پیتزا گوشت و قارچ + خمیر پیتزا
یکی از چیزهایی که از کوچیک و بزرگ دوست داریم پیتزا هستش . من خودم عاشق فست فود هستم و هر نوعیش رو دوست دارم . مخصوصا اونی که توی خونه با مواد سالم و تازه درست بشه. پیتزا از نظر من خوشمزه ترین غذای دنیاست. یک مدل خمیر پیتزای خوب خوش قلق و خوشمزه رو قبلا در این پست یاد دادم. در این پست هم طرز تهیه ی یک خمیر دیگه را آموزش میدم برای دوستانی که تمایل داشتند داخل خمیر پیتزا تخم مرغ نداشته باشه. ولی بازم تاکید میکنم اون خمیر پیتزا قبلی فوق العاده بوده.
مواد لازم برای یک پیتزای بزرگ به اندازه کف سینی فر:
آرد=٥٠٠ گرم
آب=يك + يك چهارم پيمانه
خمير مايه = 2 قاشق غذاخوری
روغن زيتون=4 قاشق غذاخورى
شكر=1 قاشق چايخورى
نمك=1 قاشق چایخوری
خوب اول از همه در مورد خمیر مایه که خیلی توضیح دادم ! دو نوع خمیر مایه داریم : فوری و معمولی فوری نیازی به عمل آوری نداره ولی معمولی باید عمل آوری بشه . من خمیر مایه فوری رو هم اول عمل میارم و بعد استفاده میکنم و به جرات میگم روند کارش بهتر خواهد بود. خمیر مایع باید حتما تازه باشه. و برای اینکه بدونیم سالم هست میتونیم خیلی راحت اونو تست کنیم. روششم اینه که وقتی روی شیر یا آب پاچیدمش باید به صورت محدب قرار بگیره و پف کنه.
یک قاشق شکر را با نصف آب مخلوط میکنیم و خمیر مایه ی خودمون را روش میریزیم و میذاریم روی کابینت و 15 دقیقه بهش دست نمیزنیم تا پف کنه. (اضافه کردن شکر برای اینه که خمیر مایه درست عمل کنه و از شکر تغذیه کنه)
آرد + نمک را با هم مخلوط و الک میکنیم. (هر پیمانه آرد حدودا 125 گرمه. پس 500 گرم آرد حدود 4 پیمانه سر خالی میشه)
وسط آرد را باز میکنیم و خمیر مایه ی آماده شدمون رو بهش اضافه میکنیم و روغن زیتون و باقی آبمون رو هم اضافه میکنیم. و شروع میکنیم به ورز دادن تا خمیر به دستمون نچسبه.
بعد خمیر را وسط ظرف میذاریم و روشو سلفون میکشیم و روی سلفون را هم با یک حوله میپوشونیم و میذاریم خمیر برای مدت 2 ساعت در جای گرم استراحت کنه.
بعد از دو ساعت میاییم و میبینیم وای! عجب پفی داشته و کلی خوشحال و مسرور میشیم.
این از خمیر ما!
مواد لازم داخل پیتزا:
گوشت چرخکرده 500 گرم
پیاز بزرگ یک عدد
کالباس خشک یا ژانبون گوشت 300 گرم
پنیر پیتزا دو بسته
فلفل دلمه ای و ذرت پخته و گوجه به میزان لازم
قارچ یک بسته
برای درست کردن مواد داخلی پیتزای گوشت و قارچ اول گوشمتمون رو با پیاز ریز رنده شده و کمی ادویه (نمک ، فلفل سیاه ، فلفل قرمز ) تفت میدیم و در آخر بهش کمی رب گوجه فرنگی و آویشن میزنیم. توجه کنید آویشن بعد از خاموش شدن شعله باید اضافه بشه وگر نه تلخ میشه.
حالا باید خمیرمون رو کف سینی فر پهن کنیم. توجه کنید این خمیر بعد از پخت خیلی پف خواهد کرد پس تا میتونید نازک پهنش کنید.
اگه داخل گوشتتون رب زدید که هیچ اگه نه حتما روی خمیر رو یک لایه ی نازک سس کچاب بمالید . روی خمیر و سس را پنیر پیتزا بریزید و روی پنیر گوشت و کالباس و دوباره پنیر. و همینطور لایه لایه بریزید تا مواد تموم بشه . در آخر گوجه ریز نگینی شده و فلفل دلمه ای و دزت رو اضافه کنید و دوباره کمی پنیر و در آخر قارچ ها را بریزید.
حالا پیتزا رو توی فری که از قبل با دمای 180 درجه گرم کردید قرار بدید تا خمیر بپزه. توی فر من 20 دقیقه زمان میبره تا خمیرم بپزه ولی شما حتما امتحان کنید و زیر خمیر را نگاه کنید تا نسوزه.
اگه میخوایید روز پیتزا طلایی بشه 30 ثانیه گریل رو روشن کنید.
iهمیشه برای اینکه خمیر هاتون راحت بعد از پخت از قالب جدا بشه از کاغظ مومی چرب شده با اسپری روغن استفاده کنید.
در نهایت بعد از خروج پیتزا از فر کمی ادویه پیتزا یا آویشن روی اون بریزید و نوش جان کنید.
دیدگاهها
گوجه باعث نمیشه آب بندازه ؟ خمیر مایه رو میشه حذفش کرد ؟
----------------------
سلام. خیر فیله اش رو بزیرید روی مواد
خیر نمیشه حذف کرد
----------------------
از چه موادی داخل اون استفاده کردید؟ نباید موادتون آبدار باشه. مثلا قارچ رو نباید زیر مواد دیگه قرار بدید. یا گوشت رو نباید خیلی روغنی یا آبدار بردارید.
-----------------------
کاش پست های دیگه مربوط به پیتزا رو هم مطالعه کنید.
ممکنه دمای پایین فر شما اونقدری مناسب نباشه که بتونه خمیر رو کامل پبزه. در این صورت ابتدا یک پخت 10 دقیقه ای به خمیر خالی بدید و بعد اون رو از فر خارج کنید و روی اون مواد پیتزا رو بچینید. و بعد دوباره ادامه پخت رو انجام بدید. در ضمن یک لایه ی پنیر پیتزا که بین خمیر و مواد هست خودش باعث ایجاد کمی حالت خمیری میشه.
شما واقعا هنذمندین
سایتتونو دیدم لذت بردم
در ضمن اینم بگم که با هم همشهری هستیم.
شما الان ساکنه قزوین هستین؟
----------------------
سلام. لطف دارین. ممنونم
بله. خوشحالم همشهری.
-------------
ممنونم. بستگی به مکان نگهداری و حالت نگه داریش داره. بهتره تازه باشه. ولی اگه دیدید بعد از ۱۵ دقیقه عمل اومد و پف کرد و حالت محدب به خودش گرفت مشکلی نداره.
----------------------
پس دست به کار شید....