ترشی یونانی
اصالت این ترشی رو نمیدونم و نمیتونم هم برای یک ریشه اصیل پیدا کنم. اولین جاهایی که دیدم درستش میکنن در شمال کشور هست و در منطقه ی گیلان و خودم هم از یکی از اقوام که در اون گیلان زندگی میکرد یاد گرفتمش. بعدا در زیتون فروشی های رودبار دیدم که خیلی زیاد شده و میگن که یک سری خانم های اهل ترکیه این ترشی رو درست میکنن و دستورش رو دارن و باز هم نمیدونم آیا این یک ترشی اصیل ترک هست یا خیر.
در ایران هم معمولا هر چیزی که توش زیتون داره نسبت میدیم به یونان. حالا بازم اگر کسی تاریخچه ی دقیقی از این ترشی میدونه به اشتراک بزاره با ما.
مواد لازم:
ذرت پخته یا کنسروی دو پیمانه
هویج یک پیمانه
فلفل دلمه ای رنگی یک پیمانه
زیتون اسلایس شده دو پیمانه
سرکه سیب یک دوم پیمانه(اضافه کردن تا یک لیوان هم مجازه بسته به سلیقه)
شکر یک قاشق غذاخوری
نمک یک قاشق غذاخوری
روغن زیتون بکر یک پیمانه
فلفل سیاه و قرمز و پودر سیر جمعا یک قاشق مرباخوری
مثل بقیه ی ترشی ها نسبت مواد خیلی مهم نیست و میشه بر طبق سلیقه ی خودتون کم و زیاد بشه. مثلا ترجیح خود من بیشتر بودن زیتون و ذرت هست تا فلفل دلمه ای و فلفل دلمه ای به نوعی برای زیبایی و عطرش مهمه تا طعمش. و میتونه برای فرد دیگری یک ماده دیگه اش مهم باشه.
میتونید زیتون درسته یا بی هسته بگیرید و اسلایس کنید. و برای زیبا شدن اگه زیتون سیاه هم در دست رس بود از اون هم استفاده کنید. و کمی هم زیتون سیاه اضافه کنید. ولی چیزی که مهم هست ایه که از زیتون سفت استفاده کنید و زیتون شل و له مناسب این ترشی نیست.
من از هویج خام استفاده میکنم ولی اگه حس میکنید هویج شما به نسبت ذرت و زیتونی که دارید استفاده میکنید خیلی سفت تره هویج رو پنج دقیقه بجوشونید و نگینی خرد کنید و حتما آب اضافی اون رو بگیرید و موادتون همگی کاملا خشک باشن و آب نداشته باشن چون اون آب باعث کپک زدن مواد ترشی میشه.
تمام مواد رو که کاملا خشک و بدون اب هستند رو با هم مخلوط کنید و ادویه و شکر و نمک رو هم اضافه کنید.
روغن زیتون و سرکه سیب رو هم اضافه کنید و همه ی مواد رو با هم ترکیب کنید.
حالا مواد ترشی رو داخل شیشه های تمیز بریزید و حتما سطح مواد رو با روغن زیتون و سرکه ای که برای مخلوط کردن استفاده کردید پر کنید و این ترشی به مدت پانزده روز بهتره در یخچال بمونه تا جا بیفته. چون میزان سرکه ی اون زیاد نیست حتما در یخچال نگه داری بشه.
بعد از مخلوط کردن مواد حتما بچشید و اگه نیاز به سرکه بیشتری بود به اون اضافه کنید.
اضافه کردن چیزهایی مثل گلپر و آویشن و ... هم کاملا سلیقه ای هست.
فلفل دلمه ای که برای این ترشی استفاده میکنید بهتره نوع ماده باشه. اون فلفل هایی که زیرشون چهارتا گردی دارن نه سه تایی! سه تایی ها نر هستند و مناسب پخت و پز. میتونید از چند رنگ فلفل دلمه ای استفاده کنید و اینطوری زیبا تر هم خواهد بود.
اگه دوست داشته باشید میتونید داخل این ترشی از قارچ کنسروی هم استفاده کنید. روش کنسرو کردن قارچ هم به این صورته که یک قابلمه اب رو قرار بدید تا بجوشه و وقتی جوشید قارچ های درسته رو به همراه دو قاشق آبلیمو داخل آب جوش بریزید و اجازه بدید چند دقیقه بجوشن. و بعد قارچ هارو داخل سبد بریزید و روشون آب یخ بریزید. در این حد اینجا برای ما کافیه ولی روش اصولی کنسرو کردن قارچ رو بعدا میگم. قارچ هارو هم اسلایس کنید و درون ترشی بریزید.
دیدگاهها
-------------------
خواهش میکنم عزیزم.
ممنووون شکلات جون .
-----------------
سلام عزیزم. منم خوشحالم که مینویسم