شیرینی حاج کریمی

 کم کم بوی نوروز داره میاد و دوباره شیرینی پزی های خانومها و آقاییون کدبانوی ایرانی شروع شده. ما قبلا در مورد شیرینی های سنتی شهر زیبای من قزوین با هم صحبت کردیم و خیلی از اونها رو هم آموزش دادیم.

 امسالم تا جایی که توان داشته باشم و خدا بخواد و انرژی باشه براتون دستور شیرنی های سنتی قزوین رو قرار خواهم داد.

 شیرینی امروز حاج کریمی یا حاجی کریمی یک شیرینی خوشمزه و کولوچه ی مقوی هستش که نه تنها در نوروز بلکه در تمام روزهای سال میتونید درست کنید و به عنوان یک میان وعده میل کنید.

 مواد لازم خمیر : 

 آرد صرفه 500 گرم

آرد برنج 500 گرم

تخم مرغ 5 عدد

روغن جامد شیرینی پزی 400 گرم

پودر قند 350 گرم

بکینگ پودر یک قاشق چایخوری سر پر

پودر هل یک قاشق چایخوری

ماست 60 میلی لیتر

 مواد لازم لایه ی میانی :

پودر گردو 400 گرم

پودر هل یک قاشق چایخوری 

پودر گل سرخ یک قاشق چایخوری

پودر دارچین یک قاشق چایخوری

پودر قند 50 گرم

گلاب دو تا سه قاشق غذاخوری

زعفران غلیظ دم شده یک قاشق غذاخوری

روغن مایع دو قاشق غذاخوری

مواد لازم رویه : در صورت لزوم

خلال پسته

کنجد

زعفران

اصلا زیاد بودن مواد اولیه باعث نشه فکر کنید این شیرینی سخته یا پر درد سر. کلا اگه مواد رو درست اندازه گیری کنید و با دقت عمل کنید این شیرینی بسیار راحت و خوشمزه خواهد بود. نکته مهم در درست کردن شیرینی های سنتی دقت در اندازه گیری مواد اولیه هست. با کوچکترین بالا و پایین شدنی کل شیرینی ما خراب میشه. 

دو مدل آرد رو + بکینگ پودر کنید و دو تا سه بار الک کنید. حتما الک کنید تا مواد یک دست باشه.

اولین کاری که میکنیم هم زدن روغن جامد و پودر قند و پودر هل هست. حتما حتما هل رو قبل از استفاده بکوبید و از پودر هل آماده استفاده نکنید. هل کوبیده شده بوی خوبی داره و ما به بوی اون نیاز داریم. روغن مورد استفاده روغن جامد هست که امکان جابجایی با کره یا روغن مایع رو نداره!! من از تریکب روغن زعفرانی و روغن جامد معمولی استفاده کردم.

تخم مرغ ها رو در ظرف میشکنیم و با چنگال میزنیم تا یکدست بشه. نیاز به پف کردن نیست فقط میخواییم حالت لختگی تخم مرغ از بین بره.

تخم مرغ هارو اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یک دست بشه.

و بعد ماست رو اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یک دست بشه. اصلا نیاز به زیاد هم زدن نیست. هم زدن زیاد باعث میشه روغن از بافت مواد خارج بشه و بعد از پخت شیرینی سفت و خشک بشه. 

مخلوط دو آرد و بکینگ پودر که الک کردید رو به مواد اضافه کنید. حالا باید یک خمیر داشته باشید که لطیف و خوش بو هست. 

خمیر رو گلوله های درشت کنید و روی ظرف رو ببندید و سلفون بکشید و در جای خنک قرار بدید تا برای سه تا چهار ساعت استراحت کنه .

مواد میانی رو در این فاصله درست میکنیم. 

گردو رو یک تا دو بار چرخ کنید ولی نه در حدی که روغن گردو بیرون بیاد. 

بهتره از گلاب درجه یک با غلظت و درصد خلوص بالا استفاده کنید. 

مواد میانی رو با هم مخلوط کنید . در صورتی که مواد میانی چسبندگی لازم رو نداشت یک تا دو قاشق گلاب اضافه کنید. ولی مواد میانی نباید شل بشه. چون میخواییم گلوله درست کنید. از مواد خمیری به اندازه یک فندوق درشت بردارید و گلوله کنید و کنار بگذارید. روی مواد رو سلفون بکشید تا خشک نشه. بهتره مواد میانی رو قبل از آماده شدن خمیر و چند دقیقه قبل آماده کنید تا خشک نشه.

حالا خمیر رو که استراحت کرده مجدد ورز بدید تا یک دست بشه و بعد در سطح صافی که آرد پاچی کردید پهن کنید. قطر خمیر زیر نیم سانتی متر باشه. و بعد گلوله های گردویی رو با فاصله روی خمیر قرار بدید. 

حالا یک تیکه از خمیر رو با دست نازک باز کنید. قطر خمیر دوم بین دو تا سه سانتی متر باشه و روی گلوله مثل شکل قرار بدید. حالا با هر نوع قالب که دوست دارید مثل شکل شیرینی رو قالب بزنید و از قالب جدا کنید و در سینی فر که کاغذ روغنی انداختید قرار بدید.

روی شیرینی به صورت سنتی با خلال بالام و پسته باید تزیین بشه و در نهایت اگه تمایل داشتید مرکز شیرینی رو به آرامی در ظرف کنجد بزنید. من برای تنوع کمی از خمیر رو با زعفران غلیظ رنگی کردم و یک اندازه یک گلوله ی کوچک وسط مرکز شیرینی قرار دادم.

شمام میتونید این کار رو بکنید و حتی با قالب ستاره تو پر قالب بزنید تا شیرینی شبیه گل نرگس بشه.

اندازه این شیرینی نسبت به بعضی شیرینی های قزوین درشت تر هست ولی میتونید اونو ریز هم درست کنید و این به سلیقه ی خودتون بر میگرده.

 پس هم میتونید از قالب گل پنج پر و هم ستاره تو پر و هم دایره استفاده کنید. حتی میتونید مثل کلوچه کل مواد رو در دستتون درست کنید. و رویه ی مواد رو هم با هر چی دوست دارید تزیین کنید.

سینی شیرینی رو برای مدت بیست دقیقه (ممکنه کمتر یا بیشترم بشه بستگی به فرتون و سایزی که شیرینی هارو درست کردید داره ) دمای فر باید متوسط و 170 درجه باشه.

در صورت نیاز در دقایق آخر گریل رو روشن کنید تا روی شیرینی هم بپزه. 

این شیرینی هر چی لطیف تر و ظریف تر درست بشه بهتر خواهد بود.

 بعد از درست شدن و پختن شیرینی ها اجازه بدید خوب خنک بشه و به آرامی از سینی فر جدا کنید و در ظرف در بسته نگه داری کنید. اگه شیرینی رو زود مصرف میکنید در یخچال و اگه برای مدت طولانی تر میخوایید نگه داری کنید در فریزر قرار بدید و نیم ساعت قبل از زمان مصرف از فریزر خارج کنید و اجازه بدید به دمای محیط برسه و بعد نوش جان کنید.

میزان شیرینی و طعم مواد میانی رو حتما بچشید و تنظیم کنید. از گردوی خوشمزه برای مواد میانی استفاده کنید تا طعم شیرینی هاتون خوشمزه تر باشه.

 اینم برش خورده ی این شیرینی خوشمزه و زیبا. 

از مواد اولیه مرغوب استفاده کنید خصوصا پودر قند و آرد برنج. 

زمان استراحت خیلی مهم هست و حتما رعایت بشه و حتما چهار ساعت استراحت بدید خمیر رو.

این شیرینی در فریزر مدت شش ماه میمونه.

خمیر زیره و رویه رو تا میتونید نازک و ظریف بگیرید تا خوشمزگی شیرینی زیاد تر بشه

دیدگاه‌ها  

0 #6 م 1395-12-13 11:11
سلام دست درد نکنه خیلی قشنگی ولی من زیاد از آشپزی سر در نمیارم
--------------------
سلام. آشپزی استراحته منه.
نقل قول کردن
0 #5 Fariba 1395-12-04 12:42
سلام این خیلی خوشگله حتما خیلی هم خوشمزست من همششششششش تو سایت شمام
----------------------
سلام. بله امتحانش کنید.
نقل قول کردن
0 #4 ماما 1394-12-20 08:04
با سلام
منظورتون از روغن جامد شیرینی پزی روغن صاف قنادی است
--------------------
سلام. بله کاملا
نقل قول کردن
0 #3 محیاا 1394-12-19 20:55
سلام وااای ازدست شماادم میمونه کدومو درست کنه :cry: :lol:
---------------------
نوش جان
نقل قول کردن
0 #2 محیاا 1394-12-19 20:53
سلام وااای از دست شماادم میمونه کدومودرست کنه
---------------
سلام. به نظر من همه رو
نقل قول کردن
0 #1 fati goli 1394-12-19 11:26
سلام خسته نباشید بانو جان
این مقدار مواد حدود چندتا شیرینی میده؟منظورم اینه که با ی بار درست کردن این مقدار ایا برای پذیرایی عید کافی هست یا نه؟
و اینکه روغن جامد معمولی باشه یا روغن صاف مخصوص شیرینی،فرقی میکنه ؟
---------------------
سلام. مقدار زیادی میده.
روغن مخصوص شیرینی پزی باید باشه. بله فرق داره.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir