ته چین ماهیچه و بادنجان
درست کردن ته چین رو داشتیم. در این پست سعی کردم یک ته چین خوشمزه و خوش خوراک رو با همون روش قبلی بهتون یاد آوری کنم. که ترکیب شده از بادنجان ، قارچ ، ماهیچه یا گوشت گوسفندی یا حتی گوساله ، هر نوع گوشتی که دوست داشته باشید با مواد ته چین تشکیل شده و میتونید درست کنید.
مهم زعفران و هل و دارچین هستش در درست کردن این غذای خوشمزه و دوست داشتنی.
مواد لازم:
برنج سه پیمانه
ماست یک پیمانه
زعفران نصف پیمانه
زرده تخم مرغ سه تا چهار عدد
بادمجون چهار عدد
گوشت ماهیچه ی پخته و مزه دار شده چهار پیمانه
قارچ یک بسته
کره پنجاه تا صد گرم
هل و دارچین و زرشک به میزان لازم
ماهیچه ی گوسفندی رو به همراه دو عدد پیاز درشت ، کرفس ، هویج و دو سه حبه سیر روی حرارت قرار بدید و اجازه بدید پآب بیندازه و بعد فلفل سیاه و کمی زردچوبه و فلفل قرمز رو اضافه کنید و اجازه بدید با آب خودش شروع به پخت بکنه. اگه دیدید خیلی آب اون کمه یک لیوان آب بریزید. و اجازه بدید سه ساعت بپزه. و در انتهای پخت نمک رو اضافه کنید.
بادمجون رو حلقه ای خرد کنید و روشون نمک بریزید و داخل سبد قرار بدید تا یکی دو ساعت بمونه و تلخ آب اونا گرفته بشه و بعد با دستمال خشک کنید و در صورت نیاز یک آب سرد روی اونها بگیرید و مجدد خشک کرده و در روغن داغ سرخ کنید.
قارچ ها رو خرد کنید و در روغن به همراه کمی نمک و فلفل سیاه تفت بدید تا آب بیندازه و بعد آب اضافی اون بخار بشه. و بعد کنار قرار بدید.
بعد از پخت ماهیچه ها رو به همراه دارچین و هل و زعفران فراوان از استخوان جدا کنید و کنار قرار بدید تا خنک بشه.
برنج رو آبکش کنید و بهتره کمی زنده تر بردارید تا خیلی له نشه.
زرده تخم مرغ + ماست + کره + زعفران و هل و فلفل سیاه و کمی نمک رو مخلوط کنید. مقدار مواد میتونه کم وزیاد بشه و خیلی حساس نباشید.
برنج آبکش شده که حتما باید برنج ایرانی باشه رو به مواد اضافه کنید. رنگ برنج رو چک کنید و اگه زعفرانتون کم رنگ بود کمی زعفران مجدد اضافه کنید.
کف قابلمه رو با کره چرب کنید و کمی برنج کف تابه یا قالب بریزید و روی اون رو با قارچ ، بادمجان ، در صورت تمایل پیاز کرانچی سرخ شده و ماهیچه پر کنید.
حالا لایه ی بعدی مجدد برنج بریزید و روی برنج رو از مواد پر کنید. و دوباره روی مواد رو برنج زعفرانی با مواد اضافه کنید. لایه ی آخر برنج باشه حتما.
نکته ی مهم اینه که بین هر لایه حتما دارچین و هل فراوان بریزید تا عطر بوی اونو برداره برنج و کل مزه ته چین به زعفران و هل و دارچین اون هست.
حالا ته چین رو برای مدت دو ساعت روی گاز یا دوساعت و نیم در فر از قبل داغ شده با حرارت متوسط در طبقه ی وسط قرار بدید. روی گاز حتما در قابلمه رو قرار بدید و اگه حس میکنید نیاز به کمی آب داره مقدار کمی آب گوشت بریزید روی مواد. در ظرف کاملا بسته باشه.
اگه قالب رو در فر قرار میدید هم روی قالب یک فویل بکشید و با چنگال چند تا سوراخ در اون ایجاد کنید .
بعد از پخت کامل اجازه بدید یک دقیقه ته چین خنک بشه و بعد در ظرف سرو برگردونید.
بهتره یک پیمانه زرشک رو با سه قاشق غذاخوری شکر مخلوط کنید و دو قاشق زعفران به اون اضافه کنید و در بیست گرم کره تفت بدید و روی ته چین بریزید. طعم دوست داشتنی ایجاد میشه.
میتونید برای تزیین از انواع خلال ها ، مثل پسته و بادام و پوست پرتقال هم استفاده کنید.
حتما قبل از اقدام به درست کردن ته چین پست قبلی رو بخونید که مربوط به ته چین مرغ هست. چون خیلی از نکات تکراری بوده و من مجددا تکرار نکردم.
دیدگاهها
-------------------
سلام عزیزم. نوش جان. بسیار بسیار خوشحالم از رضایتتون
-------------------
سلام. بله چرا که نه. منم بادمجون دوست ندارم.
ممنوووون خانوم هنرمند
---------------------
نوش جون. من که عاشق گوشتم از هر چیزی توش گوشت باشه لذت میبرم.