کلوچه گوشت
دنبال درست کردن یک عصرونه یا شام خوشمزه اید ؟ مهمون دارید نمیدونید چی درست کنید که هم خوشگل باشه و هم خیلی خوشمزه؟ حتما این کلوچه های گوشتی رو امتحان کنید. خمیر این کلوچه ها همون خمیر نون باگت هست با یک کوچولو تغییرات و محتویات داخلی اون هم مطابق با سلیقه ی شما میتونه عوض بشه.
در زیر پیشنهاد من برای درست کردن کلوچه ی گوشت و مرغ هست که خیلی خوشمزه است.
مواد لازم برای خمیر:
آب ولرم یک پیمانه
خمیر مایه فوری یک قاشق مرباخوری
شکر یک قاشق چایخوری
نمک یک قاشق چایخوری
روغن مایع دو قاشق غذاخوری
آرد به میزان لازم
تخم مرغ یک عدد
مواد لازم مواد داخلی :
مرغ نگینی خرد شده دو پیمانه
گوشت چرخکرده مخلوط دو پیمانه
پیاز نگینی خرد شده دو پیمانه
قارچ نگینی خرد شده دو پیمانه
پیازچه خرد شده یک پیمانه
فلفل دلمه ای نگینی یک پیمانه
رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
سس کچاب دو قاشق غذاخوری
سس خردل یک قاشق غذاخوری
آویشن ، نمک ، انواع فلفل ، پودر سیر و پیاز
مواد رومال :
تخم مرغ یک عدد
زعفران دم کرده دو قاشق غذاخوری
کنجد و سیاه دانه به میزان لازم
شکر + آب گرم (گرما در حدی که دست نسوزه ولی گرم بودن آب حس بشه) + خمیرترش رو در ظرفی بریزید و یک ربع در جای گرم یا روی کابینت قرار بدید تا کف کنه و حالت محدب به خودش بگیره. هر چی بیشتر بمونه بیشتر عمل میکنه. خمیر مایه فوری معمولا نیاز به عمل آوری نداره ولی با این روش پف قابل توجهی خواهیم داشت.
تخم مرغ رو با چنگال بزنید تا از حالت لختگی بیرون بیاد.
تخم مرغ + خمیر مایه عمل آوری شده + روغن. هم زده بشه و بعد کم کم آرد دو بار الک شده و نمک اضافه بشه.
آرد حدودا چهار پیمانه میخواد ولی ممکنه با دو پیمانه هم به خمیر مورد نظر برسید یا حتی با پنج تا هم نرسید. چون میزان رطوبت آرد ها خیلی فرق میکنه.
ما خمیری میخواییم که به دست نچسبه و لطیف باشه. پس کم کم آرد اضافه بشه و ورز داده بشه. زیادی آرد به خورد خمیر نره که باعث خشک شدن خمیر و کم بودن آرد خمیری بودن بعد از پخت رو بهمون میده.
روی ظرف خمیر رو با سلفون بپوشونید و یک حوله بیندازید و در جای گرم قرار بدید تا برای مدت دو تا سه ساحت استراحت کنه و دو برابر بشه. اگه مراحل رو درست برید بیشتر دو سه برابر هم پف مشاهده خواهید کرد.
در این فاصله مواد داخلی کلوچه رو آماده کنید تا سرد بشه و به راحتی بتونیم داخل کلوچه قرار بدیم.
پیاز نگینی رو با زردچوبه و انواع فلفل تفت بدید تا سبک بشه و بعد گوشت اضافه بشه. نمک زده بشه و بعد از نیم پخت شدن گوشت مرغ اضافه بشه.
فلفل دلمه ای و قارچ بعد از تفت خوردن مرغ اضافه بشه و بعد از اینکه آب قارچ جمع شد و مواد رو به سمت سرخ شدن رفت پودر سیر اضافه بشه و در نهایت رب و سس کچاب و تفت بخوره تا رب سرخ بشه. حتما از ادویه فراوان استفاده کنید و بچشید و نمک رو میزان بریزید.
میتونید مواد داخلی رو از هر چیزی که دوست دارید استفاده کنید. مثل سوسیس یا کالباس یا حتی مخلوط پنیر فتا و انواع پنیر با سبزی.
بعد از استراحت خمیر رو مجدد ورز بدید و پف اونو با فشار دست بگیرید.
به اندازه یک گردو از خمیر بردارید و توی دستتون باز کنید و یک قاشق از مواد گوشتی داخل خمیر قرار بدید و با دست خمیر رو ببندید و دایره کنید. بین خمیر ها و کولوچه ها رد ظرفی که قراره بره داخل فر فاصله قرار بدید چون استراحت و پخت باعث پف کردن کلوچه ها میشه.
وقتی کل سینی فر رو که از قبل با کاغذ روغنی کاور کردید رو با کلوچه های آماده شده پر کردید مواد رومال رو مخلوط کنید و با برس روی کلوچه ها بمالید. و روی اون رو مخلوط سیاه دانه و کنجد بریزید.
پنج دقیقه استراحت بدید و داخل فر از قبل داغ شده در طبقه ی وسط با دمای 175 درجه یا همان دمای متوسط قرار بدید.
تا زمانی در فر قرار بدید تا رویه ی نون ها طلایی بشه. بین پانزده تا نیم ساعت ممکنه زمان ببره. بستگی به اندازه کلوچه ها داره.
در صورت لزوم میتونید گریل رو سی ثانیه روشن کنید تا رویه ی کلوچه ها طلایی بشه. بعد از خارج کردن از فر اگه مجال دادند و دلتون اومد اجازه بدید پنج دقیقه خنک بشه... و بعد نوش جان.
گرم و سرد و ولرم ، همه جوره اش خوشمزه است. اگه میزان زیادی درست کردید میتونید بعد از خنک شدن در ظرف دربسته در فریزر نگه داری کنید و زمان مصرف از فریزر بیرون بیارید و اجازه بدید یخش باز بشه و بعد در فر مجدد داغ کنید. یا ماکروفر. تا دو ماه در فریزر میمونه. ولی کیفیت اولیه اون یک چیز دیگه است.
این نون یک پیشنهاد ویژه برای سفره های افطار در ماه رمضون محسوب میشه... از دستش ندید.
اگه در یخچال نگه داری میکنید حتما در ظرف دربسته. در فضای آزاد هم بعد از خنک شدن در ظرف در دار باشه تا خشک نشه.
اگه بخوام یک محصول با کیفیت ایرانی معرفی کنم خمیر مایه فوری نان رضوی هست که خیلی خوب پف میکنه و خوشبختانه بوی اون قابل تحمل و کم هست. من که ازش راضی ام خدا ازش راضی باشه. حالا ما تعریف کردیم از فردا خراب نکنند کارشونو آبروی ما بره! این تعریف من بیست و چهار ساعت ارزش داره و بعد از اون فاقد اعتبار می باشد.
میدونم که اینو درست میکنید و لذت میبرید.
با این مواد حدود بیست و پنج تا کلوچه خواهید داشت. سعی کنید خمیر رو نازک بگیرید و مواد داخلی رو زیاد بریزد.
در زمان میل کردن ریختن آویشن و سس کچاب فراموش نشه...
نوش جان. دعا برای ما یادتون نره.
دیدگاهها
---------------------
ممنونم. اونطوری دیگه ساندویچ میشه عزیزم.
---------------------------------
سلام. نوش جان. لطف دارید
ممنونم.میخواستم ازتون تشکر بکنم.خداقوتتون بده و هرروز شاهددستورات بیشتر باشیم
------------------
سلام. نوش جان. بهترین خبری بود که میتونستم بشنوم.
لطفا اگر وقت داشتید دستور پخت خورش بادمجان رو بذارید.
با سپاس مجدد
-----------------
سلام. وای ... یعنی دو ساله میخوام بزارم وقت نمیکنم. حتما....
------------------
دیگه چیزی نمود تا بتونم عکس بگیرم. این کلوچه رو بارها درست کردم و همه همه راضی بودن. تاکید میکنم همه. در درست کردنش شک نکنید.
خمیر مایه فوری نان رضوی رو از کجا بگیرم تو قزوین؟
---------------
سلام. خ دانشگاه. نبش استاندارد. یا هر لوازم قنادی فروشی دیگه. همه جا دارن.
-------------------
سلام. حتما. در برنامه قرار میدم.
-------------------------
سلام. مبارک باشه.
واقعا سرم شلوغه... این روزهای کسل کننده بهاری و پایان نامه .... دیگه چه شود.
بله. چرا که نه ؟!
ممنوووون خانوم هنرمند
-------------------------
سلام. نوش جون. واقعا اون مدل خوشگل میشه ها. حتما امتحان خواهم کرد. یک مینی باگت خوشمزه.
نوش جان
خسته نباشی شکلات جونم
یه سوال:
این خمیر مایه رضوی رو از کجا بگیرم تو قزوین؟
من از خمیر مایه فرانسوی استفاده میکنم و جدیدا حس میکنم پف خوبی نداره و مزه اشم جالب نیست
--------------------
سلام. لوازم قنادی فروشی ها. مثلا سر کوچه استاندارد یک لوازم قنادی هست داره. دانشگاه.
این عالیه