مربای توت فرنگی

 فصل ، فصل توت فرنگی ، برای عشاق توت فرنگی و مربا هم بهترین زمان برای غنی کردن انبار مربای توت فرنگی برای یک سال. چون دیگه از یکی دو هفته ی دیگه توت فرنگی خوشمزه ی مربایی پیدا نمیشه و همه میشه گلخونه ای. 

 دو روش برای درست کردن مربای توت فرنگی داریم که سعی میکنم در این پست بگم. از طرفی روش درست کردن مارمالاد توت فرنگی و شربت توت فرنگی رو هم با هم میخونیم.

چند مدل مربا قبلا در سایت داشتیم که میتونید اینجا ببینید. 

 مواد لازم :

توت فرنگی مربایی یک کیلو

 شکر یک کیلو 

 رنگ مربای توت فرنگی باید روشن باشه و این رنگ بستگی به مدت زمان پخت ، رنگ توت فرنگی ها و گذاشتن یا نگذاشتن در قابلمه داره.

دم توت فرنگی هارو جدا کنید. 

توت فرنگی هایی که استفاده میکنید بهتره سفت باشن تا بعد از پخت شکل خودشون رو حفظ کنند و له نشن. از توت فرنگی های تازه ، سالم و با کیفیت استفاده کنید.

اگه ریز هستن درسته ولی اگه درشت اند میتونید از وسط نصف کنید. روی توت فرنگی ها لایه لایه شکر بریزید و توی یخچال قرار بدید تا کم کم بیست و چهار ساعت بمونه. هر چی بیشتر بمونه بیشتر آب میاندازه و بیشتر طعم شکر به خوردش میره.

میزان شکرش  بستگی به خودتون داره. من برای یک کیلو نیم کیلو شکر میریزم. و به نظم کم شیرین بهتر خواهد بود. ولی میتونید حتی بیشتر شکرم بریزید. اصلا به قند خودتون بستگی داره چقدر شکر بزنید. البته که خواننده های کافه شکلات همه قند و عسل اند. در کل اگه شکر رو بیشتر بریزید قوام بیشتر میشه و میتونید علاوه بر مربا شربت توت فرنگی هم داشته باشید. مثلا با یک کیلو توت فرنگی و یک کیلو شکر حتما یک شیشه شربت توت فرنگی هم خواهید داشت. پون شکر باعث قوام میشه و هر چی بیشتر باشه زودتر و قبل از تبخیر آب توت فرنگی این قوام ایجاد میشه.

 بعد از بیست و چهار ساعت کلی توت فرنگی ها آب می اندازن گه شما رو هیجان زده میکنه. حالا توت فرنگی هارو با آبشون داخل قابلمه بریزید و روی گاز قرار بدید. نیازی به اضافه کردن آب نیست قاعدتا. در قابلمه رو قرار ندید! در قابلمه فقط برای مربای به گذاشته میشه و بی خودی در نزارید که باعث میشه رنگ مربا کدر شه.

وقتی مربا شروع به جوشیدن میکنه روش کف میکنه که اون کف رو بهتره با قاشق بگیرید و دور بریزید. موندن اون کف باعث میشه رنگ مربا خراب بشه.

شعله ی پخت مربا باید متوسط باشه و زمان پخت این مربا حدود نیم ساعت هست. اگه بیشتر بپزه به مارمالاد شدن نزدیک میشه و کمتر شربت اون مناسب شربت توت فرنگی خواهد بود. و هر چی مدت زمان پخت طولانی تر بشه رنگ مربا تیره تر خواهد شد.

 برای تست اینکه مربا و شربت مربا به اندازه کافی قوام آمده یا نه میتونید چند روش رو امتحان کنید: شربت مربا بعد از خنک شدن غلیظ تر میشه پس باید چند بار تست کنیم تا به غلظت مناسب برسیم.

- چند قطره از شربت مربا رو در یک لیوان آب یخ بریزید و ببینید حل میشه یا کف لیوان میره. اگه خیلی سفت شد و کامل زیر ظرف بره یعنی خیلی غلیظ شده.

- میتونید یک قاشق شربت مربا رو داخل یک ظرف کوچیک بریزید و داخل فریزر قرار بدید برای چند دقیقه و وقتی خنک شد امتحان کنید که خوب شده یا باید غلیظ تر بشه.

- کمی شربت مربا رو توی یک قاشق بریزید و اجازه بدید خوب خنک بشه و بعد از قاشق خالی کنید. اگه سریع خالی شد هنوز باید بپزه و اگه قوام داشت و کش اومد مناسب هست. حتما بعد از خنک شدن باید تست کنید.

- چند قاشق از شربت رو در یک نعلبکی یا ظرف کوچیک بریزید و بعد از خنک شدن با حرکت دادن ظرف امتحان کنید قوام مورد نظر رو داره یا نه! اگه در ظرف شره کرد یا چسبیده بود. نا مناسب هست. و به ترتیب شل و زیادی سفت شده.

 تمام وسایلی که برای تهیه مربا استفاده میکنید باید تمیز و خشک باشن. اعم از قابلمه و قاشق و شیشه هایی که مربا رو نگه داری میکنید. اگه خیس یا غیر تمیز باشه کپک خواهد زد.

شکر خیلی کم ، مکان نگه داری گرم ، قوام زیاد شربت ، جوشیدن زیاد مربا ، غلیظ شدن مربا ، باعث شکرک زدن مربا میشه. پس باید تمام اینها رعایت بشه.

برای اینکه شکرک نزنه معمولا کمی آبلیمو در حد یکی دو قاشق در انتهای پخت مربا به اون اضافه میشهکه من اصلا و ابدا این کار رو نمیپسندم. تمام اصول رعایت بشه نیازی به این کارا نیست. 

گاهی در مربا توت فرنگی هل ، گلاب ، وانیل ، اسانس هایی از این دست زده میشه که باز هم از نظر من نیازی به این کارا نیست و باید طعم اصیل و مزه ی اصلی توت فرنگی احساس بشه. زمان اضافه کردن اسانس ها در انتهای پخت هست.

 اگه بخوایید شربت بیشتری داشته باشید میتونید زمانی که مربا آب انداخت آب اون رو جدا کنید و با یک لیوان آب و کمی شکر مربا رو بپزید و آب توت فرنگی ها رو جدا کرده و با یک لیوان شکمر روی حرارت قرتر بدید تا جوش بیاد و شربت توت فرنگی داشته باشید. در کل یک کمی این روش کلک زدن هست و آب و شکر رو زیاد کردیم دیگه. من ترجیح میدم مربا رو کمی شل تر و آبدار تر بردارم و شربت اونو برای شربت توت فرنگی جدا کنم و باقی توت فرنگی هارو برای مربا یا مارمالاد استفاده کنم. 

برای مارمالاد دو روش میتونید انجام بدید یا مدت پخت رو طولانی تر کنید تا توت فرنگی له بشه. یا اینکه توت فرنگی هارو قبل از پخت زمانی که آب انداخت در مخلوط کن بریزید و به کنید و بعد پوره ی توت فرنگی رو بجوشونید.

برای نگه داری مربا از شیشه استفاده کنید و قبل از ریختن مربا در شیشه حتما خوب اون رو بشورید و وقتی مربا کاملا خنک شد در شیشه بریزید.

 روش دوم درست کردن مربای توت فرنگی ، روش تنبلانه و فوری هستش. چون مدت زمان استراحت توت فرنگی حذف میشه. شکر رو روی حرارت به همراه یک لیوان آب قرار بدید. بعد از اینکه به جوش اومد توت فرنگی های شسته و خرد شده رو اضافه کنید و اجازه بدید بجوشه تا قوام بیاد.

در حین درست کردن مربا حتما چند بار کف روی طرف رو بردارید و برای اینکه کف روی مربا راحت تر خارج بشه میتونید قاشق رو در مرکز قابلمه و روی سطح مربا بچرخونید تا کف اضافی در مرکز جمع بشه و بتونید بردارید. 

 برای نگه داری مربا توت فرنگی حتما از یخچال برای مدت کوتاه و فریزر برای مدت طولانی استفاده کنید. میتونید توت فرنگی رو بعد از آب انداختن در ظرف های مناسب فریزر قرار بدید و هر وقت سال که دوست داشتید مربا تهیه کنید. قبلا در مورد روش های فریز کردن صحبت مردیم. و اینم یک روش برای نگه داری توت فرنگی که بعد از اینکه آب انداخت اون رو فریز کنید به همراه آبش تا در زمان مناسب ازش استفاده کنید.

 اگه مربا خیلی سفت شد باید مقداری آب جوشیده بهش اضافه کنید و اجازه بدید چند تا قل بزنه و اگه خیلی رقیق بود به طوری که داشتند توت فرنگی ها له میشدن ولی هنوز رقیق بود میتونید چند قاشق شکر اضافه کنید تا غلظت بالا بره. اینم دو تا کلک! بازم اگه دیدید خیلی مربا شل شده و اصلا غلظت نداره میتونید دو قاشق ژلاتین مایع. یا آب شده رو در انتها به اون اضافه کنید. اکثر مربا های  توت فرنگی حاضری حاوی ژلاتین هستند.

قالبمه ی مورد استفاده برای تهیه ی مربا بهتره لعابی باشه.

برای خنک شدن مربا در قابلمه معمولا روی ظرف دم کنی قرار میدن تا بخار اضافی آب مربا به داخل اون شره نکنه. یا میتونید یک سبد روی ظرف قرار بدید تا هم بخار اضافی بره و هم چیزی داخل مربا نیفته.

دیدگاه‌ها  

0 #1 محیاا 1395-04-02 21:35
سلام من خیلی مربای توت فرنگی دوس دارم ولی تاحالا درست نکردم ایندفع بااین روش درست میکنم تایه مربتی خوشمزه داشته باشن
---------------------
سلام. نوش جان. برعکس من که خیلی اهل مرباش نیستم ولی شربتش....
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir