لواشک

 خیلی ها با شنیدن اسم لواشک آب دهنشون راه میوفته و خیلی خیلی هوس این خوراکی خوشمزه رو میکنن! اما من نه!خوب کلا اهل ترشیجات نیستم ، ولی این دلیل نمیشه که درستش نکنم؟ چون اعضای خانواده بی نهایت لواشک و ترشک دوست هستن و تازه از همه مهم تر دختر کوچولو ی ما عاشق لواشکه! و من نمیتونم خودم رو متقاعد کنم اجازه بدم لواشک بیرون رو بخوره!

اینجا ما لواشک آلو رو داریم ولی شما میتونید با هر نوع میوه ای که دوست دارید میتونید با دنبال کردن این روش که امروز میگم میتونید لواشک اش رو درست کنید. 

 مواد لازم : 

میوه هر نوعی که دوست دارید من اینجا آلو انتخاب کردم

شکر یا نمک به میزان لازم

من نیازی به اضافه کردن آب به میوه نمیبینم. چون معمولا از میوه های آبدار برای لواشک استفاده میکنیم. میوه باید رسیده و خوشمزه باشه. همیشه بهتره از میوه با کیفیت و رسیده برای لواشک استفاده کنید.

میوه موردنظر رو داخل قابلمه بریزید. 

معمولا آلبالو ، زرد آلو ، آلوطلایی ، هلو لواشک های خوشمزه ای به ما میدن. پس میتونید در درست کردن لواشک هاتون از این میوه ها استفاده کنید.

 هر نوع میوه ای رو که دوست دارید از نوع نرمو رسیده اون رو داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار بدید. اگه حس کردید میوه آب نداره نصف استکان آب هم با میوه روی گاز قرار بدید.

اجازه بدید میوه شل بشه و له بشه. بعد یک صافی یا سبد فلزی آماده کنید.هسته ی میوه ها که از اونها جدا شد و آب میوه خارج شد ، اونها رو داخل صافی بریزید و هسته ی اون رو جدا کنید.

 به این ترتیب هسته و پوست میوه ها جدا میشن. اگه نیاز بود با فشار پشت قاشق هسته رو از میوه جدا کنید. 

حالا اگه غلظت مایع لواشک خوبه که هیچ اگه نه میتونید دوباره اون رو داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار بدید تا غلیظ بشه.

در اینجا باید مواد رو بچشید و اگه نیاز به اضافه کردن نمک و شکر بود اضافه کنید. 

اگه میوه هاتون بعد ازچند بار حرارت دادن هنوزله له نشده بود میتونید با استفاده از گوشت کوب برقی یا مخلوط کن مواد رو یکدست کنید.

 بعد از اینکه مایع لواشک به غلظت مورد نظر رسید وقت خشک کردن اونه. ما چند تا روش داریم . اول اینکه کاملا سنتی عمل کنیم و لواشک رو داخل یک سینی پهن کنیم. برای این کار من کف سینی رو با پلاستیک تمیز پوشش میدم. و بعد پوره میوه رو به قطر دلخواه که معمولا دوست دارم کلفت باشه کف سینی ، کاور شده میریزم. و بعد در زیر تابش  مستقیم آفتاب به مدت دو روز اون رو خشک میکنم.

در این روش معمولا ممکنه در حین خشک کردن کمی گرد و غبار روی لواشک بشینه که میتونید بعد از خشک شدن لواشک رو آبکشی کنید، به این شکل که کل لواشک رو زیر آب سرد بگیرید و سریع آب رو با کج کردن ظرف لواشک خالی کنید. و بعد لواشک رو جلوی باد کولر قرار بدید تا خشک بشه.

یا از اول وقتی تازه میخوایید زیر آفتاب قرار بدید روی لواشک رو با توری نازک بپوشونید. و با توری در نور قرار بدید تا خشک بشه.

 روش دیگه استفاده از تکنیک هایی هست که سریع تر لواشک رو خشک میکنه. مثلا استفاده از دستگاه میوه خشک .یا فر یا ماکروفر.

برای خشک کردن در میوه خشک کن پوره میوه رو در سینی میوه خشک بریزید و اون رو روشن کنید. معمولا 12 تا 14 ساعت زمان میبره تا لواشک در میوه خشک کن خشک بشه.

برای فر یا ماکروفر میتونید پوره میوه رو در ظرف فر یا ماکرو فر بریزید و بعد ماکروفر رو هم به حالت کانوکشن و فر تبدیل کنید. 

بعد کمترین دما رو انتخاب کنید ، در فر هم کمترین دمای فر. و سینی محتوی لواشک رو داخل فر قرار بدید و هر نیم ساعت سینی فر رو بچرخونید تا همه طرف کاملا یکنواخت خشک بشه. معمولا دو تا سه ساعت زمان میبره تا یک سینی لواشک که در طبقه وسط فر قرار دادید خشک بشه.

ممکنه رویه لواشک کمی خیس باشه ولی بعد از خنک شدن لواشک کاملا میبنده. هر کدوم از روش ها مزیت و معایب خودش رو داره باید با توجه به زمانی که میخوایید برای درست کردن لواشک در نظر بگیرید روش مورد نظر رو انتخاب کنید.

برای خشک کردن لواشک در فر یا ماکروفر باید توجه کنید که دمای فر کم و خیلی کم باشه. اگه هر ده دقیقه در فر رو کمی باز کنید یا فر رو چند بار خاموش کنید و مجدد روشن کنید ازن دما متعادل میشه. دمای فر طوری باشه که دستتون برای جابجا کردن سینی فر نسوزه.

برای زیر لواشکی که در فر درست میکنید بهتره پلاستیک نزارید و از ظرف تفلون و نچسب استفاده کنید.چون پلاستیک بر اثر داغ شدن واکنش شیمیایی با مواد لواشک انجام میده و این عملیات غیر بهداشتی و سرطان زاست. یا میتونید از پلاستیک های مخصوص فر که امروزه در همه ی لوازم قنادی فروشی ها هست استفاده کنید. 

در نهایت لواشک ها ی درست شده رو برش بزنید و برای مدت سه ماه میتونید در یخچال و یک سال در پلاستیک در بسته و زیپ در فریزر نگه داری کنید.

میتونید به جای شکر از نبات یا پولکی در لواشک استفاده کنید.

دیدگاه‌ها  

0 #5 محیاا 1394-05-27 21:25
سلام عزیزم درست کردم عاااالییی شدالبته بهش چنتا شابلونم اضافه کردم
--------------------
سلام. نوش جان. خوب کاری کردید.
نقل قول کردن
0 #4 محیاا 1394-05-11 18:11
سلام عزیزم دخترنازت بهترشد؟؟
------------------------
سلام. نه هنوزم خیلی اذیت میکنه . همش مریضه. به خاطر گرمای هوا هم هست.
نقل قول کردن
+1 #3 مریم روحانی 1394-05-10 12:02
سلام شکلات خانم، ی سوال ! چیز کیک فری چطوریه؟ اصلا داریم؟ اگه هست ی مدلش رو برامون میذارید؟
----------------------
سلام. بله داریم. هم شور و هم شیرین. حتما در برنامه کاریم هست که قرار بدم.
نقل قول کردن
0 #2 افسانه 1394-05-08 04:08
دوست جونم سلام و خدا قوت کارت حرف نداره منم لواشک سیب خیلی درست کردم زمانایی که ییلاق میریم از سیب کوهی لواشک درست میکنم عالی میشه دست مریزاد :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
---------------------------
سلام. نوش جان. من که کلا اهل لواشک نیستم.
نقل قول کردن
0 #1 محیاا 1394-05-07 20:13
سلاااام گلم دهنمممم اب افتادباالوسیاهم میش دریت کنم؟؟؟
--------------------
سلام. چرا که نه با هر میوه ای میشه.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir