خمیر پیتزای ایتالیایی
تا حالا چند مدل خمیر پیتزا توی سایت داشتیم. امروز راحترین مدل که خیلی معروفه رو با هم بررسی میکنیم. این خمیر به خمیر ایتالیایی معروفه. بسیار ترد و کرانچی هست و واقعا سفید و دوست داشتنی.
با چند تا ماده اولیه که همیشه در دست رس هست درست میشه و علاوه بر اینکه بسیار خوش قلق هست حتی قابل نگه داری در یخچال و فریزر هست.
خیلی از فست فود ها به خاطر ماندگاری بالای این خمیر اون رو برای خمیر پیتزا هاشون استفاده میکنن. در ضمن این خمیر بی نهایت راحت درست میشه و بنده خدا خیلی سازگاره و هر کاری کنی خراب کنی امکان نداره خراب بشه.
مواد لازم :(این مقدار برای 4 خمیر پیتزای نرمال کافی است)
آرد سفید چهار و نیم پیمانه سر خالی
آب یخ یک و نیم پیمانه
روغن زیتون یک چهارم پیمانه
خمیر مایه فوری یک قاشق چایخوری
نمک یک قاشق چای خوری
شکر یک پنسه
اول از همه از دورو اطرافتون مطمئن شید که یک وروجک ریز نباشه!! چون ممکنه با صحنه خالی شدن جعبه آرد روی نازنین فرش آشپزخونه روبرو بشید! بعد 4 و نیم پیمانه آرد سفید سرد (بهتره همیشه آرد را داخل فریزر نگه داری کنید) را به همراه نمک و شکر (یک پنسه مقدار شکری که بین دو انگشت اشاره و شست جا میگیره هست. خیلی کمه ولی لازمه) و خمیر مایه فوری مخلوط کنید. و بعد روغن زیتون رو به مواد اضافه کنید. اگه بوی روغن زیتون رو دوست ندارید میتونید مثل من از روغن زیتون بدون بو استفاده کنید.
بعد با نوک انگشت شروع به مخلوط کردن روغن و آرد بکنید. و سعی کنید کم کم آب یخ رو به مواد اضافه کنید. این مقدار آب حدودی هستش. ممکنه کمی بیشتر یا کمتر نیاز به آب پیدا کنید. چون جنس آرد ها با هم متفاوته. و بستگی به مرغوبیت آرد ممکنه آب بیشتری نیاز داشته باشید.
همینطوری که آب رو کم کم اضافه میکنید با نوک انگشت سعی کنید خمیر رو درست کنید. این خمیر نیاز به ورز دادن زیاد داره. مثلا در نظر بگیرید 20 دقیقه زمان میبره ورز دادن.
پس خوب ورز بدید. اصلا نگران زیاد شدن آب نباشید! با ورز دادن خمیر آب به خورد اون میره.
اینکه شما چطور ورز بدید خیلی فرقی نمیکنه. مهم اینه کل خمیر زیر و رو بشه. پس هر جور راحتید ورز بدید. اینکه خمیر درست کنید و اون رو شکل بدید و ورز بدید یکی از آرامش بخش ترین کار های دنیاست. اینکه تمام ناراحتی های درونی و استرس ها تون را با فشار دست به خمیر منتقل کنید واقعا تمدد اعصاب خوبیه. به امتحانش می ارزه.
من سعی کردم از هر حالت خمیر عکاسی کنم تا ببینید حالات خمیر چقدر متغییره.
نیازی نیست خمیر مایه عمل بیاد. و نیاز به آب گرم هم نیست.
از اون روزی که این خمیر رو در منزل درست کردم ، هر روز باید کمی خمیر از فریزر بیرون بیارم برای وروجک دخملی !! به حدی به خمیر بازی علاقه نشون داده که گمونم اگه الان درکی از شغل آینده داشت حتما نونوایی رو انتخاب میکرد!
اصلا فکر نکنید که خمیر هاشو به همه جا میچسبونه و منو بیچاره میکنه جهت کندن اونها! اصلانم فکر نکنید من از خمیر بازی خسته شدم!!!!!! اصلانم فکر نکنید الان نشسته کنار من و با وجد داره میگه مامان این چیه؟ و خودش جواب میده : مامان( خمیررر )بازی !
وبعد از اینکه به یک خمیر نرم و صاف و کمی چسبنده که به راحتی شکل میگیره رسیدید اون رو با روغن چرب کنید و داخل ظرف قرار بدید و روی ظرف رو با سلفون بپوشونید. و ظرف را در جای نسبتا گرم قرار بدید تا برای 2 ساعت بمونه و حسابی پف کنه.
حدود دو تا سه برابر میشه خمیرتون. و بعد از گذشت این زمان خمیر آماده استفاده است. میتونید اون رو برای دو روز در یخچال نگه داری کنید. ولی حواستون باشه کاملا روی اون پوشونده باشه. میتونید برای نگه داری داخل پلاستیک زیپ نگه دارید تا هوا به اون نرسه!
این خمیر در حالت کاملا پوشانده شده برای 2 ماه در فریزر میمونه. فقط توجه کنید بهتره چند ساعت قبل از مصرف اون رو به یخچال انتقال بدید تا یخش باز بشه.و بعد ورز بدید و مورد استفاده قرار بدید.
یک روش نگه داری هست که اونم خیلی راحته. اینه که وقتی خمیر آماده شد اون رو به چهار قسمت تقسیم کنید و بسیار نازک باز کنید و به طوری که 4 خمیر پیتزای نازک داشته باشید و اونها رو به مدت هفت تا ده دقیقه(شایدم بشتر بسته به دمای فر شما) درون فر از قبل داغ شده با دمای 180 درجه نیم پز کنید. و بعد اجازه بدید خنک بشه و اون رو داخل پلاستیک بپیچید و بین نون ها هم کاغذ روغنی قرار بدید و حالا نون ها رو فریز کنید. و هر وقت نیاز به استفاده از اون رو داشتید یک ساعت زودتر از فریزر خارج کنید. و وقتی یخش از شد روش مواد پیتزا بزارید و مجدا بپزید.
برای یخ زدایی نون ها از ماکروفر هم میتونید استفاده کنید.
بهتره قبل از استفاه از این خمیر اون رو نیم پخت کنید و بعد مواد رو روی اون قراربدید و مجددا پخت را کامل کنید. و اون حالت کرانچی که انتظار داریم رو بهمون بده. برای نیم پخت شدن به دمای فر شما بشتگی داره ولی معمولا بین 10 تا 12 دقیقه زمان میبره. کل سطح خمیر باید یکدست پف کنه. و به راحتی بشه اون رو از سطح ظرف بلند کرد.
یک نکته دیگه هم اینکه هیچ وقت روی سطح خمیر رو خیلی پنیر نریزید چون اون هم باعث خمیر شدن نون پیتزا بعد از پخت خواهد شد.
دیدگاهها
خیلی ممنون از دستور های عالیتون
------------------------
سلام. بله. ولی مطمئن باشی طعم روغن زیتون محسوس نیست.
----------------------
سلام.
اگه خمیر مایه شما مشکلی نداشته باشه. درجه ی فرتون احتمالا مشکل داره. شایدم کم ورز دادید. یا مقدار آبی که مصرف کردید زیاد بوده. راستش من این خمیر رو چندین بار درست کردم ولی مشکلی پیش نیومده و خیلی خوض قلقه. دیگه چیزی به ذهنم نمیرسه
----------------------
ممنونم گلم. نفرمایید خانوم ، ماشالله شما کلا خانوادگی با سلیقه و با کمالاتید. لطف داری عزیزم.
من کیک شیفون رو درست کردم
وقتی از فر درآوردم پفش کم شد-علتش چیه؟ ممنون
---------------------
سلام.
کاملا عادی هست. کلا این کیک تا 5 سانت جدا داره نشست کنه. اگه بخوایید این نشست رو نداشته باشه یک سری تکنیک وجود داره مثل آویزون کردن کیک و .... که اون قدری ارزش نداره که بخوایید سرش وقت بزارید. یا مثلا زیاد و کم کردن حرارت در حین پخت که کمی از نشست رو کم میکنه.
من کیک شیفون را درست کردم وقتی از داخل فر دراوردم پفش کم شد. علتش چیه؟ ممنون
-----------------------
سلام. تا حدودی کم شدن پف طبیعی هست. چقدر از پفش کم شد؟
اینکه خمیرش قابل نگه داری هست محشره مخصوصا برای شاغل ها.
ای جانم دخمل بلا دستاشووووووووو بجای من ببوسینش
--------------------
ممنونم. چشم عزیزم.
امان از دسته این دخمل!!