نان باگت همبرگری

آیا کسی هست که از خمیر بازی خوشش نیاد؟ واقعا؟ در هر سنی که نگاه کنیم روح خمیر باز ما سرکشی های خاص خودش رو داشته. حتی الان با دیدن خمیر توی دست نانوای محل به وجد میاییم.

 

علاوه بر بحث گسترده ی خمیر بازی پیچش بوی نون تازه هم توی خونه یک داستان عجیبه! واقعا جز بوهایی که مارو به لحظات زیبای کودکی و آرامش میبره! اون زمانها که انقدر فراقت داشتیم که توی صفهای طولانی نون واستیم و بعد از استشمام بوی نون تازه وقتی نوبتمون شد نون داغ رو دستمون بگیریم و داغ داغ بخوریم. نه مثل حالا که همش عجله داریم!!!! ساعت ساعت زندگی رو از دست میدیم ولی تا صفی وجود داره و حقی از مردم به گردنمونه ثانیه ثانیه برامون ارزشمند میشه! طوری که حق دیگری رو نادیده میگیریم!

 

 

خوب از بحث نون خارج نشیم. نون باگت یک نون خوشمزه و پر کاربرده برای خونه. درست کردنش خیلی راحتر از اونه که برید سر کوچه و بخریدش. و به یک بار امتحان می ارزه. اینطوری هم بوی نون توی خونه پیچیده و هم شما یاد کودکی خمیر بازی کردید! (البته میتونید به سبک نونوای محل کمی حرکات موزون هم قاطی خمیر بازی کنید تا علاوه بر همه ی ویژگی های مثبت ذکر شده ورزش هم کرده باشید)

مواد لازم :

آرد  4 پیمانه 

شیر ولرم  220 میلی لیتر 

کره یا روغن زیتون یا کنجد 30 گرم 

خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری (معادل ده گرم)

شکر  1 قاشق غذاخوری

نمک  1 قاشق چای خوری

کنجد برای تزیین به میزان لازم

سفیده تخم مرغ برای رومال

 

برای درست کردن باگت گرد ، هم میتونید اونها رو بزرگ و هم کوچیک درست کنید. من از خمیر برای درست کردن مینی باگت استفاده کردم. مینی باگت در مهمونی ها خیلی کاربرد داره و واقعا به درد بخوره.

مثلا در مهمونی تولد دخترم من از مینی باگت استفاده کردم.

میتونید سر فرصت درست کنید و بسته بندی کنید و بزارید توی فریزر و در مواقع نیاز بیرون بیارید و با ماکروفر داغ کنید. یا بذارید کم کم یخش آب بشه.

اول از همه نصف شیر + شکر + خمیر مایه رو با هم توی ظرف میریزیم و  15 دقیقه بهش زمان میدیم.(روی ظرف چینیتون یک بشقاب به عنواغن در بزارید تا زودتر عمل کنه) تا خمیر مایه عمل کنه. توجه کنید شیر داغ نباشه.(در مورد خمیر ها قبلا حرف زدیم)

کره ی آب شده + نمک +اونهارو به خمیر مایه اضافه میکنیم.

آرد رو الک میکنیم. سعی کنید حداقل دو بار آرد رو الک کنید. و بعد قاشق قاشق آرد رو به موادمون اضافه میکنیم و هم میزنیم. یک دفعه تمام آرد اضافه نشه!!!!!!!! من خودم معمولا سه لیوان آرد نیازم میشه. و بعد باقی شیر رو اضافه میکنیم. این اضافه کردن آرد و شیر باید طوری باشه که آرد کمتری استفاده بشه. هر چی آرد کمتر اضافه بشه در نهایت خمیر لطیفتره. و در نهایت علاوه ر اینکه زودتر خمیر عمل میاد ، خمیر سبک تر و اسفنجی تری خواهیم داشت.

انقدری آرد بریزید تا خمیرتون نرم بشه و سفت نباشه!!!!!

بعد خمیر رو ورز میدیم. خود این ورز دادن باعث میشه لطافت خمیر بیشتر بشه و آرد کمتری نیاز داشته باشه. 

روی خمیر رو بپوشونید و به مدت یک ساعت بهش استراحت بدید تا خوب پف کنه. باید حجم خمیر شما دو برابر یا حتی چند برابر بشه و این موضوع هم بسته به تازگی خمیر مایه شما و زمان استراحت و محیط داره. محیط گرم و زمان استراحت هم باید یک تا دو ساعت باشه.

http://s5.picofile.com/file/8150676334/download_2_.jpg

بعد از مدت استراحت خمیر رو اونقدر و شکلی که میخوایید داشته باشه درست کنید و روی سطح نچسب سینی فر قرار بدید. میتونید برای اینکه اطمینان داشته باشید نمیچسبه سطح رو کمی آرد پاچی کنید یا کاغذ روغنی بندازید. برای اینکه نون ها در نهایت یک اندازه باشند میتونید چونه ها رو وزن بگیرید. حدودا 80 گرم برای سایز خمیر مینی باگت خوبه. و بعد هر چونه رو خوب ورز بدید تا صاف بشه و داخل سینی میزاریم.

بعد 15 دقیقه  دوباره به گلوله های نونتون استراحت بدید تا کمی پف کنه و پوک بشه. و بعد روی اونها رو اگه دوست داشتید رومال براق داشته باشید از زرده تخم مرغ و کنجد استفاده کنید و اگه خواستید مثل نون های بیرون باشه از سفیده ی تخم مرغ و کنجد . (میتونید به جای سفیده تخم مرغ از شیر هم استفاده کنید)

دوباره 15 دقیقه استراحت بدید.

یک نکته رو مجدد بگم سعی کنید تا جایی که جا داره از آرد کمتری استفاده کنید. هر چی آرد بیشتر بشه خمیر سنگین و خشک میشه. برای اینکه از آرد کمتری استفاده کنید اولش که با قاشق هم میزند ولی وقتی خواستید از دست استفاده کنید از نوک انگشت برای ورز دادن استفاده کنید.و اگه کمی نوک انگشتتون خیس یا چرب باشه دیگه خمیر نمیچسبه.

http://s5.picofile.com/file/8150676350/download.jpg

حالا سینی نون ها برای مدت نهایتا 10 دقیقه بسته به دمای فر شما و اندازه ی نون هاتون در طبقه ی وسط فر از قبل با دمای 220 درجه داغ شده قرار میگیره تا خوب بپزه. (بالاترین درجه فر) 

تایم پخت باید در کمترین حالت ممکن باشه و دما بالا تا رطوبت خمیر از بین نره.

میتونید یک کاسه آب هم داخل فر قرار بدید تا فر مرطوب باشه و بعد از قرار دادن سینی نون داخل فر ، کاسه رو بیرون بیارید.

کیفیت عکسها خوب نشده چون شب بود و واقعا نور کم! دیگه به بزرگیتون ببخشید.

با این دستور نون من این برگرهای شکم پر رو هم درست کردم.

البته در پست برگر شکم پر میتونید  آموزش کاملش رو ببینید.

دیدگاه‌ها  

0 #22 زهرا. 1399-01-08 14:48
سلام شکلات عزیزروزتون به خیر سال نو مبارک امیدوارم سالی همراه باسلامتی وموفقیت داشته باشین
من این دستور شما رو درست کردم خمیرم پف کرد ولی بعد از پخت اصلن پوک نشده بود و داخلش کاملن خمیر بود ممکنه از مایه خمیرش باشه؟ مایه خمیر خوب رو با چه مارکی و از کجا تهیه کنم؟ (منم قزوینی هستم)
--------------------------------سلام ممکنه. اگه مناسب هوادهی کرده باشید. خمیر مایه رضوی و یا دکتر اوکتر
نقل قول کردن
0 #21 مزیم بانو 1396-07-02 17:33
یلام،
دنبال یه دستور راحت برای نون سنتی می گردم که توی خونه بشه پخت. یه نونی که بشه باهاش میرزا قاسمی و کشک بادمجون و نون پنیر گردو و از این چیزا خورد. نمی دونم منظورم رو متوجه شدید؟
اینجایی که ما هستیم نون ایرانی گیر نمیاد. نون های باگت و فانتزی هم گاهی برای بعضی غذاها مناسب نیستند.
----------------------
سلام. انشالله یادم بمونه نون فتا و نون تافتون و حتی سنگک رو هم میشه در فر و روی گاز درست کرد. پستشو میزارم
نقل قول کردن
+1 #20 مریم بانو 1395-06-06 19:54
سلام خانومی
یه راهنمایی می کنید این خمیر رو با دستگاه خمیرساز چطوری می شه آماده کرد؟
------------------------
سلام. مواد را به ترتیب داخل دستگاه بریزید و... فقط توجه کنید زیاد هم نخوره تا کیفیت خمیر پایین نیاد و خشک نشه.
نقل قول کردن
0 #19 راشل 1395-04-06 18:32
سلام ممنون از سایت خوبتون دستوراتتون عالیه تروخدا دستور نون شیرمالو بذارید واینکه اون دامنی که برای تولد دخترتون درست کردین گفته بودین طرز درست کردنشو توی اینترنت سرچ کنم ولی با چه اسمی توی اینترنت سرچ کنم من خیلی دوست دارم این دامنو یاد بگیرم تروخدا زود جوابمو بدین راستی بی زحمت طرز تهیه رولت خامه ای ساده ونون رولت شکلاتی رو هم آموزش بدین
-------------------------

سلام. شیر مال رو به زودی نمیتونم قول بدم. ولی رولت رو حتما در پستهای بعدی میزارم.
مدل دامن توتو هست. سرچ کنید دامن توتو و درست کردن آن اگه باز پیدا نکردید براتون لینک میزارم.
نقل قول کردن
+1 #18 معصومه 74 1395-04-06 00:25
سلام شکلات جون خسته نباشین
میخواستم بدون ماگه بخوایم این خمیرو در مقدار زیاد درست کنم
مثلا به اندازه ۲۰۰ تا نون باگت موادموباید دو برار کنم یا اینکه مقدار موادو نمیشه دو برابر کرد و اندازه ها به نسبت های متفاوت بیشتر میشه خمیر مایه چطور؟ :-|
---------------------
سلام. بهتره چند بار خمیر بگیرید. و اجازه بدید استراحت کنن. طوری که زمان استراحت تداخل داشته باشه که پست سر هم درست کنید. اینطوری بهتره.
نقل قول کردن
0 #17 Zohre1372 1394-11-02 20:39
سلام عزیزم.
من این نون درست کردم خیلی خوب شد و همه راضی بودند ممنونم از دستور خوبت
فقط یک سوال داشتم میشه از این دستور برای شیرمال هم استفاده کرد؟
اگه میشه چه چیزهایی باید بش اضافه کنیم ؟
چقد شکر؟ کی اضافه بشه؟
----------------------
سلام. نوش جان. خداروشکر.
نه نمیشه. خمیر شیر مال متفاوت و سنگین تره. دستورشو میزارم. مجدد یادآوری کنید بهم.
نقل قول کردن
0 #16 یاسین 1394-09-17 21:15
سلام خسته نباشید تازه با سایتتون اشنا شدم ولی تا اونجایی که من اطلاع دارم نون و باید ورز داد ولی اینجا هیچ اشاره ای نشده یعنی ورز نمی خواد
---------------------------
سلام. سلامت باشید . خوش اومدید.
تا جایی باید ورز داد که یکدست بشه.
نقل قول کردن
0 #15 نسترن. م 1394-08-22 21:25
سلااام. منم چندین بارنون درست کر. ولی شکلات جون یه مشکلی هست و اون هم این که گاهی وقتها مثل همین دفعه مایه خمیری خریده که فوق العاده س یعنی مقدار کمی از مایه خمیر برای یک لیوان مایعات لازمه. تنها مشکل مایه خمیرم اینه که با وجود مقدار کم ولی همیشه خمیرم بوی مابه خمیرو میده. و من ابنو دوس ندارم. هیچ وقت هم انقدر زیاد نبود.
ممنون
------------------------
خوب به طور کلی حتی خیلی کم بوی مایع خمیر وجود خواهد داشت. بازم نوع مایع خمیر خارجی شاید بوی کمتری داشته باشه. و فوری
نقل قول کردن
0 #14 لیلا 1394-07-22 12:40
سلام بر بانوی هنرمند
میخام بدونم از خمیرمایه فوری هم میتونم استفاده کنم ؟
و در اینصورت باز باید همون 1/5 پیمانه شیر رو بریزم ؟
چکارکنم نان من کاملا پوک بشه ؟
------------------------
سلام. بله این دستور با خمیر مایه فوری هست. در هر صورت بهتره فعال سازی انجام بشه.
نقل قول کردن
0 #13 معصومه. 1394-07-21 20:51
شكلات جون جديدا نون هام تو فر موقع پخت روشون ترك ميخورن خيلي خوب هم ورز ميدم همه قوانينتو رعايت ميكنم چرا ترك ميخورن
-------------------------
ترک به خاطر حرارت زیاد فر هست عزیزم. نوع آردتم ممکنه تاثیر گذار باشه
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir