جاتون خالی بود.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir