پیراشکی کرم دار و شکلاتی

http://s5.picofile.com/file/8165148492/IMG_0026.JPG

 یکی از چیزهایی که در دوران بچگی منو مجذوب خودش میکرد پیراشکی یا همون دونات کرم دار بود! یعنی هر چی بگم کم گفتم. انقدر عشق من محسوب میشد که حاضر بودم اون پیراشکی های روغنی و خمیری رو به عشق همون یک قاشق کرمی که داخلش بود بخورم.

ولی زمان گذشت! زمونه بازیهاش حساب نداره!! گذشت و گذشت تا من یاد گرفتم توی خونه پیراشکی درست کنم. و هر چقدر دوست دارم توش کرم بریزم و دیگه مجبور نباشم خمیر بخورم جای کرم. من سعی میکنم تمام تجربه های پیراشکی پزیم رو با شما به اشتراک بزارم. باشد که شما هم لذت درست کردن و خوردن یک پیراشکی خوشمزه رو ببرید.

قبل از شروع کار هم بگم بجز زمان استراحت خمیر ، کلا درست کردن این پیراشکی نیم ساعت هم زمان نمیبره. پس می ارزه به امتحانش.

 

مواد لازم برای پیراشکی:

آرد 4 پیمانه

شکر نصف یک پیمانه یا همون یک دوم پیمانه

تخم مرغ یک عدد

روغن مایع یک چهارم پیمانه

شیر سه چهارم پیمانه

وانیل نوک قاشق چای خوری

نمک نوک قاشق چایخوری

مواد لازم خمیر مایه :

خمیر مایه یک قاشق غذاخوری + نصف قاشق غذاخوری (یک و نیم قاشق غذاخوری)

شکر یک قاشق غذاخوری

آب ولرم نصف پیمانه (یک دوم پیمانه)

مواد لازم برای کرم میانی:

شیر یک ونیم پیمانه

شکر یک پیمانه

آرد سه چهارم پیمانه

کره 50 گرم

وانیل نوک قاشق چایخوری

اولین نکته!!! مهم ! سوال امتحانی! مهم ترین چیز در درست کردن یک خمیر خوب چیه؟ پف (poff) این پف چطوری بدست میاد؟ با خمیر مایه!

پس مهم ترین نکته ی این پست در خمیر مایه اونه. بهتره خمیر مایه تازه بخرید. طوری که حتی بسته بندی اون باز نشده باشه و ظرف چند روز مصرفش کنید. هر روزی که از باز شدن بسته خمیر مایه بگذره امکان خرابی اون بیشتر میشه.

در پست های مختلف زیاد در مورد این جونور های خوشگل و ناز صحبت کردیم. گفتم که اونها رو باید با ملایمت بزرگ کرد. نباید از آب داغ یا سرد برای عمل آوریشون استفاده کرد چون موجب مرگ اونها میشه = عدم فعال شدن = عدم پف.

یک ظرف چینی بردارید توش یک قاشق شکر و یک و نیم قاشق خمیر مایه رو بریزید و بعد نصف پیمانه آب ولرم رو اضافه کنید و بزارید روی کابینت و بهش دست نزنید.

اگه خمیر مایه شما خوب باشه شروع به فعالیت میکنه و یعد از 15 دقیقه دو برابر میشه و پف میکنه. اگه نکرد بریزید دور و برید عطاری سر کوچه و یک بسته ی جدید خمیر مایه بگیرید!!

http://s5.picofile.com/file/8165148234/download_4_.jpg

 تخم مرغ + شکر + وانیل رو خوب هم بزنید. نیاز به همزن برقی نیست. با همزن دستی اونقدر هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار بشه و تقریبا شکر در تخم مرغ حل بشه.

بعد روغن مایع رو اضافه کنید و بازم هم بزنید و در نهایت شیر رو اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط یکنواخت بشه.

http://s4.picofile.com/file/8165148268/download_5_.jpg

 حالا خمیر مایه عمل اومده رو اضافه کنید و یک هم کوچیک بزنید. بعد نمک رو اضافه کنید و کم کم شروع به اضافه کردن آرد الک شده بکنید.

اصلا نیازی نیست کل آرد به خورد خمیر بره. همین که خمیر مثل خمیر نونوایی ها بشه بسته. کشدار و چسبنده!!

 برای اضافه کردن آردم ابتدا با همزن هم بزنید و بعد با دو انگشت شروع به ورز دادن کنید. تا حس کنید خمیر آماده شده. بعد دور خمیر رو چرب کنید و روی ظرف رو سلفون بکشید و برای مدت یک تا یک و نیم ساعت در جای گرم قرارش بدید تا حجم خمیر دو یا حتی سه برابر بشه

http://s5.picofile.com/file/8165148300/download_6_.jpg

 در این فاصله مواد میانی و کرم رو آماده میکنیم.شکر  آرد و شیر رو با هم مخلوط میکینم و میزاریم 15 دقیقه بمونه تا آرد در شیر حل بشه و گلوله نشه. حالا اون رو روی حرارت کم قرار میدهیم و مداووم هم میزنیم تا شروع کنه به غلظت پیدا کردن.

بعد کره رو اضافه میکنیم و هم میزنیم تا حسابی سفت و غلیظ بشه.و در نهایت قبل از خاموش کردن شعله باید اسانس رو اضافه کنید. من وانیل میریزم. میتونید از اسانس هل یا گلاب یا عرق گل نسترن هم استفاده کنید.

کرم رو داخل ظرف مناسب بریزید و جایی قرار بدید تا خنک بشه.

http://s5.picofile.com/file/8165148192/download_2_.jpg

 این کرم تقریبا باید سفت باشه. و خیلی مصارف گوناگونی هم داره. این نکته رو همین جا بگم! میتونید به جای شیر در تهیه کرم از آب هم استفاده کنید. و از این کرم در داخل کیک ها به جای خامه هم میشه استفاده کردم.

نکته بعدی اینکه شیرینی کرم دسته خودتونه. من همیشه یک قاشق کمتر از میزان دستور شکر میریزم. گاها حتی دو قاشق کمتر. حتما با ذائقه خودتون تنظیم کنید...

http://s4.picofile.com/file/8165148542/IMG_2160.JPG

 بعد  از یک ساعت خمیر پفی میکنه که بیا و ببین. یعنی انقدر این صحنه دوست داشتنیه که نگو!

پف خمیر رو با دست میگیریم. نیاز به سطح صاف داریم. اگه مثل من هیج جایی پیدا نکردید که از دست وروجکتون در امان باشه میتونید از اپن استفاده کنید. اپن رو دستمال بکشید و بعد دو لایه سلفون رو با چسب روی اپن کاور کنید و روی سلفون رو آرد پاچی کنید و خمیر رو باز کنید. البته معمولا خمیر به سلفون نمیچسبه. سعی کنید خیلی کم آرد استفاده کنید تا اگه مجبور شدید دوباره خمیر رو جمع کنید و دوباره پهن کنید سنگین نباشه.

بعد با لیوان یا قالب یا هی چی دوست دارید پیراشکی ها رو قالب بزنید. توجه کنید قطر خمیر باز شده بیشتر از نیم سانت نباشه

http://s4.picofile.com/file/8165148218/download_3_.jpg

 حالا یک ظرف گود رو پر از روغن کنید و پیراشکی ها رو در روغن داغ بیندازید و سرخ کنید. روغن خیلی داغ نباشه! روغن سرد نباشه! حرارت زیاد نباشه! حرارت کم نباشه! خیر الامور اوسطها!!

وقتی پیراشکی هارو توی قابلمه ریختید با ملاقه روشون از روغن توی ظرف بریزید تا یکنواخت سرخ بشه. و اینور و اون ور کنید تا یکدست سرخ بشن. کلا دو طرفش بیشتر از یک و نیم دقیقه زمان نمیبره تا سرخ بشه.

http://s5.picofile.com/file/8165148400/download.jpg

 بازم تکرار کنم حواستون به حرارت باشه. اگه زیاد باشه باعث میشه بسوزه و توش خمیر شه. و کم باشه پف نمیکنه. حرارت کم جذب روغنو بالا میبره.کلا کاری نداره. قلق هم نداره انقدر راحته که خدا میدونه.

بعد از اینکه کاملا سرخ شدند اونهارو توی توری بریزید تا روغن اضافیش گرفته بشه.

و بعد میزاریم تا از حرارت بیفته و خنک بشه.

http://s5.picofile.com/file/8165148150/download_1_.jpg

 حالا میتونید خیلی راحت با چاقو اونهارو باز کنید و از کرم خنک شده هر چقدر دوست دارید توش بمالید.

مثلا میتونید مثل من انقدر زیاد بزنید که پیراشکی هاتون مثل پسته ی خندان بشن. این هم سلیقه ای هست.

http://s5.picofile.com/file/8165148484/IMG_0025.JPG

 اگه بخوایید پیراشکی هاتون رو شکلاتی کنید مثل شکل یک سوارخ دیگه در دایره ها ایجاد کنید و بعد اونهارو سرخ کنید و روشو با شکلات آب شده یا شکلات آب شده با مخلوط کمی شیر یا گاناش تزیین کنید. هر چی شکلات بیشتر خوشمزه تر!!

دونات هاتون رو با انواه ترافل و اکلیل خوراکی و مروارید میتونید تزیین کنید.

http://s5.picofile.com/file/8165148392/download_8_.jpg

 فکر میکنم تمام نکات رو گفتم. با این مقدار مواد حدود 30 تا 40 تا میتونید پیراشکی کوچیک درست کنید.

برای نگه داری اونها کافیه بزارید خوب خنک بشن و بعد توی ظرف در بسته قرار بدید و توی یخچال نگه دارید. بیات نمیشه ولی خو تازه ی اون یک چیز دیگه است.

http://s4.picofile.com/file/8165148334/download_7_.jpg

 در نهایت بازم تکرار میکنم میتونید به جای شیر در خمیر و کرم از آب استفاده کنید.

میتونید هر اسانسی که دوست دارید به کرم اضافه کنید.

اگه محدودیت در استفاده از تخم مرغ دارید میتونید تخم مرغ موجود در خمیر رو حذف کنید.فقط در صورت محدودیت!!

http://s5.picofile.com/file/8165148468/IMG_0022.JPG

دیدگاه‌ها  

0 #31 سمانه 1395-05-15 18:27
خیلی خوب توضیح دادین مرسی
میگم اگه بخوام داخلش مواد پیتزا پر کنم بعد سرخ کنم،لازمه کار خاصی انجام بدم؟
---------------------------
سلام. خیر همون موارد ذکر شده. ولی این خمیر شیرین هست و بهتره از خمیر پیراشکی مرغ کهدر سایت هست استفاده کنید.
نقل قول کردن
0 #30 سمانه 1395-05-15 18:25
و اگر بخوام پیراشکیم مدل تخم مرغى باشه شکلش، باید قالب بیضی بزنم؟
-------------------
بله بیضی کشیده تا بعد سرخ شدن باقی بمونه شکلش
نقل قول کردن
0 #29 پری یاس 1395-04-06 08:13
با سلام و خسته نباشید
میخواستم بدونم آیا قاشق غذاخوری همون قاشق سوپخوری هستش؟
من از این ست پیمانه های اندازه گیری پلاستیکی زرد رنگ که توی تصاویر خودتون هم هست دارم. ولی قاشقهای اندازه گیریش چهارتاست.table spoon , tea spoon در اندازه های 1 و 1/2 و 1/4
------------------------

بله سوپخوری و غذاخوری یکی است. و بزرگه در سرویس پیمانه ها قاشق غذاخوری است. بعد از اون چایخوری و بعدی ها هم نصف و یک چهارم چایخوری است.
نقل قول کردن
0 #28 سمانه 1395-03-23 18:03
سلام شكلاتي ببخش اينقد سوال ميپرسم ميشه روي پيراشكي ها براي تزئين از رويال ايسينگ استفاده كردددد تو رو خدا زود جوابمو بده
------------------------
سلام. نه رویال برای بیسکویت و چیزهای سفت استفاده میشه. میتونید از کرم های مختلف استفاده کنید یا شکلات رنگی.
نقل قول کردن
0 #27 masi 1395-02-19 15:15
سلام ممنونم ازتون :roll: فقط یه سوال میخواستم داخلشو با کرمفیل پرکنم بج اما میترسم توو راه دو سه ساعته خراب شه باتوجه به گرمای هوا :sad:.ی سوال اگه همین کرمی ک الان گفتیدو اردشو ی تفت بدیم مشکل پیش میاد؟؟
---------------------
سلام این کرم فیل باید در یخچال نگه داری شه. از نوع صنعتیش میتونید در خارج از یخچال استفاده کنید.
نقل قول کردن
0 #26 masi 1395-02-07 07:32
سلام ببخشید یه پیمونه یعنی چقدر؟؟؟
------------------
پیمانه استاندارد. یک لیوان فرانسوی دسته دار
نقل قول کردن
0 #25 نداااااا 1394-07-27 09:21
سلام شکلات جون خیلی خووووووشحالم ک با سایت شما اشنا شدم کارهاتون حرق نداره گلم
----------------------------
سلام. منم از حضور شما خوشحالم. ممنونم.
نقل قول کردن
-1 #24 محبوب 1394-07-01 22:33
با همین دستور میتونم پیراشکی رو تو فر درست کنم؟؟ممنون
------------------------
سلام. شدنو که میشه . ولی کیفیت اون خوب نمیشه.
نقل قول کردن
-1 #23 سلام 1394-06-10 15:21
سلام
خسته نباشید
من پیراشکی درست کردم، 2 ساعت خمیرم استراحت داشت- خمیر مایه هم پف کرد طوری که از ظرفم سرریز شد - خمیرم هم بعد از 2 ساعت بیشتر از 2 برابر شده بود
اما موقع پخت اصلا پف نکرد و داخل پیراشکی هم خمیر بود
علتش چی میتونه باشه؟
-------------------------
سلام. چیزی به دهنم نمیرسه جز حرارت روغن. روغن داغ بوده؟ علت خمیر بودن داخل پیراشکی همون پف نکردن هنگام سرخ کردنه.
نقل قول کردن
0 #22 مهدیه 1394-05-31 16:44
عالی بود
درست کردم و کلی از درست کردنش لذت بردم
---------------------------
نوش جان
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir