ترشی کلم قرمز
این ترشی از خوشمزه ترین ، ساده ترین ، خوشرنگ ترین و کاربردی ترین ترشی هاست.
شاید بیشترین ترشی که ما میبینیم همین باشه. کنار کلیه ی غذاهای کبابی و گوشتی ، به عنوان یک بغل بشقابی دیده میشه. علاوه بر اینکه در هضم اون غذا کمک خواهد کرد به خاطر سرکه و کلم باعث میشه کالری کمتری دریافت بشه و برای سوزوندن اون کالری بیشتری مصرف بشه.
از طرفی رنگ قشنگ این ترشی برای زینت بخشیدن سفره عالیه و میتونید از سرکه قرمز خوشرنگ اون برای رنگ دادن به سایر ترشی ها و سس ها استفاده کرد.
مواد لازم :
کلم قرمز یک عدد کوچک
سیر برای هر شیشه سه عدد درشت
فلفل سبز تند برای هر شیشه دو عدد
سبزی خشک چوچاق و سبزیهای شمالی برای هر شیشه سه قاشق غذاخوری
سرکه قرمز به میزان لازم
نمک به میزان لازم
کلم قرمز ترد و تازه ای انتخاب کنید و خوب ااونو بشورید. روی پارچه ی سفید قرار بدید برای چند ساعت تا کاملا آب اضافی اون کشیده بشه.
بعد اونها رو مطابق سلیقه ی خودتون خرد کنید.
به نظر من اگه نواری و باریک بریده و خرد بشه خیلی زیبا تر و چشم نواز تر خواهد بود. ولی میتونید اونها رو هر طوری دوست دارید خرد کنید. فقط خیلی ریز یا خیلی درشت نباشه و سعی کنید همه منظم خرد بشه.
شیشه هایی که قراره ترشی در اونها جا بیفته رو خوب بشورید و ضد عفونی کنید و اجازه بدید کاملا خشک بشن.
در مورد سبزی های محلی در پستهای ترشی ها زیاد صحبت کردم. اگه دست رسی به چوچاق ندارید (اینبار که رفتید شمال کشور حتما از سبزی های محلی اونها تهیه کنید و خشک کنید و نگه دارید که باهاش زیاد کار داریم) میتونید از نعنا استفاده کنید ولی انتظار اون بو و طعم عالی رو نداشته باشید(آیکون یک شکلات سبزی محلی پرست!! )
حالا کم کم شروع به پر کردن شیشه ها میکنیم. یک لایه کلم قرمز ، کمی سبزی خشک ، دوباره کلم و سبزی و همینطور ادامه میدم تا کل شیشه پر بشه.
خوب در لایه ی انتهایی سیر هارو که با ضربه چاقو کمی فشار دادیم تا عصاره ی اون خارج بشه رو میریزیم. میتونید سیر رو هم خرد کنید و لایه لایه بریزید. اونطوری طعمش خیلی غالب خواهد بود.
فلفل رو هم همینطور. میتونید در لایه ها بریزید یا در انتها و لایه ی آخر قرار بدید.
حالا سرکه رو با نمک قاطی میکنیم. حدودا برای یک شیشه ی بزرگ یک تا دو قاشق نمک میخواییم. کم و زیادش رو باید بچشید. چون سایز شیشه ها متفاوته. و سرکه رو تا سر شیشه پر میکنیم.
در شیشه رو کاملا با پلاستیک میپوشونیم و خوب میبندیم. شیشه رو برای مدت چهار تا پنج روز داخل کابینت قرار میدیم و بعد در یخچال نگه داری میکنیم.
اگه نکات بهداشتی رعایت بشه (قاشق تمیز داخل ترشی زده بشه ، جاش خنک باشه ، ظرف تمیز ریخته بشه و باقی ترشی به ظرف اصلی برگردونده نشه و .... ) این ترشی تا یک سال شایدم بیشتر میمونه.
در صورتی که بخوایید یک ترشی سریع و سیر داشته باشید و نمیتونید اون زمان رو طی کنید میتونید کمی کلم رو بجوشونید. ولی کلا بهتره هر چیزی رو روی اصولش درست کنید. ترشی باید زمان ببره تا جا بیفته.
برای جوشوندن کلم ، بعد از خرد کردن اون اون رو با کمی سرکه و نمک بجوشونید در حدی که یکی دو تا جوش بزنه و بعد در صافی بریزید تا سرکه و نمک اضافی اون خارج بشه و بعد در شیشه ها قرار بدید و مجدد سرکه بریزید. اگه برای جوشوندن از آب استفاده کردید حتما حواستون باشه کاملا آب اضافی کشیده بشه تا بعد کپک نزنه. زیاد از حد هم نجوشونید کلم شل میشه.
یک روش دیگه هم برای اینکه ترشی سریع تر آماده بشه اینه که بعد از خرد کردن کلم اونها رو در آبکش پهن کنید و روی اونها نمک بریزید. و مخلوط کنید تا نمک حل بشه. بعد از دو تا سه ساعت برید سراغش و کلم هارو آبکشی کنید و اجازه بدید خشک بشه و بعد در شیشه بریزید و مراحل گفته شده رو تکرار کنید.
اگه حس میکنید ترشی سرکه ممکنه اذیتتون کنه میتونید برای هر شیشه یک قاشق شکر هم در نظر بگیرید. ولی آخه چرا؟ این سرکه ی بیچاره مگه چی کرده؟ خوب باید ترش و تند و گلو زن باشه ! نبینم پس شکر بریزیدا !!!
در صورت تمایل میتونید یک قاشق گلپر هم لابه لای سبزی خشک در این ترشی بریزید ، اگه طعم گلپر رو میپسندید.
گه به نظرتون تحمل تندی سرکه رو ندارید میتونید از سرکه سیب استفاده کنید.
اگه به جای نمک از سنگ نمک استفاده کنید علاوه بر ماندگاری بالای ترشی در کپک نزدن ترشی و ترد تر شدن اون هم تاثیر داره.
دیدگاهها
من تازه شما رو كشف كردم
واقعا دقيق و عالي هستيد
راه ارتباطي سريع من با شما چيه؟
-----------------
سلام. ممنونم از لطفت. اینستاگرامم
--------------------
سلام. نوش جون... خواهش میکنم.