ترشی بادمجان
خوب کجا بودیم؟ رسیدیم به ترشی بامجون. ما چند تا مدل ترشی بادمجون داریم که کم کم میزام. یک مدل شکم پر. یک مدل زالک و خیلی از شهر ها ترشی بادمجون مخصوص خودشون رو دارن. بازم من این ورژن مادر بزرگی رو میزارم اینجا .
این مدل مدلی هست که ما همیشه درست میکنیم. خیلی خیلی راحت درست میشه و شدیدا خوش خوراکه. علاوه بر اون رنگ زیبایی داره و جون میده برای خوشگل کردن سفره.
بادمجان قلمی و نازک و بدون دونه
سیر
سبزی ترشی
سبزی خشک چوچاق و محلی شمالی
نمک و سرکه
فلفل سبز تند قلمی
خوب بازم مقادیر تقریبی هست. کلا ترشی خیلی نیاز به گرم و صدم و پیمانه نداره. ولی حدودی بخوایید بدونید برای هر عدد بادمجون متوسط باریک و قلمی سه تا سیر درشت و یک قاشق چایخوری سبزی خشک و یک قاشق غذاخوری غذاخوری سر خالی سبزی تازه ترشی.
مثل همیشه تکرار کنم بهترین مواد رو برای درست کردن ترشی یا هر چیز دیگه ای استفاده کنید. بادمجون هایی که معروف به شمالی هست و باریک و قلمی و خوشرنگ اند رو انتخاب کنید و بهتره دونه یا تخم نداشته باشه. اگه داره سعی کنید اون قسمت هارو زیاد نریزید. سر و ته بادمجون هارو بگیرید و خرد کنید.
سیر رو پوست بکنید و بکوبید تا له بشه. میتونید در غذا ساز هم بریزید و خرد کنید.
سبزی ترشی رو میتونید از آقای سبزی فروش کمک بگیرید. اونا خودشون خوب میدونن از هر چیزی چقدر بهتون بدن. معمولا سبزی ترشی تشکیل شده از ترخون ، نعنا ، جعفری و سبزی های محلی هست که همه رو بشورید خرد کنید.
بادمجون هارو درشت خرد کنید و به همراه کمی نمک و سرکه بجوشونید تا کمی نیم پخت بشه. خیلی نیاز به پختن نداره. حدود ده دقیقه تا یک ربع تا خامی اون گرفته بشه. (حرارت گاز و شعله متوسط باشه)
بعد از پخت بادمجون اون رو در آبکش بریزید تا سرکه اضافی خارج بشه .
وقتی بادمجونها خنک شد اونها رو در شیشه کم کم بریزید و بین هر لایه کمی سیر له شده و سبزی خشک و سبزی ترشی بریزید و در لایه ی رویی در هر شیشه یک تا دو عدد فلفل قلمی تند خرد کنید. این به ذائقه ی شما در مقابل تحمل تندی برمیگرده. که چقدر فلفل بریزید.
حالا مخلوط سرکه و نمک (مقدار کمی) رو داخل شیشه ها بریزید و درب شیشه رو خوب ببندید . شیشه رو در کابینت قرار بدید تا یک هفته. و بعد از دو روز چک کنید سرکه اون کم نشده باشه و در صورت کم بودن به اونها سرکه اضافه کنید. و بعد از یک هفته ترشی رو در یخچال قرار بدید. این ترشی هر چی بیشتر بمونه بهتر و خوشمزه تر میشه. شده یک سال هم در یخچال نگه دارید و بعد میل کنید. عالی میشه...
اگه دوست دارید میتونید در لایه ی هر لایه از فلفل سبز قلمی استفاده کنید.
زیاد ریختن سیر کمی باعث تندی بیشتر میشه. من که دوست دارم. شمارو نمیدونم.
اگه سبزی خشک محلی چوچاق و ... نداشتید از نعنا استفاده کنید. از هیچی بهتره. ولی خوب جای اون رو نمیگیره.
گاها در این ترشی از سیاه دانه استفاده میکنن. اگه دوست دارید بریزید. من که اصلا از این موجود خوشم نمیاد!!!!!
کاملا حواستون باشه بادمجونها رو در حین پختن له نکنید. فقط باید خامی اون گرفته بشه.
همونطوری که همیشه گفتم سبزی رو خوب بشورید و بعد خشک کنید (روی ملحفه تمیز قرار بدید تا آب اضافی اون گرفته بشه) و بعد خرد کنید و استفاده کنید. بادمجون ها هم حتما باید خشک باشن. کلا هیچ نوع آبی نباید وارد ترشی بشه.
مثل همیشه از سرکه قرمز استفاده میکنیم. که علاوه بر رنگ زیبای خود بامجون ها یک رنگ بی نظیر به ترشی میده. وای... یعنی از نگاه کردن به این رنگ بادمجونی سیر نمیشد.
نمک مورد نیاز برای هر شیشه حدود نصف قاشق چایخوری هست. زیاد نریزید. (شیشه ی بزرگ) چون هنگام پخت هم کمی نمک با بادمجونها پختیم.
در ریختن سبزی خشک و نعنا و سبزیجات کم نزارید. دست و دل باز بریزید. سیر رو هم همینطور.
در صورت تمایل به استفاده از ادویه ی ترشی در مصرف اون مختارید. ادویه ی ترشی در عطاری ها به فروش میرسه . علاوه بر اینها میتونید از فلفل سیاه و قرمز و گلپر هم استفاده کنید.
دیدگاهها
-----------------
از بازار شمال و یک سری از مارکت ها که بسته بندی های اونو دارن. من برم شمال برای یکی دو سال میخرم
من اهل ترشی نیستم متاسفانه.اما برای خونواده دریت می کنم ممنون که با نکاتش میگید.موفق باشید.
-----------------------
سلام. وای چطور میتونید؟ ترشی یکی از بهترین خلقت هاست...