کیک اسفنجی نارگیل
کیک اسفنجی و شیفون دو کیک مناسب برای خامه کشی های سنگین هستند. امروز میخوام یک کیک دیگه که اسفنجی هست و مناسب خامه کشی رو بهتون معرفی کنم.
کیک اسفنجی نارگیل بسیار راحت درست میشه و در عین حال پر از مزه هست.
در صورتی که طعم نارگیل رو دوست ندارید میتونید این کیک رو با بادام یا فندوق درست کنید و دقیقا به اندازه ای که پودر نارگیل هست پودر بادام یا فندوق بریزید.
مواد لازم:
تخم مرغ 9 عدد
آرد قنادی 210 گرم
شکر 340 گرم
کره 70 گرم
پودر نارگیل 70 گرم
نشاسته ذرت 25 گرم
بکینگ پودر یک و نیم قاشق چایخوری
وانیل کره ای یا اسانس نارگیل چند قطره
نمک یک پنسه
اولین کاری که در تمام کیک ها انجام میدیم روشن کردن فر بادمای متوسط هست. حداقل باید 10 دقیقه فر داغ بشه و بعد کیک داخلش قرار بگیره.
کف قالب رو کاغذ روغنی بیندازید. من از دو قالب بیست سانتی استفاده کردم. میتونید از یک قالب 25 سانتی هم استفاده کنید.ولی تایم پخت طولانی تر میشه.
اگه تخم مرغ های شما خیلی درشت بود 8 عدد کافیه. تخم مرغ هارو سرد و از یخچال خارج کنید. زرده و سفیده اون رو جدا کنید و سفیده به همراه نصف شکر حسابی هم بزنید تا پف کنه. و بعد داخل یخچال قرار بدید.
زرده رو به همراه باقی شکر و اسانس وانیل یا اسانس نارگیل(اگه از اسانس استفاده میکنید در حد دو قطره و اگه از وانیل استفاده میکنید نوک قاشق کافیه) انقدر هم بزنید تا کشدار و کرم بشه.
کره ای که در دمای محیط قرار گرفته رو به مخلوط زرده اضافه میکنیم و در حد مخلوط شدن میزنیم.
آرد + بکینگ پودر + نمک + نشاسته ی ذرت را مخلوط میکنیم و چند بار الک میکنیم. بعد پودر نارگیل رو اضافه میکنیم و هم میزنیم تا یکدست بشه. اگه نمیخوایید داخل بافت کیک نارگیل زیر دندون بیاد میتونید نارگیل رو در یخچال قرار بدید و وقتی سرد بود یکی دو پالس آسیاب کنید تا پودری تر بشه. ولی اگه نارگیل گرم باشه و آسیاب کنید به روغن می افته و دیگه مناسب مصرف نیست.
حالا یک سوم از سفیده تخم مرغ رو با مواد زرده مخلوط کنید و با لیسک به صورت دورانی هم بزنید تا صاف بشه. و بعد یک دوم مواد آردی رو به مخلوط اضافه کنید و باز هم دورانی با لیسک هم بزنید تا یکدست بشه.
مجدد یک سوم از سفیده تخم مرغ رو اضافه کنید و هم بزنید و وقتی یک دست شد یک دوم باقی مانده مواد آردی رو اضافه کنید و دورانی هم بزنید تا یکدست بشه.
در انتها یک سوم باقی مانده سفیده تخم مرغ را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا یکدست بشه.
وقتی مواد کاملا یکدست شد اونها رو به اندازه ی مساوی در قالبها یا قالبمون میریزیم و سر اون رو صاف میکنیم و داخل فر داغ در طبقه ی وسط و با دمای متوسط قرار میدیم.
حدود 45 دقیقه تا یک ساعت زمان میبره بپزه و میتونید بعد از گذشت زمان سی دقیقه وقتی بوی کیک بلند شد با خلال دندون تست کنید که آیا پخته یا خیر.(خلال دندون را داخل مرکزی ترین نقطه ی کیک فرو ببرید و اگه خمیری به اون نچسبید یعنی کیک پخته)
بعد از پخت کیک اجازه بدید دو دقیقه در فر خاموش بمونه و بعد بیون بیارید و اجازه بدید داخل قالب کمی خنک بشه. بعد دور تا دور کیک رو با چاقو باز کنید و به آرومی کیک رو از قالب خارج کنید و روی صفحه ی توری قرار بدید تا کیک خنک بشه و بعد داخل سلفون بپیچید و در یخچال نگه داری کنید تا کامل خنک بشه و مناسب خامه کشی باشه.
- در هنگام جدا کردن زرده از سفیده اصلا نباید زرده داخل سفیده قاطی بشه. ظرفی که سفیده در اون زده میشه و پره های همزن باید کاملا تمیز و خشک باشن.
- دمای فر باید متوسط باشه و نباید خیلی داغ یا سر باشه.
- برای مخلوط کردن نهایی مواد اصلا از همزن نباید استفاده کرد چون پف کیک رو خراب میکنه و حباب های هوایی سفیده تخم مرغ رو از بین میبره.
- اگه نمیتونید سفیده تخم مرغ رو خوب پف بدید و پوک کنید میتونید از کرم تارتار استفاده کنید. در حد خیلی کم.
- بافت این کیک کاملا اسفنجی هست و مناسب برای کیک های سنگین و خامه کشی هستش.
دیدگاهها
با تشکر خانوم هنرمند .
-------------------
سلام عزیزم. حتما امتحان کنید کیک های دیگه رو.