کیک پیتزا
این کیکی که امروز میبینید از اون دسته کیک های غذایی هست که برای مهمونی های خودمونی خیلی کاربردیه. از اونجایی برای خودمونی خوبه که خیلی سریع درست میشه و میشه یک ساعت قبل از سرو آماده کردش. و در عین حال که خیلی راحت درست میشه خوشمزه هم هست.
برای عشاق فست فود هم مناسبه. من این کیک رو بارها درست کردم. در تولد ها یا مراسم مختلف. اگه وسط اون رو مایع گوشتی قرار بدید میشه کیک گوشت ، اگر مایع مرغی داشته باشه کیک مرغ و اگه با مواد سبزیجات پر بشه میشه کیک سبزیجات. پس ما یک بیس کیک مانند داریم که با هر مخلفاتی که دوست داشته باشید میتونید پرش کنید. من اینجا از مواد پیتزا استفاده کردم.
بریم تا این خمیر کاربردی رو یاد بگیریم.
مواد لازم : (برای 6 نفر کافی)
آرد دو پیمانه
تخم مرغ چهار عدد
روغن نصف پیمانه (یک دوم پیمانه)
ماست یک پیمانه
بکینگ پودر 3 قاشق چایخوری
نمک و فلفل به میزان لازم(نمک حدود یک دوم قاشق چاخوری سر خالی و فلفل نوک قاشق چایخوری)
مواد لایه میانی :
گوشت چرخکرده مخلوط 300 گرم
سوسیس 4 عدد
کالباس 200 گرم
فلفل دلمه ای نصف یک عدد کوچک
قارچ یک بسته کوچک
پیاز یک عدد درشت
ادویه : نمک ، فلفل سیاه و قرمز، زردچوبه ، پودر سیر ، دارچین و آویشن
رب و سس گوجه فرنگی به میزان لازم
پنیر پیتزا به میزان لازم
کنجد به میزان لازم
اول مواد داخلی رو درست میکنیم.کمی روغن میریزیم. نباید لایه ی میانی خیلی چرب باشه. پس مقدار کمی روغن میریزیم و پاز رو توی اون کمی تفت میدیم. میتونید پیاز رو ریز خرد کنید. من ترجیح میدم رنده ریز کنم. بعد گوشت رو اضافه کنید و ادویه ها بجز دارچین و آویشن رو اضافه میکنیم . فلفل دلمه ای رو میریزیم و هم میزنیم تا گوشت کمی بپزه.
هر چی لایه ی میانی بیشتر باشه کیک خوشمزه تره. کلا من همیشه سعی میکنم مواد میانی زیاد بریزم. بماند که همین زیاد هم در منزل ما کم به حساب میاد و اعتراض بر انگیز خواهد بود که چرا موادش کمه!
وقتی اب گوشت کشیده شد و تفت خورد سوسیس رو اضافه میکنیم و بعد که سوسیس کمی سرخ شد کالباس و قارچ رو اضافه میکنیم.
وقتی مواد خوب سرخ شدن دو قاشق رب و یک قاشق سس گوجه فرنگی رو بهش اضافه میکنیم و هم میزنیم تا یکدست بشه و در نهایت وقتی خواستیم شعله رو خاموش کنیم دارچین و آویشن رو اضافه میکنیم.
اجازه میدیم مواد خنک بشه و از حرارت بیفته. اگه مواد داغ رو بریزیم لای کیک باعث میشه از خمیر نشست کنه و بره کف کیک.
فر رو با دمای متوسط یعنی 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا داغ بشه.
خوب حالا میریم سراغ درست کردن خمیر کیک. تخم مرغ رو در تابستون در ظرف جداگانه حتما بشکنید که اگه مشکل دار بود کل مواد رو خراب نکنه.
تخم مرغ و نمک و فلفل رو خوب هم بزنید تا یکدست بشه. (با دور متوسط همزن حدود پنج دقیقه هم بزنید)
روغن رو هم اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه.
ماست رو اضافه کنید. بهتره از ماست چکیده یا خامه ای استفاده کنید.
بکینگ پودر رو همراه با آرد مخلوط و الک کنید و به مواد اضافه کنید و با همزن هم بزنید تا یکدست بشه.
حالا کف قالب مورد نظرتون رو چرب کنید یا کاغذ بیندازید.
قالب بهتره 20 در 30 باشه. دو سوم مواد رو کف قالب پهن کنید. روی اون کمی پنیر پیتزا بریزید و روی پنیر کل مواد میانی رو روی خمیر به آرامی بریزید. طوری که فرو نره داخل مایه.
بعد دوباره یک لایه پنیر پیتزا و باقی خمیر رو روی مواد باز کنید.
خیلی وسواس نداشته باشید چون خمیر پف میکنه و کامل کل سطح رو پوشش میده.
حالا روی رویه خمیر یک لایه پنیر پیتزا و کنجد بریزید و قالب رو داخل فر قرار بدید.
حدود چهل تا یک ساعت زمان میبره تا بپزه. فقط حواستون باشه که کف اون نسوزه. و وقتی کیک پخت اگه دوست داشتید کمی گریل رو روشن کنید تا روش طلایی بشه.
در نهایت اجازه بدید خوب بپزه و از فر خارج کنید و وقتی کمی خنک شد اون رو برش بزنید و نوش جان کنید.
برای اینکه بهتر برش بخوره اجازه بدید کیک 10 تا 15 دقیقه خنک بشه.
همونطور که گفتم مواد داخلی این کیک دسته خودتونه و من یک تقریب فقط بیان کردم.
میتونید به جای لایه ی رویی که پنیر و کنجد هست از سس کچاب استفاده کنید و با اون به رویه ی کیک طرح بدید.
این کیک رو میتونید در یخچال در ظرف در بسته نگه دارید و موقع سرو در ماکروفر داغ کنید.
برای پنیر این کیک از پنیر پیتزای کش و مزه که زرد و سفید هست استفاده کنید. و حواستون به شور بودن پنیر باشه که کل کیک رو شور نکنه. نمک خمیر تقریبی بیان شده و میتونید با میزان نمک مواد میانی اونو کم و زیاد کنید.
هر چی نمک کمتری استفاده کنید بهتره. نمک بده!!!!!!!!
دیدگاهها
---------------------
سلام.خیر
ميسه ازت خواهش كنم اموزش تزئين كيك با خامه بزاري
------------------------
خوب نوش جان. هر خمیری کاربرد های زیاد و به خصوصی داره. خدارو شکر راضی بودید.
انشالله ، فعلا نمیتونم قول بدم چون سرم واقعا شلوغه.
----------------------
نوش جان. به نظر منم بهتر بود از عسل و خرما و دارچین و شکر استفاده کنید.
-------------------------
کاش بیایید و نتیجه رو بگید . ولی باید یکی دو قاشق شکر میزدید. یا از کشمش و خرما استفاده میکردید با دارچین شکری تا شیرین بشه. یا حتی کرم فیل
-----------------------
سلام. ممنونم. سلام به مامان بزرگوارتون برسونید. سعی میکنم در برنامه ام قرار بدم.
------------------------
آرد قنادی
----------------------
سلام. قنادی
-----------------------
سلام. موفق باشید.
-----------------------
سلام.
خوشحالم خوب از آب درمد.
مگه امتحاناتتون تموم شد؟
خسته نباشید
خانمی من هر وقت میخام مرغ درست کنم داخل آبش پراز ذرات ریز چربی مرغ میشه یعنی وقتی می جوشه ذرات چربی مرغ هم ریز ریز داخل آب میره. علتش چیه؟
---------------------------
سلام. تا حالا این اتفاق برام رخ نداده. شاید مرغ درشت انتخاب میکنید. یا با پوست میپزید؟! قبل از پخت مرغ اون رو خوب با پیاز و سیر و هویج و نمک و ادویه تفت بدید تا سرخ بشه و بعد بپزید. و بعد از چند تا جوش زدن کف روی ظرف رو بردارید.