خیار شور

 دیگه فکر کنم با این پست برای امسال پرونده شور و ترشی رو فعلا ببندیم بریم سراغ پستهای زمستونی بهتر باشه.

برای درست کردن یک خیار شور خوشمزه بهتره اول پست مربوط به شور رو بخونید.

 متناسب با نوع خیاری که در دست رس دارید میتونید خیار شور رو با خیار سبز و یا خیار چنبر درست کنید که هر کدوم خواص مخصوص خودش رو داره.

 موادلازم :

خیار سبز قلمی 

سیر 

سبزی معطر با ساقه

سبزی خشک محلی 

سرکه

آب جوشیده

فلفل سبز تند

تخم گشنیز 

برگ کرفس

 سعی کنید خیارهایی که انتخاب میکنید ترد وسفت و ریز باشن. هر چی خیار ها کوچیک تر و ترد تر باشه خیار شور بهتری خواهید داشت. خیار هایی رو انتخاب کنید که پوست نازک تری دارند و کاملا سالم هستن. اونهارو خوب بشورید و روی پارچه ی تمیز پهن کنید تا خشک بشن.و هیچ آب اضافی نداشته باشن.

 اگه برای مدت طولانی قراره خیار شور رو نگه داری کنید بهتره به جای استفاده از سبزی از ساقه ی سبزی هایی نظیر ترخون و شوید استفاده کنید و اصلا برگ سبزی اون رو داخل خیار شور نریزید ، چون همون برگها و سبزی باعث کپک زدن خیار شور میشه. ولی اگه میخوایید خیارشور رو برای مدت کوتاه تری نگه داری کنید و در یخچال نگه میدارید میتونید برگ سبزی رو هم بریزید. خوب با برگ سبزی خیار شور شما معطر تر خواهد بود.

برای اینکه خیار ها باد نکنه و ترد تر بشه حتما با یک سوزن ریز اونهارو سوراخ کنید. (حواستون باشه سوزن رو توی شیشه ی خیار ها جا نزارید!!!) اینطوری خیار هایتون باد نمیکنه. گر چه اگه خیار های شما کاملا ریز و سالم باشه مشکلی براش ایجاد نخواهد شد.

 شیشه ای که قرار خیار شور در اون قرار بگیره حتما شسته و ضدعفونی کنید. برای شستن شیشه اول اونهارو با آب و مایع ظرف شویی خوب بشورید و بعد در یک قابلمه بزرگ قرار بدید و داخل قابلمه آب بریزید و روی حرارت کم قرار بدید تا شیشه ها خوب بجوشن. و بعددر جای خشک قرار بدید تا کاملا آب اضافی اون گرفته بشه و خشک بشه.

آب مورد نیاز برای درست کردن خیار شور رو از قبل بجوشونید و اجازه بدید به مرور از حرارت بیفته. نیاز نیست خیلی سرد بشه. همین که دمای آب طوری باشه که انگشترو نسوزونه کافیه.

اگه تمایل دارید خیارشور شما سریع جا بیفته میتونید یک یا دو تا نخود خام کف شیشه ی خیار شور قرار بدید و بعد خیار هارو بچینید. 

با توجه به مدت زمان نگه داری ساقه ی سبزی یا سبزی مورد نظر رو هم لابه لای خیار ها بریزید.

 میزان تندی خیار شور شما به میزان سیری که در اون استفاده میکنید و میزان فلفل سبزتندی که دارید بر میگرده. سیر علاوه بر تندی بوی خوبی هم به خیارشور میده. برای هر شیشه حدود سه تا چهار حبه سیر نیاز داریم. که میتونید اون رو له کنید (مزه ی بیشتری به خورد خیار ها میره) یا درسته قرار بدید در شیشه ها. و فلفل مورد نظر خودتون رو هم به خیارها اضافه کنید. میتونید فلفل هارو از وسط نصف کنید تا تند تر بشه. برای هر شیشه دو تا فلفل سبز تند میتونه کافی باشه. اگه نصف کنید یکی هم بسه.

