سالاد فصل

یکی از دلچسب ترین موضوعات در رستوران ها برای من سالاد بار اونهاست. از نظر من سالاد ها (هر نوعشون ) میتونن جای غذای اصلی باشن. نه یک پیش غذای ساده. 

سالاد ها در تمام دنیا رایج هستند و شاید جالب باشه بدونیم که منشاء اصلی و به نوعی اختراع اون از ایران آغاز شده و بعدها در تمام جهان از انواع سالاد ها استفاده کردند. 

امروز میخواییم طرز تهیه سالاد فصل که یک سالاد رایج و سالمه رو با هم مرور کنیم.

 

مواد لازم : 

کاهو

کلم قرمز و سفید

گوجه 

خیار

هویج

ذرت پخته

نخود سبز پخته

در صورت تمایل لوبیا پخته

یکی از نکانتی که ما ایرانی ها خیلی خیلی اون را رعایت میکنیم طبع غذاهایی که مصرف میکنیم هست. مثلا اگه پنیر میخوریم حتما با گردو میخوریم تا سرد و گرم بودن طبع اون را رعایت کنیم. به نوعی طب سنتی و دارویی را در آشپزی و غذاهامون از قدیم و رعایت کردیم.

مثلا در جایی که از کاهو که طبیعت سرد و تر داره استفاده میکنیم میاییم از کلم که طبیعت گرم و خشک داره استفاده میکنیم تا تعادل در خوراکمون ایجاد بشه. 

این نکته راگفتم تا بدونید چقدر تعادل در خورد و خوراک مهمه. و خدارو شکر در ایران از قدیم تمام غذاهامون با این تعادل پخته میشد. 

خوب کاهو را خوب میشوریم. برای شستن کاهو حتما باید برگ برگ بشه و خوب شسته بشه.بعد از شستن کاهو میزاریم برای اینکه ترد تر و خوش خوراک تر بشه به مدت یک ساعت کاهو را در آب یخ تمیز میزاریم تا بمونه. بهتره هر 15 دقیقه چند تا یخ داخل آبش بریزید تا سردی و تردی اون حفظ بشه. 

آب کاهو را میگیریم و خرد میکنیم.

برای شستن کلم نیازی نیست کاملا برگ برگ بشه. !!! کافیه کلم را چهار قسمت کنیم و برگ های بیرونی تا سه یا چهار لایه باز میکنیم و داخل آب فراوان میشوریم. و کلم رو هم بعد از شستوشوی کامل یک ساعت توی آب یخ میزاریم تا بمونه. و بعد زیر خرد میکنیمش.

هویج طبع گرمی داره و استفاده اون در کنار گوجه و خیار که طبع سرد دارن بسیار توصیه شده. اگه خیار خیلی خوب شستته بشه بهتره با پوست خورده بشه. پوست خیار خاصیت های فراوانی داره. 

هویج به خاطر بافت سفتش بهتره رنده ریز بشه و استفاده کنیم. 

با در کنار هم قرار دادن کاهو و کلم و هویج و گوجه و خیار سالاد ما کامل و بینقصه. به نوعی داریم یک داروخانه گیاهی را وارد بدنمون میکنیم.اگه دوست داشتید و برای خوش مزه تر شدنه سالاد میتونید بهش ذرت و نخود سبز و قارچ اضافه کنیم. 

بهترین سس برای سالاد فصل از نظر من سس فرانسوی هستش. اینو گفتم یاد این موضوع افتادم که کلمه سالاد از اسم فرانسوی آن به نام salad گرفته شده. 

ولی از سس های دیگه مثل ترکیب مایونز ، آبلیمو ، نمک و فلفل سیاه و روغن زیون. و انواع سس های دیگه هم میشه استفاده کرد.

 

دیدگاه‌ها  

+2 #5 شادی 1393-06-24 16:58
شکلات جون من متوجه نشدم دستت درد نکنه اگه تصویری شو بذاری یک دنیا ممنون میشم خانوم هنرمند
----------------------
چشم عزیزم. مجدد اگه فراموش کردم یادآوری کنید.
نقل قول کردن
+1 #4 ايدا 1393-06-11 06:31
بسيار زيبا ،،،،اكه امكان داره اموزش كوجه أين شكلى هم بذاريد من كه متوجه نشدم :sad: ممنووون
------------------------
پاسخ مدیر سایت : ممنون. به زودی انشالله
نقل قول کردن
0 #3 تمشک بانو 1393-06-10 14:50
سلام . میگم آموزش سس فرانسوی هم بزاری خوب میشه ها !‌نه ؟ من توی سس هام معمولن ماست هم میزنم که سالم تر باشه اما هیچی مایونز نمیشه !
من توی سالاد هام ذرت و نخودفرنگی نمیریختم . اینم یه تجربه ای شد که ازشون استفاده کنم ! در مورد آب یخ و کاهو و کلم هم خیلی ممنونم . من نشنیده بودم تا حالا . در کل مرسی که هر پستت کلی آموزش برای ما داره خانوم هنرمند . پاینده باشی
---------------
پاسخ مدیر سایت :
لطف داری تمشک جان. من لوبیا و نخود و ذرت را همیشه توی سالا هام میریزیم. اینطوری سالادی غنی از مواد غذایی مغذی داریم و میتونه جای شام را بگیره برامون.
راستش سس فرانسوی یا هر نوع سس دیگه ای را تا حالا درست نکردم. چون تخم مرغ خام باید استفاده بشه و منم تخم مرغ خام استفاده نمیکنم. (به خاطر مضراتش)
نقل قول کردن
0 #2 راحیل 1393-06-09 19:03
سلام عزیزم
خیلی با سلیقه تزئین کردی،
---------------
پاسخ مدیر سایت :
ممنونم.
نقل قول کردن
+1 #1 شادی 1393-06-09 07:35
عالی و بی نقص شکلات جون میشه بگی چطور گوجه رو اون شکلی کردی ؟
---------------
پاسخ مدیر سایت :
ممنونم.
هر گوجه را به سه قسمت تقسیم کردم و از مرکز اون هم دوباره سه قسمت جدا کردم. مفهوم بود یا تصوری آموزشش را بزارم؟
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir