معرفی شیرینی های قزوین + هفت سین

 
سال نو پیشاپیش مبارک. امسالم گذشت...
خیلی دوست داشتم پستهای قدیمی رو کامل میزاشتم و به نوعی آرشیوه انتقالیم کامل میشد. ولی حیف که فرصت نشد...انشالله در سال جدید تندتر آپ میکنم تا مشقهای عقب افتادم تموم بشه...
سعی میکنم در این پست کمی از آداب رسوم شهر قزوین در ایام نوروز بگم. امیدوارم بتونم حق مطلب رو ادا کنم. هر جا کم گذاشتم دوستان یاری بفرماییند.

اولین موضوع خوشبو در شهر ما اینه که در اکثر خونه های شهر ما 15 روز مونده به عید تا عید بوی خوش هل و گلاب و شیرینی پزی به مشام میرسه و همه ی خانوم های خوب و با سلیقه ی این شهر مشغول پخت شیرینی جات اند.

خوب این سفره هفت سین اینجا اگه اشتباه نکنم مال سال 88 باید باشه. متاسفانه عکس سفره های سالهای بعد در دسترسم نبود.... دیگه کیفیت پایین عکسهارو هم ببخشید اون سال دوربینم خیلی عالی نبود. امیدوارم سفره بتونه ایده دهنده باشه براتون. 

بعد از سال تحویل عید در شهر ما به دید و بازدید میگذره. بسیار بسیار مهمه این دید و بازدیدها. اول از همه کوچیک تر ها میرن به دیدن بزرگترها. و معمولا بزرگهای هر خاندان تا روز چهارم عید در منزل میمونن تا مهمونا بیان دیدنشون. در دید و بازدید ها همیشه کوچیکترها از بزرگترها عیدی میگیرن که برکت جیب هاشون باشه. 

نمیدونم در سایر شهر ها رسم دید و بازدید چطوریاست. اینجا هر خانواده (بجز بزرگ خاندانشون) یک روز خاص رو در نظر میگیرن که بهش میگن روز جلوس. و در اون روز در منزل میمونن و منتظر اومدن مهمون میشن. خوب این روز از قبل به بقیه ی اقوام اعلام میشه و همه در همون روز مشخص به دیدنه اون خانواده میرن. (اگر اقوام زیاد باشن دو روز تعیین میشه) که خودش کلی حسن داره! مثلا مهمون میدونه برنامه عید دیدنی هاش به چه شکله! یا اگه مهمون بخواد جایی بره با در بسته رو برو نمیشه. یا صاحب خونه در اون روز کاملا آماده پزیرایی هستش. 

در اون روز برای اولین گروه ها که به دیدن صاحب خونه میان معمولا صبحانه شیر داغ یا گاها عدس ، حلیم ، کله پاچه یا ... در نظر گرفته میشه. و برای گروه عصر هم آش دوغ قزوین یا هر نوع تنقلات ویژه عصرانه. (این نوع پذیرایی در خاندان های اصیل بیشتر دیده میشه)

و از کلیه ی مهمون ها با شیرینی های مخصوص قزوین ، باقلوا ، آلبالو خشک و انجیر و ترشیجات ، میوه و آجیل و ..... پدیرایی به عمل میاد.

شیرینی جات این استان خیلی متنوع و خوشمزه هست. و خوشبختانه بسیاری از اونها این روزها در کلیه ی ایران مورد استقبال قرار گرفته.

از گل سر سبد شروع میکنیم که باقلوای قزوینه. دو نوع باقلوا داریم. یکی پیچ (باقلوا گل) و دیگری باقلوا لوزی. هر دو از بادوم و پسته و زعفران تشکیل میشه + خمیر باقلوا. و هر چی پسته و بادوم اون بیشتر باشه خالص تره.

شیرینی بعدی که خوشبختانه امروزه کل ایران اونو میشناسن شیرینی نخودی یا نون نخودی هستش. تلفظ درست اون (nakhoodi) متاسفانه در نت دیدم که این شیرینی اصیل قزوین با نام نخودچی معروف شده. صد البته که نفس شیرینی مهمه! ولی خوب اسم نشان دهنده ی اصالت!! نخود چی یا همون پسوند چی از هموطنان آذری زبان ما وارد زبان فارسی شده (ترک زبان) و با اضافه شدن این پسوند ممکنه این شیرینی برای اون خطه از کشور معرف بشه. در حالی که اصالت این شیرینی کاملا قزوینیه و قزوینی ها اصلا ترک زبان نیستند. 

پس درستش همون نخودی هست. در ضمن نخودچی اونیه که با کشمش میخورن ! همون که تو برره (شبهای برره) میخوردن وغیبت میکردن.

این شیرینی بسیار خوشمزه ، نون چرخی هستش. من عاشقشم و مطمئنم همه دوستش دارن. با دستگاهی شبیه چرخ گوشت ولی غیره برقی با حرکت دست درست میشه. 

اینم نون برنجی یا شیرینی برنجی قزوینه. که در دو نوع زعفرانی و سفید درست میشه ، لطیف و ریزه. و مهم ترین رکن درست کردنه سنتی اون قالب از جنس نقره ی اونه که نقش و نگاره زیبایی روی شیرینی می اندازه.

شیرینی بعدی شیرینی بادومی (نون بادومی )که به شکل های مختلف درست میشه از جمله مدل انگشتی اون. در شیرینی های قزوین خیلی مهمه که همه ی اونها یک اندازه  و کوچیک و با سلیقه باشن.

شیرینی بعدی اتابکی هستش که بازم میشه گفت از شیرینی های پر طرفداره

شیرینی قندی یا نون قندی که اگه گفتید نکته ی مهم در پختش چیه؟ 

این که حتما روش شکاف بخوره.... 

خمیر این شیرینی با خمیر پادرازی که از شیرینی های اصیل قزوینه تقریبا یکیه که من متاسفانه عکس پادرازی رو ندارم...

خوب ... اینم دومین گل سر سبد شیرینی های قزوین که نون چای قزوینه. اینم فکر کنم الان دیگه شهرت جهانی داره... دو نوع داره نوع سنتی و نوع کره ای (kare) که نوع کره ایی رو باید زودتر مصرف کرد تا بیات نشه ولی نون چای معمولی ماندگاری بالایی داره.

یک سری شیرینی دیگه هم هست که من هنوز فرصت درست کردنشون رو برای امسال پیدا نکردم. واسه همین عکسی ندارم. مثل اون نون پنجره ایی ها که در عکس دیده میشه. یا توت بادومی یا توت پسته ایی که بازم تو عکس معلومه. یا خیلی شیرینی های دیگه مثل نون نازک (نازک پسته ای ) ، نون گردویی یا همون شیرینی گردویی ، شیرینی ولیعهدی (نوعی اتابکی)، شیرینی حاج کریمی ، شیرینی زنجفیلی و شیرینی لب پیچ و قرابیه و انواع کوکی ها ی آجیلی و غیر آجیلی و ....

اگه عمری باشه دستور تهیه ی مرحله به مرحله ی تموم شیرنی های قزوین رو با نکات ریزشون میزارم.

دیدگاه‌ها  

0 #7 samaneh 1396-12-23 10:02
می شه بگین باقلوا گل رو چه جوری درست می کنند. من تو فهرست شیرینی ها ندیدم
---------------------
سلام. باید دستورشو اضافه کنم.
نقل قول کردن
0 #6 samaneh 1396-12-23 09:58
سلام واقعاً سایتتون عالیست. من اولین بار که اونو می بینم
-------------------
ممنونم.
نقل قول کردن
+1 #5 نسترن. م 1394-08-15 18:00
شیرینیها دست پخت خودته شکلات جون؟
دستور شیرینی قندی را بهمون میدی لطفا؟
پادرازی یادت رفت؟
-----------------------
بله عزیزم. بله. پادرازی رو خودم دوست ندارم.
نقل قول کردن
+1 #4 فاطیما,y 1393-12-12 06:54
باسلام
منتظردستورهای شیرینیهای زیباتون هستم :lol:
----------------------
سلام. انشالله اگه عمری باشه حتما.
نقل قول کردن
+1 #3 پروانه 1393-10-13 15:41
استاد عزیز سایت شما من رو از کارو زندگی کلا انداخته فکر کنم ایندفعه دیگه شوهرم کامپیوتر رو جمع کنه هر وقت میاد خونه من توی سایت شما هستم امیدوارم موفق باشی.
-----------------------
وای دیگه این کارو نکنید. برید برای همسر خونه آشپزی کنید. ممنونم
نقل قول کردن
+1 #2 ياسمن 1393-10-04 20:46
سلام. خواهش ميكنم هرچه سريعتر دستور تهيه اين شيريني هاي قشنگ را بگذاريد.پ
--------------------
سلام. سعی میکنم تا شب عید بزارم. ممنونم.
نقل قول کردن
+3 #1 محیا 1393-06-14 21:36
سلام لطفانون چرخی.شیرینی پنجره ای بذارممنون
------------------------
پاسخ مدیر سایت :
به زودی انشالله...
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir