نان چای کره ای
چند سال پیش دستور نون چای سنتی قزوین رو به طور مفصل و با توضیح کامل و کلی عکس گذاشتم. اینم دستور نون چای کره ای هست که به نوعی تکمیل کننده اون پسته. میشه این نون چای رو هم مثل دستور قبلی تنها با روغن جامد درست کرد و به نوعی سعی کردم این دستور ساده تر باشه تا تمام دوستان بتونن درستش کنن.
فقط نکته ای که هست حتما دستور نون چای قبلی رو ببنید و نکته هایی که گفتم رو رعایت کنید.
آدرس اینستاگرام : cafechokolat1
مواد لازم:
آرد صرفه دو بار الک شده 750 گرم
کره 200 گرم
روغن جامد مخصوص شیرینی 200 گرم
پودر قند 180 گرم
ماست 80 گرم
زرده تخم مرغ 5 عدد درشت
هل سابیده شده دو قاشق غذاخوری
بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
مواد لازم رومال:
زرده تخم مرغ یک عدد
زعفران غلیظ دم شده دو تا سه قاشق
کنجد یا پودرپسته مقداری
ماست یا خامه یک قاشق
روغن و کره ی به دمای محیط رسیده رو با پودر قند با دور متوسط همزن میزنیم تا سبک بشه. میزان پودر قند در این شیرینی کم هست و اگه دوست دارید خیلی شیرین باشه میتونید 200 گرم پودر قند بریزید. روغن حتما روغن باید جامد و مخصوص شیرینی پزی باشه. میتونید کلا این شیرینی رو با کره یا کلا با روغن درست کنید. اگه با کره درست کنید، مدت زمان نگه داری اون کمتر میشه و نگه داری کمی سخت تره و ممکنه بو بگیره اگه در جای بد نگه داری کنید.
برای مصرف سریع و زودتر بهتره با کره باشه هم خوشمزه میشه و هم ترد ولی برای مدت زمان بالا بهتره از روغن جامد استفاده کنید.
ماست و بکینگ پودر رو با هم مخلوط میکنیم و اجازه میدیم در ماست حباب ایجاد بشه و کف کنه.
زرده تخم مرغ ها رو به مخلوط کره و پودر قند اضافه میکنیم و هم میزنیم تا یکدست بشه.
مخلوط ماست رو به مواد خمیر اضافه میکنیم و کمی میزنیم. زیاد هم نباید بخوره چون روغن و کره آب می اندازه.
هل و آرد رو یکباره اضافه میکنیم و با نوک انگشت ورز میدیم تا خمیر یکدستی ایجاد بشه، این خمیر نیاز نداره خیلی ورز بخوره، خصوصا اینکه کره داره و نباید زیاد ورز بدیم چون آب میشه و در نتیجه خمیر خراب میشه. خمیر رو به چهار گلوله تقسیم کنید و روشونو بپوشونید و بزارید یکی دو ساعت در یخچال بمونه و استراحت کنه.
فر رو روی دمای صد و هفتاد درجه روشن کنید و اجازه بدید تا گرم بشه.
سینی فر رو با کاغذ روغنی بپوشونید.
خمیر نون چای رو به قطر نیم سانتی باز کنید و قالب بزنید. مواد رومال رو با هم مخلوط کنید و روی شیرینی ها رو بمالید و روی اونها رو کنجد یا پودر پسته بریزید.
نان چای ها رو داخل طبقه ی وسط فر قرار بدید. مدت پانزده تا بیست دقیقه زمان میبره تا نان چای ها بپزن. اگه در این مدت زمان روی اونها طلایی نشده بود گریل رو روشن کنید.
البته پخت نون چای در فر برقی خیلی بهتره چون دمای دو طرفه داره و از بالا و پایین با هم حرارت داره و پخت بهتره.
برای نگه داری در فریزر و یا در جای خنک قرار بدید و برای مدت طولانی با روغن جامد باشه میمونه. و کره هم یک تا دوهفته در فریزر ماندگاری داره.
دیدگاهها
ممنووون
--------------------
سلام. ممنونم. بستگی داره بخوام چقدر نگه داریش کنم. هر دو خوبه.