پیتزا مرغ و قارچ
اووم پیتزا!
خوب چون بچه ی خوبی بودم و درسمو خوندم الان به خودم جایزه دادم که بیام و یک پست جدید بزارم. البته نه اینکه من درس خون باشم ! توی کارشناسی انصافا به جز شب امتحان وقت شریفم رو تلف نمیکردم که درس بخونم!! اما الان فرق میکنه. انصافا درس ها در ارشد دوست داشتنی تر هست و آدم حس نمیکنه داره عمرش رو به پای الگریتم ها و برنامه های پر از ارور و خطا تلف میکنه! و آخرم برنامه اش خروجی نگیره و در نتیجه فیل بشه!
خوب بریم سر پیتزا مرغ. من اولین باری که پیتزا مرغ خوردم بر میگرده به خیلی سال پیش. اصلا ذهنم با این موضوع کنار نمیومد که پیتزایی غیر از کالباس و گوشت باشه! ولی خوب دیدیم که بود. و انصافا هم خیلی خوشمزه است. دو مدل خمیر پیتزا قبلا قرار دادم که با کلیک روی لینک اونها میتونید دستورشو ببینید. امروزم یک مدل دیگه خمیر داریم. که راحتر درست میشه.
مواد لازم برای خمیر پیتزا:
آرد گندم : 2 و یک چهارم پیمانه
روغن زیتون : یک چهارم پیمانه
خمیر مایه : یک قاشق چای خوری سر پر
نمک : یک دوم قاشق چایخوری
آب : یک لیوان
شکر : یک پنسه
مواد لازم برای داخل پیتزا:
مرغ خرد شده
پیاز
پنیر پیتزا + پنیر موتزارلا
ادویه شامل آویشن و فلفل سیاه و نمک
سس کچاب
قارچ
ذرت
فلفل دلمه ای
گوجه
زیتون اسلایسی
برای درست کردن خمیر اول خمیر مایع و شکر رو داخل آب میریزیم و میزاریم روی کابینت تا عمل بیاد.قبلا در مورد عمل آوردن خمیر مایه توضیح دادم.
بعد از ده دقیقه وسط آرد رو گود کنید و خمیر مایه + نمک + روغن زیتون رو بهش اضافه کنید و با نوک انگشت ورز بدید تا خمیر به دست نچسبه.
در مورد خمیر یک نکته بگم. اینکه تمام آب رو همون ابتدا داخل خمیر ماه نریزید. سه چهارم لیوان آب رو داخل خمیر مایه بریزید و باقیشو نگه دارید. برای چی؟
خوب معلومه جنس آرد ها با هم فرق میکنه. اگه حس کردید خمیر خیلی سفته کم کم باقی آب رو اضافه کنید. اگرم خمیرتون خیلی خیلی شل بود کمی آرد اضافه کنید.
روی خمیر رو بپوشونید و برای یک تا دو ساعت اون رو در محیط گرم قرار بدید.
بریم سراغ درست کردن مواد داخلی....
دو روش برای درست کردن مرغ دارید. یا مرغ رو بپزید! یا سرخ کنید.
به نظر من سرخ شده بهتره. در هر دو روش مرغ رو اسلایس کنید و به همراه نمک + فلفل سیاه و پیاز توی تابه تفت بدید. بهتره پیاز درشت باشه که بشه در نهایت جدا کرد. من کمی پودر سیر موقع پخت اضافه میکنم.
اگه خواستید مرغ رو بپزید کمی آب توش بریزید و درش رو بزارید تا آبش تموم بشه.
اگرم خواستید سرخ کنید که انقدر تفت بدید تا مرغ بپزه.
یک نکته تکراری ::: به گوشتهای سفید حتما در همون ابتدای پخت نمک و ادویه بزنید.
یک نکته ی دیگه بگم؟ آقا پیتزا پختن به نظر من یک کار مردونه است! پس باید کل مراحل رو آقاییون تو خونه انجام بدن. مثل کباب ذغالی درست کردن. پس قبل از هر کاری آقاییون دستهاشونو بشورن و آماده باشن برای درست کردن یک پیتزای خوشمزه.
بعد از دو ساعت میریم سراغ خمیر و میبینیم به به !!!! پف کرده. با دست پفش رو میخوابونیم و کمی ورز میدیم. بعد اون رو کف تابه پهن میکنیم. برای اینکه خمیر کف تابه فر نچسبه میتونید از کمی روغن برای چرب کردن سینی استفاده کنید.
یا کمی آرد ذرت کف سینی بپاچید.
حالا روی خمیر یک تا دو قاشق سس کچاب بمالید و روی اون رو با پنیر پیتزا بپوشونید. روی پنیر مرغ + در صورت تمایل کالباس مرغ بریزید.
روی مرغ ها کمی ادویه آویشن بریزید.(برای چی ادویه رو زیر پنیر میریزیم؟ برای اینکه نسوزه و تلخ نشه)
دوباره روی مرغ ها پنیر بریزید. و روی پنیر فیله گوجه نگینی شده + فلفل نگینی خرد شده + قارچ بسیار نازک بریده شده + زیتون + ذرت بریزید.
حالا سینی میره توی فر از قبل داغ شده با دمای 180 درجه.
اگه فر با حرارت بالا و پایین دارید که خیلی خوبه. ولی اگه از فر های معمولی استفاده میکنید توجه کنید که :
1) سینی در وسط فر قرار بگیره.
2) به مدت 15 تا 20 دقیقه حرارت زیر روشن باشه و در طول این مدت مدام چک کنید که اگه نون پخته .....
3) در طول این مدت مدام چک کنید که اگه نون پخته حرارت بالا رو روشن کنید! حرارت بالا تا زمانی که روی پیتزا طلایی بشه باید روشن بمونه .معمولا این زمان 10 دقیقه است.
4) زمانهای گفته شده استاندارد جهانی نیست که روش مانور بدید! باید با فر خودتون تنظیم کنید.
5) حرارت بالای فر خیلی کم باشه. یا اینکه سینی فر رو یک طبقه پایین تر بیارید.
6) خمیر پیتزا رو تا اونجایی که میتونید نازک کنید تا بعد از پخت حجیم نشه و زود بپزه. این خمیر دو تا پیتزای خیلی بزرگ بهتون میده.
در نهایت این نکته رو هم بدونید. اگه حس میکنید ممکنه خمیرتون نپزه و ..... میتونید اول به مدت 10 دقیقه فقط خمیر رو داخل فر بپزید و بعد مخلفات رو روی خمیر قرار بدید و دوباره 5 دقیقه با حرارت پایین و بعد حرارت رو اصل پیتزا رو درست کنید.
دیدگاهها
من چون برای مدتی از داشتن فر محروم هستم ؛ پخت پیتزا را از مرحله ی خمیر درست کردن تاااا آخرش با ماکروفر انجام میدم و جای شما خالی خیلی هم خوب میشه ؛ البته نه به خوبی پیتزای شما .
ما پیش شما شاگردی می کنیم هنرمند جان .
--------------------
سلام بانو/.
شما استادید خودتون.
نوش جان
میخوام فر بخرم دنبال یه فر با کیفیت میگردم که خوب کار کنه
-----------------------
سلام.
متاسفانه در این مورد نمیتونم خیلی کمک کنم. فر من ایرانیه و مارک پاتریس. زمان خریدش به تنها چیزی که فکر میکردم ست کردن طرح فر و سایر وسایلم بود و اصلا مارک برام اهمیت نداشت. واسه همینم تقریبا از فرم راضی نیستم. بد نیست ولی عالی هم نیست. از نظر من فر برقی یک چیز دیگه است. خصوصا مارک های معتبر. ولی اگه فر گازی بخوایید بخرید بهتره مارک های ایتالیایی یا ترکیه که معروف اند تهیه کنید . از نظر من فر های ایرانی خیلی جالب نیستند.
لطفا روش کامل آماده کردن پیتزارو در ماکروفر توضیح بده مرسی از لطفت عزیزم
-------------------------
به طور کلی برای انواع پخت هایی که باید فر رو تشبیه کنیم و ماکروفر شبیه فر عمل کنه باید حالت ماکروفر روی کانوکشن قرار داده بشه. بعد مثل فر عمل کنید.
-------------------
سلام
انشالله درست کنید...
--------------------------
سلام.
انشالله....