میرزاقاسمی

سلام امروز یک غذای اصیل شمالی داریم که نمیدونم آیا شیوه ایی که من میگم و به نقل از مامانم هست با دستور اورجینالش یکیه یا نه؟! ولی میدونم که توی هیچ کدوم از رستوران های شمال به این خوشمزگی که مامانم درست میکنه میرزا قاسمی وجود نداره.

یک موضوع که خیلی ذهنمو درگیر این غذا کرده اینه که تارخچه ی اون از کجا اومده؟! آیا درسته که میگن : میرزا قاسمی توسط محمدقاسم خان والی حاکم رشت در زمان ناصرالدین شاه، ابداع شد و توسط او گسترش یافت و به نام او نیز اسم گذاری شد؟! تنهای موضوع تاریخی که پیدا کردم راجبش این بود. خوشحال میشم اگه کسی اطلاعات بیشتری داره به منم بگه.

  مواد لازم :

بادنجان تازه و سر حال  ۶ عدد متوسط

سیر بین ۱۰ تا ۱۵ حبه بستگی داره به جثه ی سیرها!

گوجه ۲ تا ۳ عدد بزرگ

رب یک تا دو قاشق غذاخوری

 تخم مرغ ۲ عدد

نمک و فلفل و زردچوبه هم به میزان لازم.

اول اینو بگم که غذاها به ذائقه ی افراد متفاوت اند. یکی شور دوست داره یکی شیرین یکی سیری یکی بدون سیر. من دستوری که میزارم رو سالها مامانم درست کرده و همه خوششون اومده. حتی منی که لب به بادمجون نمیزنم! و توی کل زندگیم فقط دو تا غذای بامجون دار رو خوردم یکی همین میرزا هستش و اون یکی هم کشک بامجون مخصوص زندایی مرضیه.

 بادمجون این غذا باید کبابی باشه. و کل عطر و مزه ی این غذا به اینه که بادمجون توش کباب میشه.

برای کباب کردن هم میشه از آتیش و ذغال استفاده کرد و هم مثل ما از اجاق گاز.

بادمجون هارو در حدی که پوستشون به راحتی کنده بشه کباب میکنیم.

راستی یک راه دیگه هم برای کبابی کردن هست. اونم استفاده از فره گریل بالا رو روشن کنید و با لامپ روشن فر مواظب باشید نسوزه دامجون ها و وقتی یک طرفش کباب شد اون وریش کنید.

 

 بعد پوس بادمجونهارو ازشون جدا کنید. برای این کار میتونید کمی دستتون رو خیس کنید (با آب سرد ولی خیلی خیس نشن بادمجونها!)  و خیلی راحت با حرکت دست از بالا به پایین پوست بادمجونها کنده میشه.اگه خوب کبابشون کرده باشید و با شعله ملاییم داخل اونها کاملا مغز پخت شده.یادتون باشه تمام پوست رو جدا کنید و  وارد غذاتون نکنیدا!!

حالا سعی میکنیم بیشتره دونه ها و تخم های داخلش رو ازش جدا کنیم. و داخل ظرف میریزیم و میکوبیمش.تا بافت له ایی پیدا کنند. میتونید از عرضش چند تا برش بهش بزنید تا خیلی کشدار نشه. (فکر میکنم توی شمال یک نوع بادمجون هست که هم شیرین تر از این مدلهاست و هم تخم نداره و یا تخماش خیلی ریز هستن و طعم تلخی هم نداره. اونا خیلی مناسبه برای میرزاقاسمی)

 گوجه های خوشگل رو بشورید و نگینی خرد کنید. حتما پوست گوجه رو جدا کنید!!!! 

 حالا نوبت سیره. اونارو پوست کنید و با رنده ریز و یا با سیر کوب رنده کنید. 

  

 خوب حالا روغن میریزیم توی تابه و سیرهامونو توش تفت میدیم. (روغن + نمک + زردچوبه + سیر) و وقتی سیر ها داشت تغییر رنگ میداد و برشته بشه تخم مرغهارو بهش اضافه میکنیم. و میزاریم خودشو کمی بگیره. (حالا اگه دوست داشتید یک لقمه بخورید عیب نداره) و وقتی تخم مرغ خودشو گرفت اونو از تابه خارج کنید.

خوب حالا توی همون روغن گوجه های نگینی شده ی بدون پوست رو میریزیم و میزاریم کمی تفت بخوره. 

 بعد بامجون رو اضافه میکنیم + فلفل سیاه و اون هارو با هم کمی سرخ میکنیم. تا حسابی به خورد هم برن. و وقتی سرخ شدن رب گوجه فرنگی رو اضافه میکنیم و بازم تفت میدیم. 

 رنگش اینجا معلومه. ربمون که کمی تفت خورد این رنگی شد ..... 

 در نهایت باید تخم مرغهارو اضافه کنیم و کمی هم میزنیم تا ریز تر بشن. ولی له نشه ها!! اونطوری مزها خیلی قاطی میشه! 

 و هم میزنیم تا مواد به خرد هم برن..... و در نهایت میرزای خوشمزه ی ما آماده است.اونو داغ به همراه نون یا برنج میل بفرمایید. 

 دست مامانم درد نکنه که هم حسابی عکاس شده و هم یک عمره آشپزیهای خوشمزه میکنه برامون.

 

دیدگاه‌ها  

0 #2 نسترن. م 1394-08-27 04:11
سلااام. من هم مثل شما درست میکنم ولی تخم مرغو وقتی غذا جاافتاد آخر سر توش میشکنم و هم میزنم تا تخم مرغ بپزه وکاملا با غذا مخلوط شه. درهر حال میرزا قاسمی عالیه خصوصا با کته ی دودی. بوی زندگی میده.
راستی من یکی دوبار بادمجونو توی فر کبابی کردم ولی بوی دود نگرفت وفقط پخت برای همین رو گاز بهتره. رو زغال هم که نور علی نوره. قبول داری یا نه؟؟؟؟
ممنون کدبانووو
------------------------
دقیقا موافقم. خصوصا که شما حق مطلب رو ادا میکنید و کامل نظر میزارید. روی ذغال محشره و طعم و بوی دودی داره.
البته متاسفانه من خودم خیلی اهل بادمجون نیستم.
نقل قول کردن
0 #1 ترلان 1393-07-16 10:45
سلام عزیزم من لنگرود زندگی میکنم میرا قاسمیت عالی هست ممنون اززحماتت خوشحالم که با شما اشنا شدم
----------------
این دستور مال مامانمه و به گفته ی همه استاده میرزاقاسمیه. ممنونم از شما.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir