شیرینی برنجی قزوین

 اگه بخوام یک شیرینی قزوین رو معرفی و انتخاب کنم که هر روز بهم بدن بخورم و باز هم دلم بخواد اون رو بخورم باید بگم اون شیرینی چیزی جز برنجی خوشمزه و خوش عطر و کم کالری قزوین نیست. 

 شیرینی برنجی قزوین که نوع زعفرانی اون محبوب ترین شیرینی من و دخترم به حساب میاد بی شباهت به نوع کرمانشاهی برنجی نیست با این تفاوت بزرگ که لطافت و ظرافت اون صد برابر هست و به خاطر استفاده از آرد برنج خیلی خیلی مناسب کودکان و افرادی که معده های حساس دارند هست. 

 از عطر و بوی اون هم که هی چی بخوام بگم کم گفتم. طوری که بعد از یک ماه که در محیط اتاق حتی بمونه و بعد خورده بشه بازم از توی اون بوی گلاب و طعفران استشمام میشه.

 مواد لازم :

 آرد برنج یک کیلو گرم

پودر قند 250 گرم

 روغن جامد مخصوص شیرینی پزی 500 گرم

 تخم مرغ کامل دو عدد

زرده تخم مرغ دو عدد

هل کوبیده شده یک قاشق چایخوری سر پر

 گلاب خالص یک استکان کوچک

 زعفران غلیظ دم شده به میزان لازم

 برای درست کردن خمیر برنجی خیلی خیلی مهمه میزان اندازه مواد دقیق باشه. این شیرینی کمی حساسه ولی این حساسیتش به خوشمزگیش می ارزه . 

زعفران رو خوب بکوبید و شب قبل از درست کردن خمیر به همراه دو تا سه قاشق آب جوش دم بدید و وقتی حسابی دم کشید و بوی اون بلند شد دو تا سه قاشق گلاب مرغوب با درصد بالا بهش اضافه کنید و اجازه بدید تا صبح بمونه و حسابی رنگ بگیره.

خمیر برنجی حداقل باید بیست و چهار ساعت قبل از قالب زدن درست بشه و استراحت کنه. قدیم ها اولین خمیری که گرفته میشد خمیر برنجی بود و آخرین خمیری که قالب میخورد هم همین برنجی بود. 

 روغن رو روی حرارت قرار بدید تا کمی آب بشه. لازم نیست کل روغن آب بشه. نصفش که آب شد باقیش با همون حرارت آب میشه. و اجازه بدید خنک بشه. 

بعد پودر قند و هل کوبیده شده رو اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه.

تخم مرغ هارو در ظرف دیگه بشکنید و هم بزنید تا از حالت لختگی بیرون بیاد و به روغن اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه.

حالا آرد رو اضافه کنید و حتما قبل از اضافه کردن آرد رو دو بار الک کنید. و ورز بدید تا خمیر بدست بیاد. اگه خواستید خمیر زعفرانی داشته باشید که عمدتا من فقط زعفرانی درست میکنم یک استکان کوچک زعفران دم شده به همراه گلاب رو اضافه کنید. اگه هم سفید میخوایید و هم زعفرانی خمیر رو نصف کنید و نصف استکان گلاب خالص به خمیر سفید و نصف استکان زعفران باز شده در گلاب به خمیری که میخواهید زعفرانی بشه اضافه کنید. 

منظور از استکان یک استکان کوچک هست.

 خمیر برنجی در وقت ورز دادن ممکنه چسبنده باشه ولی چون استراحت میکنه این چسبندگی از بین میره. حتی گاهی لازمه دوباره کمی گلاب اضافه بشه.

برای اینکه بعد از پخت رنگ زعفران کمی میپره بهتره خمیر زعفرانی رو پر رنگ تر بگیرید تا رنگش بعد از پخت خراب نشه.

خوب حالا خمیر رو گلوله کنید و در ظرف قرار بدید و روی ظرف رو بپوشونید و در جای خنک قرار بدید تا کم کم بیست و چهار ساعت استراحت کنه.

قالب برنجی مخصوص هست و نوع اصیل اون از جنس نقره. ولی اگه نداشتید میتونید از انگشت دونه ، سر مداد لوازم آرایش ، قرقره یا حتی سر شیر آب و هر چیزی که طرح و نقش داره روی خمیر هارو قالب زد.

بعد از تایم استراحت خمیر رو مجدد ورز بدید . 

کف سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و بعد از خمیر به اندازه یک فندوق کوچیک بردارید و در کف دستتون گرد کنید و بعد اگه قالب دارید ، قالب رو در آرد برنج فرو کنید و بتکونید و روی خمیر رو شکل بزنید. اگه نداشتید با انگست دانه یا هر چیز دیگه ای روی گلوله ها رو طرح بیندازید. مثل شکل.

معمولا برای برنجی زرد از قالب ساده تر و برای برنجی سفید از قالب شلوغ تر استفاده میشه.

میتونید برنجی رو دو رنگ درست کنید و یک رنگ رو خمیر بیشتر و یک گلوله خمیر ریزتر در وسط شیرینی استفاده کنید و بعد قالب بزنید.

 حتما قالب رو بعد از هر بار زدن در روی خمیر داخل آرد برنج قرار بدید تا قالب خمیری نشه. 

روی برنجی هارو میتونید با فرو کردن یک خلال پسته قبل از پخت تزیین کنید. خیلی خوشگل و مجلسی هست.

در زیر هم دو نمونه قالب زدن رو میبینید. یکی قالب شلوغ و به اصطلاح بازاری هست و دیگری قالب خلوت تر و خونگی. در کل چند مدل قالب برنجی با طرح های مختلف در بازار هست که میتونید با مراجعه به لوازم قنادی فروشی تهیه کنید یا بدید براتون بسازن.

 برای قرار دادن خلال پسته بهتره مرکز زیبای برنجی رو خراب نکنید و مثل برگ در کنار مرکز قرار بدید.

بعد از قالب زدن سینی فر رو در داخل فر از قبل گرم شده در طبقه ی وسط قرار بدید و کلا مدت زمانی بین 10 تا پانزده دقیقه زمان میبره تا برنجی بپزه. ولی اصلا از کنار فر جم نمیخوریم چون خیلی سریع میسوزه. و حتما باید مواظبش باشید. 

کف شیرینی برنجی نباید قهوه ای یا کرمی پررنگ بشه.

بعد از پخت اجازه میدیم کاملا خنک بشه و بعد از روی کاغذ برنجی هارو بردارید و داخل ظرف قرار بدید. اگه اون رو در مدت یک ماه مصرف میکنید در جای خنک قرار بدید یا در یخچال ولی برای نگه داری راحت تر بهتره داخل ظرف قرار بدید و بین هر لایه یک لایه پلاستیک قرار بدید و در فریزر نگه داری کنید و قبل از استفاده یک ربع تا نیم ساعت زودتر از فریزر خارج کنید.

 حتما پودر قند و آرد برنج رو الک کنید تا یکدست باشه. 

زعفران رو از صافی رد کنید و پره های زعفران رو داخل شیرینی نریزید.

هل رو حتما قبل از مصرف پودر کنید و یکدست کنید. تا عطر خودش رو حفظ کنه. 

بعد از استراحت خمیر در صورت لزوم و خشک بودن خمیر و شکل نگرفتن یک تا دو قاشق گلاب اضافه کنید.

این شیرینی برای مدت یک سال در فریزر میمونه. 

دیگه نمیگم امیدوارم درست کنید ، میگم حتما درست کنید و نوش جان کنید. این بهترین شیرینی برای پذیرایی عید نوروز به حساب میاد.

دیدگاه‌ها  

0 #15 پروانه 1397-03-24 04:03
سلام شکلات جون خیلی سایت خوبی داری .واقعا کدبانوی نمونه ای
فقط یه سوال من نون برنجی رو درست کردم فقط ترد نشد ووسط نپخته بود چرا.
------------------
سلام ممکنه شکر رو دقیق نریخته باشید و یا حرارت فر شما زیاد بوده
نقل قول کردن
0 #14 samaneh 1396-12-26 10:10
ببخشید داشت یادم می رفت من عاشق شیرینی های سنتی ایرانم اما برادرم میکادو دوست داره اونم برامون بزارین .ممنونم که کمک می کنین ایرادامونو برطرف کنیم
--------------------
سلام. چشم حتما
نقل قول کردن
0 #13 samaneh 1396-12-26 10:08
سلام می شه راحت الحلقوم رو که تو آراد می زارن و مکعب شکلش می کنن یاد بدین
----------------
سلام. چشم.
نقل قول کردن
0 #12 عشق آشپزی 1396-12-09 21:45
سلام عزیزم خوبی،من با دستور شما این شیرینی پختم طعم خیلی خوبی داشت ولی انگار یکم نمداربود با اینکه زمان پختشم خوب بود و زیرش یکم تغییر رنگ داده بود،دلیلش چیه، نکنه به خاطر میزان گلابش بود میشه بگید یک استکان کوچک کلاب برابر با چند گرم میشه؟لطفا زود جواب بدید چون میخوام برای عید درست کنم تازگیا اصلا کامنتارو جواب نمیدی :sad:
--------------------
سلام نوش جان. نمیتونم اندازه دقیق بدم. میتونید گلاب کمتری بریزید. یا میزان حرارت فر رو بررسی کنید. یا مقدار کمتر از گلاب با غلظت بالاتر استفاده کنید
نقل قول کردن
0 #11 مهمان 1395-12-25 15:22
سلام پیشاپیش سال نو شما مبارک. من این شیرینی رو درست کردم ولی اونهایی که که قطرش اندازه شما بود داخلش ‌کامل نپخته بود وکمی هم خشک شده بود و بدون چایی از گلو پایین نمیرفت آیا بمونه بهتر میشه. لطفا راهنمایی کنید.
--------------------
سلام. خیر . این شیرینی خیلی ریزه چطور نپخته بود؟
نقل قول کردن
0 #10 نینا 1395-12-15 09:54
سلام مرسی از آموزش خوبتون. درجه فر رو نگفتین
------------------
سلام. هر جا قید نشه دمای متوسط و وسط منظور هست
نقل قول کردن
0 #9 ف 1395-10-13 19:57
میشه از روغن لادن طلایی استفاده کرد؟
-----------------
سلام. خیر
نقل قول کردن
0 #8 زربانو 1395-01-27 20:50
ماشالا خانم هنرمند ایول دارید :lol:
-------------------
ممنونم. لطف دارید
نقل قول کردن
0 #7 نسترن. م 1395-01-12 21:53
سلااااام
. خیلی عالیه.
فقط نون برنجیها تو هر عکسی یه شکلیه چرا؟؟؟
بعضی جاها تپلتره. وبد جوری دل مارو میبره.
من عاشق نون برنجیم
ممنون
-----------------------
سلام. راستش من سه بار قبل عید نون برنجی درست کردم و هر سه بارشم به عید نرسیده تموم شد.
خیلی شیرینی خوش خوراکی هست و خوشمزه
نقل قول کردن
0 #6 مهری 1395-01-10 03:54
سلام . سایت تون عالیه .آموزش هم بیست .قدم به قدم راهنمایی می کنید . خودتون و همراه خواننده درگیر آموزش می کنید شایدم موقع نوشتن خواننده را کاملا احساس می کنید. ماهم موقع کارشمارو درکنارخودمون احساس می کنیم بسیارسپاس
----------------------
سلام. ممنونم از توصیف زیباتون. و واقعا باعث دلگرمی منه برای نوشتن اگه واقعا این احساس در شما ایجاد بشه
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir