پیراشکی سوسیس
در پست های قبلی روش درست کردن پیراشکی شیرین که هم میتونه کرم دار باشه و هم شکلاتی رو گفتیم. در پستهای قبلترشم روش درست کردن پیراشکی گوشت رو در فر آموزش دادیم. توی این پست دستور پیراشکی سوسیس سرخ کردنی رو داریم. مواد داخلی پیراشکی دسته خودتونه که چی باشه میتونید از سوسیس یا گوشت استفاده کنید.
موضوع با اهمیت خمیرشه که فوق العاده خوبه. اسفنجی و نرم و پفش بی نظیره.
مواد لازم :
آرد 5 پیمانه
تخم مرغ دو عدد
آب ولرم سه چهارم پیمانه
شکر دو قاشق غذاخوری
نمک نصف قاشق چای خوری
خمیر مایه یک قاشق غذاخوری
ماست یک پیمانه
روغن سه قاشق غذاخوری
وانیل وفلفل سیاه و فلفل قرمز نوک قاشق چایخوری
بکینگ پودر نصف قاشق چای خوری
مواد داخل پیراشکی:
سوسیس
پیاز
قارچ
فلفل دلمه ای
روب و سس کچاب
ادویه
اول از همه خمیر مایه باید عمل بیاد. چه فوری باشه و چه نباشه بهتره اول عمل بیاریدش. خمیر مایه + یک قاشق شکر + یک قاشق از آرد رو با هم مخلوط کنید و بعد آوب ولرم رو بهش اضافه کنید و هم بزنید و بزارید گوشه ی آشپزخونه تا عمل بیاد. حدود 10 تا 15 دقیقه زمان میبره تا پف کنه و عمل کنه.
باقی شکر + نمک + وانیل + فلفل سیاه + فلفل قرمز + دو عدد تخم مرغ رو با همزن دستی خوب هم بزنید تا مخلوط بشه.
ماست رو به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید و بعد روغ رو اضافه کنید و هم بزنید. تا یکدست بشه.
آرد + بکینگ پودر (در اینجا نقش بهبود دهنده رو داره) دو بار الک کنید.
حالا مایه خمیر رو به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید وقتی یک دست شد آرد رو کم کم اضافه کنید تا خمیری بدست بیاد که شبیه خمیر بربری فروشی ها باشه. اگه با ریختن کل آرد بازم خمیرتون خیلی شل بود آرد بیشتری بریزید. ولی نیاز نیست کل آرد رو از ابتدا داخل خمیر بریزید شاید نیاز به آرد کمتری باشه.
توجه کنید هر چی آرد بیشتری استفاده کنید خمیرتون سنگین تر میشه و پفش کمتر و منسجم تر!
بعد دور ظرف خمیر رو چرب کنید و اون توی ظرف قرار بدید و روی ظرف رو بپوشونید و بزارید جای گرم تا بین یک تا دو ساعت بمونه تا حجم خمیر دو برابر بشه.
در اون فاصله مواد داخلی خمیر رو درست کنید. میتونید مواد گوشتی درست کنید یا با سوسیس. برای اینکه سوسیس خیلی سرخ نشه میتونید به مدت 10 دقیقه بخار بپز کنیدش. و بعد اونهارو خرد کنید ، بهتره ریز خرد نشه.
قارچ رو هم خرد کنید. نگینی درشت باشه بهتره.
فلفل دلمه ای نگینی ریز خرد بشه.
پیز را نگینی خرد کنید و توی روغن تفت بدید تا سبک بشه. بعد از سبک شدن بهش کمی نمک + فلفل قرمز + فلفل سیاه اضافه کنید و بعد سوسیس + قارچ + فلفل دلمه ای رو اضافه کنید و در ظرف رو قرار بدید تا قارچ آب بیندازه. و وقتی آب انداخت در تابه رو بردارید و اجازه بدید تا خوب مواد به خورد هم برن و آبش تموم بشه. بعد رب و سس کچاب رو اضافه کنید و اجازه بدید سس سرخ بشه.
بعد از دو ساعت ، پف خمیر رو با دست بگیرید و کمی ورز بدید بعد اون رو روی سطح آرد پاچی شده باز کنید و با قالب دایره قالب بزنید. و اجازه بدید خمیر 10 دقیقه مجدد استراحت کنه.
بعد هر کدوم از دایره های قالب خورده رو با وردنه باز کنید و نازک کنید به طوری که بتونید توش مواد پر کنید و ببندینش. برای راحتی کار میتونید از قالب های آماده یی که پیراشکی رو میبندن استفاده کنید. من چون میخواستم سایز پیراشکی هام کوچیک باشه از اونها استفاده نکردم.
پیراشکی ها رو توی روغن داغ با حرارت متوسط در روغن زیاد سرخ میکنیم. و بعد داخل آبکش میریزیم تا روغن اضافیش خارج بشه. و بعد با سس و آویشن نوش جان میکنیم.
بقیه ی نکته ها رو قبلا درپیراشکی شیرین گفتم که دیگه تکرار مکررات نمیکنم.
در نهایت این نکته رو بگم که خمیر این پیراشکی موندگاری نداره و حتما باید استفاده کنید وگر نه خمیرش ترش میشه. اگه برای مدت 2 یا 3 ساعت بیشتر بخوایید نگه دارید اون رو توی یخچال قرار بدی. (بعد از پف کردنش)
اینم نمای برش خوردش. اگه نونتون رو نازک باز کنید بعد از پف لایه ی کمی خواهد داشت و خوشمزه میشه. نه مثل پیراشکی های بیرون که همش پر از روغن و خمیره!
دیدگاهها
------------------------
سلام. گرفتن بوی بد و خوشبو کردن خمیر.
مثل همیشه عالی عالی فقط میشه واسه عید هم برنامه هاتو شروع کنی (غذاها و خورشت های خوشمزه و خوشکل واسه خاندان همسری شیرینی و دسر های جدید و البته چشم نواز(در بیاد چشاشون
خشته نباشی دوستم
-------------------
خدا رو شکر. حتما از نوع چشم نوازش...
------------------
برای توی فر این مدلش کمی خشک میشه.از خمیر پیراشکی گوشت که قبلا آموزش دادم استفاده کنید. دمای 180 درجه
ممنون از مطالب جالبتون
من چجوری میتونم عضو ساییتون بشم؟
اخه میرم تو قسمت ایجاد نام کاربری همه فیلدهارو پر میکنم
ولی قبول نمیکنه!!!!!!!!!!!!!
مشکلشم نمیگه از کجاست!
------------------------
سلام.
حتما قبلا از اون ایمیل و نام کاربری استفاده شده. یک نام و یا ایمیل دیگری انتخاب کنید لطفا.
--------------------
سلام. خدا کنه خوب از آب دربیاد