بامیه
چندین سال پیش دستور بامیه رو قرار دادم ولی متاسفانه هم عکسش و هم پستش پرید. مجدد امسال ماه رمضان و بیکاری هام باعث شد ازش عکاسی کنم و دوباره قرار بدم.
انشالله در این روزهای ماه مبارک سر سفره ی افطار به یاد مام باشید و مارو از دعای خیرتون محروم نکنید.
مارو در اینستاگرام دنبال کنید: cafechokolat1
مواد لازم بامیه:
آرد یک لیوان
آب یک لیوان
کره ۲۰ گرم
تخم مرغ 2 عدد درشت
شربت دو قاشق غذاخوری
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
۱)برای تهیه ی بامیه، آب و کره و دو قاشق از شربتی که درست کردید(میتونید به جای شربت عسل بریزید)روی حرارت کم قرار بدید تا دور ظرف شروع به ایجاد حباب کنه. (ریز جوش)
۲)آرد رو اضافه کنید و هم بزنید تا حسابی آرد به خورد آب بره(مرحله داغ زدن خمیر) حتما شعله کم باشه. پند دقیقه زمان میبره ولی در نهایت باید یک خمیر لطیف و در عین حال بدون آب اضافی داشته باشید.
۳)خمیر رو از روی حرارت برمیداریم و اجازه میدیم از داغی بیفته. میخواییم گرم باشه. داغ باشه تخم مرغ میپزه و اگه سرد باشه تخم مرغ به خورد خمیر نمیره.
۴)تخم مرغ هارو دونه به دونه میخواییم به خمیر اضافه کنیم. برای این کار یا از همزن استفاده کنید و یا با لیسک. اگه از همزن استفاده میکنید یک ظرف دیواره بلند بردارید که خمیر بیرون ظرف پرتاب نشه. وانیل و تخم مرغ هارو دونه دونه اضافه کنید.
۵)یک نکته بگم! اگه میخوایید بامیه هاتون تپل و نرم تر باشن تخم مرغ بیشتری استفاده کنید و در مرحله ی داغی گرفتن کمی خمیر رو نرم تر بردارید و برعکس این کار بامیه ی ترد تری بهتون میده.
یک نکته ی دیگه هم اینکه خمیر بدست آماده ما باید چسبناک و در عین حال منسجم و سفت باشه، اگه حس کردید چسبناک نیست میتونید یک تخم مرغ دیگه رو جدا در یک ظرف بزنید و کم کم اضافه کنید تا چسبناک بشه خمیر.
۶)یک قیف ترجیحا پارچه ای برمیداریم و سرش ماسوره ای که در نظر داریم قرار میدیم.معمولا از ماسوره های گل برای بامیه استفاده میشه.
۷)یک قابلمه حاوی روغن کنار دستمون قرار میدیم و بامیه هارو با قیچی که به روغن آغشته شده برش میزنیم.
۸)وقتی که بامیه ها رو داخل قابلمه ریختید روی حرارت متوسط قرار میدیم تا روغن داغ بشه، بعد حرارت رو کم میکنیم تا حیابی مغز پخت و ترد بشن. در انتهای کار مجدد حرارت رو متوسط میکنیم تا بامیه ها روغن اضافی رو پس بدن.بامیه باید هم بخوره تا یکنواخت سرخ بشه.
۹) بامیه های داغ رو برای مدت یک تا دو دقیقه در شربت میریزیم و بعد درون صافی ریخته تا شربت اضافی اون خارج بشه.
۱۰)اگه بامیه ی کم شیرینخواستید به جای شکر درون شربت یک لیوان عسل بریزید. یا میزان شکر شربت رو کم کنید. ولی توجه داشته باشید باید اینطوری سریع تر از شربت بامیه هارو خارج کنید تا خمیر نشن. هر چی شهد رقیق تر بشه بامیه خمیری تر میشه.
شربت رو از ظرفی که توش درستش کردید به یک ظرف دیگه انتقال بدید و بزارید کنار تا خنک بشه.
نکته خیلی مهم هم اینه که باید بامیه ها خوب سرخ بشن تا خمیری نشن! فقط درست سرخ شدن!!
مواد لازم شربت:
آب یک لیوان
شکر دو لیوان
گلاب دو قاشق غذاخوری
عسل یک تا دو قاشق غذاخوری
زعفران مقداری
هل درسته دو عدد
شربت رو درست میکنیم، اول آب و شکر رو داخل یک قابلمه میریزیم و هم میزنیم تا جایی که امکان داره حل بشه بعد شعله رو روشن میکنیم و با حرارت کم اجازه میدیم به جوش بیاد و فقط در این حد هم میزنیم که شکر ته نگیره.(زیاد هم نمیزنیم) بعد گلاب و زعفران رو اضافه میکنیم و اجازه ده تا گونزده دقیقه با حرارت کم بجوشه. برای اینکه دور ظرف شکرک نزنه میتونید کمی آبلیمو با قلمو به حاشیه ی ظرف و بالای جایی که شربت قرار داره، بمالید. در یک دقیقه ی اخر عسل رو اضافه کنید. اگه عسل شما خیلی رقیق هست دو قاشق اضافه کنید. در خیلی دستورها گلوکز استفاده میشه! من هیچ وقت گلوکز نزدم و نمیزنم. این کار برای براقیت بامیه هست. من ترجیح میدم سالم بخورم ولی براق نباشه!
از این شربت برای درست کردن تمام شهد های دیگه استفاده میکنیم و در جایی که شربت بار عنوان میشه مقصود همین سربت هست
دیدگاهها
--------------------
سلام عزیزم. منم همینطور
---------------------
سلام خوشگلم. دستورش در سایت هست
-------------------
عزیزم. چقدر شما با محبتی