ترشی هفت بیجار

 خوب هر چی میخوام پستهای ترشی رو کم کنم دلم نمیاد. میخواستم تا پایان آبان پست ترشی قرار بدم که دیدم حیفه ، چند تا ترشی راحت دیگه داشته باشیم تا آخر پاییز . 

 ترشی امروز خوشمزه ، نه خیلی خوشمزه است و با هر غذایی میچسبه. میدونم یک منشا گیلانی و یک منشا آذری داره. ولی باز هم طبق معمول روش مادر بزرگ خودم رو در این ترشی میگم. 

 امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.

 مواد لازم  : 

خیار قلمی خیارشوری یک پیمانه

هویج قلمی تازه و ترد یک و نیم پیمانه

کرفس جوان و ریز یک پیمانه

کلم برگ سفید یک پیمانه و نیم

 گل کلم خرد شده دو و نیم پیمانه

 بادمجون خام یک پیمانه

فلفل سبز تند به میزان لازم

سبزی مخصوص ترشی دو پیمانه(شامل مرزه ، ترخون ، گشنیز ، جعفری)

سبزی خشک مخصوص ترشی یک پیمانه

سیر به میزان لازم (به نظر من یک پیمانه)

سیب زمینی ترشی در صورت تمایل نصف پیمانه

سرکه و نمک به میزان لازم

گلپر در صورت تمایل 

 تمام مواد رو ریز خرد میکنیم. نباید له بشه و نباید درشت باشه. بهتره با غذاساز درستی این کارو انجام بدید چون ممکنه یک دفعه از دستتون در بره و مواد له بشه. پس تمام مواد رو خرد کنید و ریز کنید.

سبزی ها رو خوب بشورید و خشک کنید و ریز خرد کنید. این ترشی مخلوط هست و پر از سبزی و سیر. هر ترشی که سیرش زیاد باشه تند و تیز تره. پس حواستون باشه در ریختن فلفل زیاده روی نکنید.

بادمجون خام رو باید خرد کنید. بهتره با پوست باشه.

بهتره گل کلم رو با چاقو ریز کنید چون ممکنه در غذاساز از بین بره و خیلی له بشه و زیبایی لازم رو نداشته باشه.

 میتونید مقدار مواد رو کم و زیاد کنید. یا حتی اگه در فصل گوجه سبز کال هستید یک پیمانه گوجه سبز کال رو هم به مواد اضافه کنید.

تمام مواد ریز خرد شده + سبزی خشک و سبزی تازه خرد شده رو در یک قابلمه بزرگ مخلوط کنید. 

شیشه هایی که قراره ترشی داخلش قرار بگیره خوب بشورید و ضد عفونی کنید. بازم تکرار کنم مثل همیشه از ظروف شیشه ای استفاده کنید نه پلاستیک و فلز!!

 مواد خرد و مخلوط شده رو در شیشه ها بریزید و روی اون رو با مخلوط سرکه + نمک + ادویه ترشی و در صورت تمایل کمی گلپر مخلوط شده پر کنید.

کاملا سطح ترشی رو از سرکه پر کنید. سرکه مورد استفاده ما سرکه انگور قرمز قزوین هست. و بهتره از سرکه های دیگه استفاده نکنید.

 بعد در شیشه هارو خوب ببندید. در صورت تمایل یک پلاستیک در سطح شیشه قرار بدید تا به هیچ وجه هوا نکشه مواد.

شیشه های ترشی برای مدت یک هفته در کابینت قرار میگیره و بعد از گذشت این زمان میره داخل یخچال تا هر زمانی که دوست داشتید سرو کنید. بهترین زمان برای مصرف این ترشی دو ماه بعد از درست کردنه اونه.

مقدار نمک برای هر شیشه کوچیک یک قاشق مرباخوری هست. و متناسب با بزرگ شدن شیشه از نمک بیشتری باید استفاده کنید.

 میتونید برای خیار از ترکیب خیار چنبر و خیار قلمی سبز استفاده کنید. 

میتونید از موسیر هم در این ترشی استفاده کنید.

تمام مواد ترشی رو حتما خوب بشورید و بعد استفاده کنید و وقتی خرد کردید روی پارچه ی سفید و تمیز و ضدعفونی شده قرار بدید تا آب اضافی اون کشیده بشه و آماده مصرف باشه. میتونید یک شب مواد رو در هوای آزاد قرار بدید تا کاملا خشک بشه. 

راستش مامان من یک مدل از ترشی هفت بیجار رو درست میکنه که کاملا با مواد خشک هست و خیلی خوشمزه تر هستش. پر از عطر و بو و مزه. 

 حتما بعد از گذشت چند روز در ترشی رو باز کنید و اگه سرکه اون کم شده بود مجدد سرکه در اون بریزید. تا روی مواد رو سرکه بگیره.

اگه دوست داشته باشید ترشی شما قرمز رنگ بشه میتونید یک پیمانه هم کلم قرمز به مواد اضافه کنید. نا گفته نماند من با این ترکیب ، یعنی بدون کلم قرمز بیشتر میپسندم.

بازم در صورتی که دوست داشتید ترشی شما زرد رنگ باشه میتونید یک قاشق زردچوبه به مواد اضافه کنید و بازم مجدد بگم من دوست ندارم و نمیزنم.

 از نظر من عالی برای یک ثانیه این ترشی هست. این ترشی خیلی خوش خوراکه. و خیلی هم قابل تغییر ، پس از دستش ندید.

یادتون باشه نمک این ترشی رو حتما بعد از گذشت یک هفته بچشید تا کم نباشه. و اگه کم بود کمی نمک اضافه کنید. از اول بهتره خیلی زیاد نمک نزنید چون کم بود نمک چاره داره ولی زیادش تقریبا بی چارمون میکنه. باید کلی تدابیر امنیتی براش بچینیم اون وقت.

دیدگاه‌ها  

0 #3 پگاه 1394-10-02 20:04
سلام عزیزم
نتیجه ی ترشی مخلوط عالی شد.به خصوص با سرکه ی خونگی درست کردم.فقط اینطور که فهمیدم باید یکماهی بمون تا خوب جا بیفته
------------------------
سلام.
نوش جان. بله با موندن خیلی خوشمزه تر میشه.
نقل قول کردن
0 #2 nelahe 1394-09-04 08:52
سلام عزیزم سایتت هر روز پربارتر می شه

ببخشید من پیام تکراری میگذارماااا :oops:

واقعا هر چی بخوام تو سایتت هست

واقعا مممنونم
------------------
سلام. ممنونم از لطفتون. اتفاقا برخی تکرار هاست که به من انگیزه ی نوشتن میده
نقل قول کردن
0 #1 پگاه 1394-09-04 06:37
سلام عزیزم
دست گلت درد نکن امسال دل مارو آب کردی با ترشیهای خوشرنگ و لعاب و خوشمزت.منو که برای اولین بار به ترشی درست کردن انداختی :-)
-------------------------
سلام. نوش جان. اتفاقا نزدیک ده تا پست ترشی موند برای سال دیگه تا خیلی تکراری نباشه. خوب نتیجه ی ترشی چی شد؟
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir