پیراشکی مرغ
تا الان دو مدل خمیر پیراشکی رو با هم مرور کردیم. مدل اول خمیری که در فر درست میشد و مورد دوم یک مد خمیر که قابل سرخ کردن بود. امروزم یک مدل دیگه خمیر پیراشکی سرخ کردنی که خیلی هم راحت درست میشه رو با هم مرور کنیم.
از طرفی مواد داخلی این پیراشکی هست که میتونید مواد گوشتی یا مرغی یا حتی سوسیس و کالباس بریزیم.
مواد لازم خمیر : (این مواد برای 30 عدد پراشکی متوسط کافی است)
آرد سفید سه پیمانه
تخم مرغ سه عدد
روغن مایع یک چهارم پیمانه
خمیر مایع سه قاشق چایخوری سر خالی
شکر سه قاشق چایخوری سر خالی
آب ولرم نصف پیمانه
نمک یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه ، قرمز و آویشن به میزان لازم
این مقدار خمیر زیاد هست و اگه برای چند تا دونه میخوایید درست کنید بهتره خمیر رو یک سوم کنید یا نصف.
این خمیر خیلی خوش قلق هست. اینکه من چیزی رو میگم خوش قلق یعنی راحت و بی درد سر درست میشه! ولی حالا اگه دیدید به مشکل برخوردید که خودتون برید ببینید کجارو خطا رفتید! مثلا خمیر مایه رو من بارها گفتم چک کنید سالم باشه، حتی اگه تازه خریدید ، حتی اگه فوری باشه!! باید عمل بیاد و اگه سالم بود به مواد اضافه کنید!
این خمیر سرخ کردنی هست پس نمیشه توی فر درست کرد!! حتی شما دوست عزیز.
اگه هر چیزی رو زیاد و کم کنید یا جا به جا کنید عواقب اون پای خودتونه! یعنی به جای روغن کره نریزید ، به جای آرد سیب زمینی نریزید، به جای تخم مرغ ، گوجه نریزید!!! یعنی ترو به خدا انقدر دنبال جا به جا کردن یک دستور نباشید!!
خوب حالا بیاییم سر اصل مطلب. آخه یک دوستی پیغام داده بود برای درست کردن یک کیک ، که من به جای کره ، روغن ریختم ، به جای ماست ، شیر ریختم و به جای شکر سفید ، پودر قند ریختم ! بعد تازه میپرسید چرا کیکم پف نکرد!! ای بابا! خوب من چی بگم اینجا؟!
ابتدا خمیر مایه + شکر رو داخل یک ظرف میریزیم و هم میزنیم و بعد نصف پیمانه آب ولرم (نه گرم و نه سرد) رو داخل مخلوط شکر و خمیر مایه میریزیم و یک هم کوچولو میزنیم و کنار میزاریم تا خمیر مایه عمل کنه و پف کنه. اگه خمیر مایه عمل نکرد کامل بریزید بیرون و برید یک خمیر مایه جدید بگیرید.
نمک + آرد رو با هم مخلوط کنید و الک کنید .
تخم مرغ + ادویه رو با همزن دستی میزنیم.
خوب بعد از گذشت ده دقیقه تا یک ربع خمیر مایه عمل میکنه بعد وسط آرد رو گود کنید و خمیر مایه + روغن + تخم مرغ رو اضافه کنید.
با نوک انگشت شروع به مخلوط کردن مواد میکنیم تا خمیر بدست بیاد. معمولا با همین میزان مواد خمیر کاملا خوب و یکدست میشه. اما اگه خمیر میچسبید یک تا دو قاشق آرد کم کم اضافه کنید. خمیر باید نرم و لطیف باشه و نباید خشک و سفت بشه ، پس در اضافه کردن آرد احتیاط کنید..
این خمیر زود فرم میگیره ، پس خوب مخلوط کنید.
در انتها دور تا دور خمیر رو با یک تا دو قاشق روغن چرب کنید و داخل یک ظرف قرار بدید و ظرف رو با سلفون خوب بپوشونید و اجازه بدید یک تا یک ساعت و نیم بمونه تا پف کنه.
انقدر پف این خمیر خوب و دوست داشتنیه که آدم لذت میبره باهاش کار کنه.
خوب حالا بریم مواد میانی رو درست کنیم. میتونید مواد داخلی این پیراشکی رو گوشت یا سوسیس یا سبزیجات یا هر چیزی که دوست دارید بریزید. من اینجا مرغ رو انتخاب کردم.
مرغ رو به همراه پیاز و فلفل دلمه ای و هویج و پیاز و ادویه فراوون خوب تفت بدید و وقتی مرغ آب انداخت حرارت رو کم کنید و کمی آب بریزید و اجازه بدید مرغ بپزه.
قارچ رو نگینی ریز خرد کنید.
پیاز متوسط رو نگینی خرد کنید.
فلفل دلمه رو نگینی ریز خرد کنید.
پیاز رو در روغن تفت بدید تا طلایی بشه بعد مرغ پخته و ریش ریش شده و فلفل دلمه ای رو اضافه کنید. نمک و ادویه به میزان لازم اضافه میشه. و بعد از اینکه مرغ برشته شد قارچ رو اضافه کنید و تفت بدید تا آب اضافی قارچ خشک بشه. در نهایت دو تا سه قاشق رب گوجه فرنگی و دو تا سه قاشق سس کچاب رو اضافه کنید و وقتی شعله رو خاموش کردید دارچین و آویشن رو اضافه کنید.
وقتی مواد داخلی آماده شد اجازه بدید سرد بشه.
وقتی خمیر پف کرد با دست پف اون رو از بین ببرید و کمی ورز بدید. حالا خمیر رو در یک سطح تمیز و صاف که کمی آرد پاچی کردید با وردنه باز کنید. و با رینگ یا قالب دایره دایره قالب بزنید.
میتونید از این قالب های پیراشکی استفاده کنید. من که خیلی دوستش ندارم ، ولی دوست دارم خودم با دست داخل پیراشکی ها مواد قرار بدم. حس میکنم با این دستگاه ها مواد میانی کمتری جا میشه.
حالا نون ها رو که نازک قالب زدید از مواد پر کنید و اگه دوست داشتید کمی پنیر پیتزا هم به مواد داخلی اضافه کنید.
با دست به خمیر شکل بدید و بعد از آماده شدن پیراشکی ها اونها رو در روغن متوسط و داغ سرخ کنید.
توجه کنید حرارت زیاد نباشه که پیراشکی ها میسوزه و اگه کم باشه پیراشکی ها خمیر میشه.
در حین سرخ شدن پیراشکی ها از کنار اونها کنار نرید و زیر و رو کنید تا دو طرف پیراشکی ها طلایی و یکدست بشه.
چون خمیر رو نازک گرفتیم خیلی زود سرخ میشه.
بعد از سرخ شدن پیراشکی ها اونها رو در آبکش بریزید تا روغن اضافی اون خارج بشه.
سعی کنید در درست کردن مواد داخلی تا جایی که میتونید از روغن کمی استفاده کنید و مواد میانی روغنی نباشه.
به مواد داخلی چیزهایی نظیر ذرت کنسروی و نخود سبز و هویج یا هر چیزی که دوست داشته باشید میتونید اضافه کنید.
این خمیر قابلیت نگه داری در فریزر یا یخچال رو نداره و نمیشه اون رو نگه داری کرد.
برای نگه داشتن تا دو سه ساعت میتونید خمیر رو در یخچال قرار بدید و بهتره به محض آماده شدن از خمیر استفاده کنید تا خمیر ترش نشه.
در زمان پهن کردن خمیر تا جایی که امکان داره از آرد کمتری استفاده کنید تا بافت خمیر از بین نره. و خمیر خشک نشه.
برای اینکه آرد کمتری استفاده بشه بهتره دو عدد پلاستیک تمیز بردارید و زیر و روی خمیر بکشید و بعد خمیر رو با وردنه باز کنید.
امیدوارم درست کنید و لذت ببرید و مارو از دعای خیر خودتون محروم نکنید...
اینم نمای برش خورده این پیراشکی ....
دیدگاهها
------------------
سلبام عزیزم. متاسفانه کیفیت خمیر های آماده رو نمیپسندم. فقط یک خمیری بود که به صورت جعبه ای و آرد مانند بود و باید در منزل عمل آوری میشد که اونم اسمش رو به یاد ندارم.
-------------------------
سلام. راستش من تا حالا در فریزر نگه داری نکردم. میتونید مواد رو نصف کنید.
------------------
سلام. بله
من برای این مقدار یک قاشق استاندارد چایخوری میریزم فقط.
ممنوووووووون
-------------------------
سلام. فکر نمیکنم. البته الان دقیقا دستور جلوی چشمم نیست. ولی به تایم استراحت و بافت خمیر خیلی مربوط میشه. احتمالا متناسب با بافت خمیر اون میزان بسه.
-----------------------------
کاملا با نظر ایشون موافقم
-------------------------
ممنونم از حسن نظرتون.
-----------------------------
ممنونم. مرسی با صحبتهاتون بهم انرژی میدید برای ادامه دادن به نوشتن.
-----------------------
سلام. انشالله...
میشه این پیراشکی رو تو فر هم درست کرد؟
-----------------------
میشه ولی کیفیت اون عالی نخواهد بود