معمولا ادویه ی خیار شور تخم گشنیز هست. ولی مطابق سلیقه ی خودتون میتونید از سبزی های خشک محلی مثل خالواش یاچوچاق و نعنا هم استفاده کنید. عطر و طعم خوبی به خیارشور میده. هر نوع ادویه ی دیگه ای هم که دوست دارید میتونید استفاده کنید.

آب جوشیده خنک شده رو با نمک و سرکه مخلوط کنید و در شیشه ها بریزید تا سر خیارشور هارو بگیره. میزان تقریبی نسبت آب و نمک و سرکه اینه :

نصف پیمانه نمک + چهارده پیمانه آب + یک پیمانه سرکه . 

ولی این فرمول تقریبیه. چون نمک شما ممکنه دونه ریز یا درشت باشه. نوع سرکه شما ممکنه قرمز یا سفید یا برای میوه های مختلف مثل انگور یا سیب باشه. و یا حتی نوع خیار های شما نیاز بیشتری به نمک یا سرکه داشته باشه. بهترین روش اینه یک نسبت تقریبی رو استفاده کنید و در صورتی که نیاز به نمک بیشتر دیدید میتونید نمک و سرکه رو بعد از چند روز به خیار شور اضافه کنید. به نظر خود من همیشه بیشتر از نصف پیمانه نمک نیازه. ولی بازم میگم سعی کنید تا حدودی رو پیش برید و در نهایت زیاد و کمش میکنیم.

 بهتره از سنگ نمک به جای نمک ید دار استفاده کنید. نمک ید دار ممکنه رنگ خیارشور های شما رو تیره کنه و از طرفی باعث کپک زدن خیار شور بشه.

ادویه ترشی یا شور رو هم اگه دارید میتونید اضافه کنید و در انتها روی شیشه یک لایه برگ کرفس بچینید تا هوا وارد خیار شور نشه و در اون رو محکم ببندید و در کابینت قرار بدید تا یک هفته اونجا هوا بخوره. میتونید سه تا چهار روز بعد بهش سر بزنید و بچشید و اگه سرکه یا نمک نیاز داشت بهش اضافه کنید و دوباره درش رو ببندید وبعد از یک هفته خیار شور رو توی یخچال قرار بدید تا جا بیفته.

سعی کنید خیار شور و شور رو در مقدار کم و مصرف ماهانه درست کنید. چون تماممواد همدر تمام فصول در دست رس هست و تازه تازه میل کنید.

 میتونید از هر نوع سبزی معطری که دوست دارید هم استفاده کنید. مثل مرزه و نعنا. 

یک روش هم برای درست کردن خیار شور فوری هست که برای من شدیدا کاربردیه ، اگه عمری بود حتما اون رو قرار میدم. پس باشه طلبتون.

حتما خیارشور رو در محیط تاریک نگه داری کنید تا تغییر رنگ نداشته باشید در خیار ها.

دیدگاه‌ها  

0 #2 rainysky68 1394-10-14 16:31
ممنون، واقعا از نحوه ی توضیحتون لذت بردم چون دلیل هرکاری رو ذکر میکنید
-------------------
سلام. ممنونم از این همه انرژی مثبت...
نقل قول کردن
0 #1 nelahe 1394-09-22 10:51
سلام شکلات نازنینم

میگم یه چیز تو دلم مونده بگم

من همش احساس می کنم قبلا پستی برای خیارشور گذاشته بودی؟ درسته آیا؟ :oops: :-*

البته من سرچ الان نزدم تو سایت (گفتم نیست ضایع میشم خخخ) :lol:
-------------------------
سلام. پست در مورد شور داشتیم. که خیلی از نکاتش مرتبط به خیار شور هست. دقیت خوبی دارید. قبلا در سایت یک پست خیار شور بود که اونو حذف کردم و این پست با عکسهای بهتر رو جایگزین کردم.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir