اشترودل گوشت
چندین مدل خمیر و پیراشکی تا حالا داشتیم. برای همین این پست صرفا میخوام روش پیچیدن اشترودل رو بگم و خودمم از خمیر آماده استفاده کردم.
اولین باری که واژه اشترودل رو شنیدم، و مزه ی اون رو چشیدم، راهنمایی بودم، اون زمان ما مقطع راهنمایی بود! اشترودل نان رضوی!! وای یعنی خوشمزه تر از اینم بود؟ اصلا اون روزهایی که تو مدرسه میفروختن به عشق اون صبح از خواب بیدار میشدم، دیگه کلاس و اینا که هیچ!! از همون موقع ها هم ارادت خاصی به شکم داشتم.ولی سالهای بعد انگار دیگه اون جذابیت رو نداشت، پیراشکی ها، پیتزا ها و انواع نون ها جاشو گرفتن. نمیدونم من بهش عادت کردم؟! یا بهترشو دیدم ولش کردم! هر چی هست از اون همه شوق و شور دیگه چیز آنچنانی نسبت بهش ندارم. دیگه شده مثل بقیه پیراشکی ها برام!! مثل دنیای پر زرق و برق فست فود ها! دیگه جایگاهش مثل بقیه شد!
روش پیچیدنش و رومال و یک سری نکته داره که بریم ادامه توضیح بدم.
مواد لازم :
خمیر هزارلا مخصوص غذا
گوشت چرخکرده مخلوط گوسفند و گوساله چهارصد گرم
پیاز بزرگ یک عدد ریز رنده شده
فلفل دلمه ای یک عدد ریز خرد شده
قارچ یک بسته کوچک خرد شده
پنیر پیتزا در صورت تمایل
رب گوجه فرنگی و سس کچاب یک قاشق
فلفل سیاه و سفید و قرمز ، زردچوبه ، دارچین ، آویشن ، پودر سیر
مواد رومال:
یک عدد زرده تخم مرغ
یک قاشق زعفران(اختیاری)
دو قاشق کره
دو قاشق شیر
مواد میانی بستگی به خودتون داره. میتونید از مرغ یا گوشت استفاده کنید. ترکیب اصلی اشترودل ها گوشت یا مرغ + قارچ + فلفل دلمه ای هست. این ترکیب اورجینالش. حالا میتونید شبیه مایع ماکارونی درست کنید، یا بدون سس و رب.
من اول گوشت رو به همراه پیاز ریز رنده شده و نمک و فلفل و زردچوبه تفت میدم و وقتی سبک شد قارچ و فلفل دلمه ای رو اضافه میکنم و هم میزنم تا گوشت(یا مرغ ریز تکه شده) سرخ بشه. میتونید چند حلقه پیازچه ریز خرد شده رو هم در آخر اضافه کنید تا خوش طعم تر بشه. در آخر یک قاشق سس و یک قاشق رب گوجه فرنگی میتونید اضافه کنید. وقتی خواستید شعله رو خاموش کنید دارچین، آویشن و پودر سیر رو اضافه کنید.
من از خمیر هزارلا ی آماده استفاده کردم. میشه از خمیر هایی که داخل سایت آموزشش هست هم استفاده کنید. خمیر رو میتونید به مربع های کوچیک تقسیم کنید و به صورت تک نفره هم درست کنید. اکثر خمیر های آماده روش دستور داره. خمیر هزارلا یا یوفکا یا سایر خمیر ها رو میشه برای مدت طولانی تری در فریزر نگه داری کرد و خوب راحتم میشه در زمان های بی وقتی به دادمون برسه.
برای اینکه خمیر خیلی خشک نشه میتونید کف اون رو با کمی شیر نمدار کنید.
خمیر رو به دو قسمت تقسیم کنید همونطور که در شکل میبینید یک سمت اون رو من کمی پنیر پیتزا ریختم و قسمت دیگه رو برش های عرضی بدید. در عکس کامل مشخصه.
مواد میانی رو روی پنیر ریختم. اضافه کردن پنیر اختیاری هست. میتونید هر چی دوست دارید بریزید.
بعد از اینکه مواد رو ریختید سمت برش خورده رو روی اشترودل برگردونید. ما نمیخواییم رولت داشته باشیم و در نهایت نیاز به یک پیراشکی مستطیلی داریم پس در هنگام برگردوندن لایه ی برش خورده نیازی نیست سخت بگیرید.
برای روی اشترودل زرده تخم مرغ رو با چنگال میزنیم و شیر و کره آب شده رو بهش اضافه میکنیم و در صورتی که خواستید میتونید یک قاشق زعفران دم شده هم اضافه کنید. و با قلمو روی اشترودل را از مواد رومال بمالید.
اگه دوست داشتید میتونید روی اون رو کنجد بریزید.
اشترودل رو برای مدت نیم ساعت داخل فر از قبل داغ شده با دمای 180 درجه سانتی گراد در طبقه ی وسط، قرار بدید تا روی اون طلایی بشه و خمیر اون حسابی بپزه. و بعد بیرون بیارید تا داغ داغ سروش کنید. میتونید روی اون رو کمی آویشن بریزید.
در کنار اشترودل حتما سس کچاب سرو کنید.
یک نکته مهم هم اینه که اگه ظرف فر شما تفلن و نچسب نیت حتما زیر خمیر رو قبل از قرار دادن در فر کاغذ مومی(روغنی)، قرار بدید تا نچسبه و وقتی از فر در اوردید اجازه بدید کمی خنک بشه و بعد از کاغذ جدا کنید.
اینم از نمای نزدیک این دلبر جان ...
الان که دیدمش دوباره اون اشتیاق در وجودم شکل گرفت. حتما درستش کنیدا، خیلی خوشمزه است. یک پیراشکی بزرگ خانوادگی!
حتما از فلفل قرمز و پودر سیر و آویشن در این غذا استفاده کنید چون اینها طعم فست فود به غذا میده.
مواد میانی ترجیحا خیلی خیلی کم روغن داشته باشه تا خمیر روغنی درست نشه. روغن زیادی از حفره هایی که در خمیر ایجاد کردید بیرون میریزه و شکل سوختگی روی سطح اشترودل ایجاد میکنه.
خیلی خوشمزه است خصوصا با خمیر هزارلا.
نوش جون...
دیدگاهها
وقت بخیر
میخواستم بدونم چند لایه خمیر میذارید؟؟؟؟
------------------
سلام. یک لایه